Fakat ben bu zincir muhafazaya tav oldum

Ben en çok zincir yağının artık janta sıçramıyacak olmasına sevinirim bunu alsam, bununla zincir yağı tahminimce 600-700 km sorunsuzca gider, dişilinin olduğu yerdeki küçük boşluktan sprey yağ ile yağlanabileceğini düşünüyorum. Bu muhafaza yağlı zincirin üzerine toz pislik yapışmayacağından yağın ömrü de zannımca daha uzun olacak. Zincir temizlemesi de daha kolay olacak gibi. Şekil olarak iyi durmuşmu durmamışmı, kişisel olarak değişir ama, bu muhafazanın tüm işlevlerini düşününce bana oldukça mantıklı geliyor. Zincir dişli yağmurda çamurda ıslanmayacak, belkide hafiften genel zincir sesini dahi duymamamıza sebep olabilir. 3-5 zamanda bir zincir dişli temizleneceği zaman çıkartıp takması çok ta zor olmamalı.
Benim yağ 10w-40 Yarı sentetik p.ofisinin motosiklet yağı. şu an aynı yağ ile 2200 km deyim. 300 km sonra buji ve hava filtresi ile birlikte yağda değiştiricem. 3-4 gün içinde zannımca bu 300 km de yapıcam. Neyse sadete geleyim.
Biraz önce 40 km lik bi yoldan geldim. Uzun bir süredir 5-6 bin devirler arası, özellikle sağ gidonda uzun bi süredir, belkide 2-3 aydır hissetmediğim titreşimi rahatsız edici seviyede bugün yine hissetmeye başladım. Motorda değişen hiç bişey yok, vites geçişleride yakın geçmişte sertleşmeye başlamıştı. Neden olabilir diye düşündüm de bu titreşim, neden yine başladı. Sanırım yağ kullanım ömrünün sonuna yaklaşıyor, kayganlığını ve yeni bi yağ gibi kaliteli yağlama özelliğini yitirmeye başlıyor ve motor bu yüzden meşhur 5-6 bin devir aralığında titreşim hissettirmeye başladı. Ben yağdan şüpheleniyorum. Yenilenince düzeleceği kanattindeyim. Değiştirince burayada yazarım. Kullandığım yağ yarı sentetik değilde, tam sentetik olsaydı, muhtemelen bu titreşimi yağ ömrü dolanekadar ya hissetmeyecektim, yada bu kadar rahatsız edici seviyede hissetmeyecektim. Lanet olası devir aralığıda akan trafikte arkadan taciz gelmedikçe en çok takıldığım devire aralığı. yani 70-80 km/h. Bakalım, yağ değitirince yazarım. Yazın hep 15w-50 yağ kullandım. Ve yazın yağ yenide olsa eskise de bu titreşim genelde hep vardı. Taki en son havalar serinledi diye 10w-40 koydum motora. Titreşim kesilmişti. Şaşırmıştım. Sanıyorum kalın yağda motorun daha sarsıntılı çalışmasına sebep oluyor ve en zayıf noktalarında titreşim oluşturuyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:47 ----------
Sağda solda Cbf 150 yi karalayanlar görüyorum şaşırıyorum motorumu alalı 11 ay oldu ve 8500 km deyim ayrıca ben 140 kiloyum bazen 70 kg lık artçımda oluyor...Maşallah motorda hiç problem oluşmadı...İstanbuldan karadeniz ereğliye gittim geldim orada akçakoca v.s gezdim artçıyla.. 60 km de bir 10 dk dinlendim...motor hiç yormadı beni... İstanbulda en dik yokuşları çıktım (artçıyla) banamısın demedi... bakım için konşuk motora gidiyorum adamlar varmı problem diyor bende bilmem siz bakın problem varmı diyorum

ha problem oldu olmadı değil....1 arka lamba patladı 2 gösterge panelindeki minik lamba patladı 3 korna bozuldu 4 ön çamurluk kırıldı (arkadan arabaya vurdum) 5 sol grenajda çatlak var ( motoru yeni aldığımda rüzgarda düştü ) .... bu motoru neden karalıyorlar anlamıyorum rahatlıksa rahatlık, çekiş gücüyse çekiş gücü, millet binmesini mi bilmiyor acaba? hep görüyorum sağda solda adam motora atlıyor çalıştırıyor hemen gazı köklüyor yada sürekli redline gidiyor motorla....Bana en kral mtoru yada arabayı getirin bence onlarda da o şekil binişte sorunlar çıkar....arkadaşada aldık benim motordan onla beraber İnşallah yaza İstanbul- Kahramanmaraş yapmayı düşünüyoruz... Tekeriniz düz bassın...
Dikkatini çekersen motoru karalayanlar hiç kullanmamış olanlar veya 100 kişiden birinin başına gelmiştir bi talihsizlik, üzücü bi arıza, o vatandaşların isyanları.
Benim motorum bayiden sıfır aldığım günden beri yağ eksiltiyor. Ama motoruma aşığım desem yalan olamaz. Ve bunu da bilerek 2. kez sıfır cbf aldım. Daha öncede 2008 de 209 model cbf almıştım. Oda fabrika çıkışı yağ yakıyordu. 2 sene sıonra sattım. Sattınca boşluğa düştüm, ulen napcaz şimdi, gittim yine sıfır aldım. Yağ yaktığını veya tekrar alacağim motorda yağ yakma kroniği ile karşılaşabileceğimi bile bile gözüm kapalı aldım. Bilmeyenler, kullanmayanlar, yağ eksilttiği için cbf i kötülüyorlar genelde, bilmeyenler sadece ya eksiltiyor, o motor alınmaz diyebilir. Bence bu bi eksi değil, ki bilmeyenlere göre eksi isede tek eksisi, tabiki bilmeyenlere göre, bunu eksiklik olarak görenlere göre bu. Dünyadaki tüm varlıklar canlı cansız, motor, mekanik, ne olursa olsun, limitleri fazla zorlandığında, çok kısa sürede çok yüksek ve fazla performans beklendiğinde, sana hizmet edeceği süre kısalır, belkide hiç hizmet etmez. Sana nankörlük eder, seni üzer, Kuryelerin bile 50-60 bin kullandığı bi motorun, (istisnalar her zaman vardır, tek tü,k çıkabilir daha erken patlayan kuryeler, ki var biliyorum, onlarda yağına bakmadan yardırmışlar genelde) hususi kullanım ve bakımla, sakin bi kullanımla 80-90 bin km görmesi lazım diye düşünüyorum.