Ben hala kanına girmeye çalışıyorum ama, her halde yemiyicek

2. el cbf lere bak dedim falan, motorsuz kalma, istediğin zaman zararsız veya minimum zararla satar, inazuma veya ne alırsan alırsın. Bitanede temiz bi cbf ilanı gönderdim sahibinden de. Yeni michalen lastikli, ful koruma demirli, 4000 küsür km de idi. 4000 tl yazmıştı. Temizdi de. İst. motoruda değil Tekirdağ' dan. Kırmızı renk. Temizdi de, senin maturdan iyi olmasın

Neyse Gidelim alalım dedim

uzunca bi özel mesaj attım yanı sıra. Seneye benzinin litresi 5,5-6 tl arası bişey olacak, artık trend ve yaklaşım değişti veya zamanla sanırım değişecek. Artık çok uzun yol yapan ve motorunu sık ve çok kullanan cc küçültecek veya büyük zarar edecek. Nişanlısıda evlendikten sonra araba istiyormuş, artık ötv lere vergilere, muayenelere, sigorta acentelerine, akaryakıt istasyonlarına çalışacaklar

Yarın öbürgün çocuk olur hayırlısı ile, ev alma planları derken, büyük motor seni bozar bak, abi nasihatı sana dedim. Bilmem etkili oldumu olmadı mı

Daha cevap yazmadı

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:08 ----------
Her gün akaryakıt ve vergi zamları ile, gelirimizde aynı oranda yükselmediğinden, çok sevdiğimiz motosikletimizi temiz ve aynı yıl/km oranında kullanabilmek için aylık gelirimizden ayırmamız gereken bütçe ne yazık ki atıyor. Bu bağlamda büyük cc alırken artık bi gerçekten ciddiyetle düşünmek lazım. Seneye yaz sezonu büyük cc motorların vay haline. Benzin 5,5-6 tl arası bişey olacak bu gazla, hatta bu aralığı geçebilmesi bile muhtemel. Aslında Koray için söylemiyorum, sonra (aaa, çok masraflıymış be bune ya) deyip cc düşmeye kalkıncada zarar ediyoruz al sattan, o büyük motoru kullandığımız süre içinde yüklü miktarlar ödediğimiz servisler ve bakım maliyeti ile, yaktığımız litrelerce benzin ile büyük zarar ediyoruz. Bi tanıdığım cbf 500 almıştı 2-3 ay önce, çok temiz bi motor düşürmüş, aldığı benzin lt ve kaç tl lik almış ve ydeğe kaç km de geçmiş not etmiş ve bana göstermişti. Ve lanet motorun cbf 150 nin 3 katı benzin tükettiğini o an hesaplayabilmiştim. Senede 18-20 bin km yapıyorum. Motoru çok aktif kullanıyor, bu oranda yol yapmayı seviyorum. Şimdi ben bu motoru alabilirmiyim

Bunun cevabını sende verbilirsin, Ahmet' te verbilir Mehmet' te. Büyük motor almak kolay, çünki yta kenarda hazır paran vardır, yada banka kredin hazırdır. Ama sonra tüm bakım ve kullanım maliyetleri, yaktı vergisi bilemnesi ile o motor senin düzenli aylık gelirinden yemeye başlıyor. Yani o masraflar için hazır para kullanamıyorsun. Koray için demiyorum elbette ama, küçük cc den büyük cc ye geçmeden önce tüm arkadaşlar bence hesaplarını iyi yapmalılar.