97 ile 95 oktan arasında motorda performans farkı olmaz 1000rr da olsa. oktanın artmasıyla hız yada performans artmaz boşuna daha fazla para ödemeyin 97 oktan için. Zaten oktan ayarlanırken tam olarak ayarlanmaz yani 97 oktan diye alınan benzin 96-95 yada 98 olabilir fark hissetmek sadece psikolojiktir. Oktan dan daha önemli olan bence akaryakıt firması ben otomobilimede motorumada opetten yakıt alıyorum diğer akaryakıt firmalarına göre km de artış oluyor tavsiye ederim.
valla nihat abi bu gün gezdim biraz 50 km filan sanırım devir de sanki bi iyileşme var e-5 de her zaman gittiğim mevkiide aynı artçı ve aynı yükte hatta bi 10 kg fazla olabilir yüküm normalde 6000 devir gittiğim yerde 5800-5900 civarı gidiyordum ve rüzgardada bi anormallik yoktu piskolojik olduğunu sanmıyorum benzinli araba kullanırken biraz performansta farkediyordu belki motorda farketmez ben yanlış ölçüm yapmışımdır ama bilmiyorum =)
neyse zaten 40 kuruş oynuyodu bi depoda ondan aldım
ben her zaman fullden alıyorum o kadar basmama ve 2 kişi kullanmama rağmen 390 ın altına inmedim rodaj dönemi hariç 420-430 arası bişiydi sanırım en yüksek ölçümde
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:43 ----------
Annemin köyünde bi motosiklet kazası olmuş, 6. günü bugün. Gece saat 23:00 sıralarında, Subaşı köyü kalıcı konutlarından aşağı doğru inerken, zemin ıslak ve hava yağışlı, yol geniş, müsait asvalt ama hafif yokuş aşağı, mavi olduğu söylenilen (mavi ise muhtemelen 2007- veya 2008 dir, çünki daha sonra talep olmadığından mavi gelmdi) üzerinde orjinal duro lastikleri olan cbf 150 ile uzak ta olsa bi akrabamız kaza yaparak hayatını kaybetti. Kaza sebebi aşırı hız ve dikkatsizlik ve büyük ihtimal duroların mahareti. Muhtemelen yol çok müsait olduğu için ıslak zeminde bayır aşağı hızlı seyrediyordu. Motor kaydı. Dayı oğlu da kendisini (4-5 senelik duro lastiklerle gezme, o lastikler sertleşmiştir, dişleri olsa bile yol tutmaz, o lastikleri çıkar evinin önünde yak yinede kullanma) şeklinde rahmetliyi yakın geçmişte uyardığı halde duroları o şartlarda kullanmaya devam etmiş. Üzerinde 4-5 senelik duro lastik olan ve ıslak zeminde bayır aşağı hafif viraja girilmesi, muhtemelen o virajın, zemin kuru muamelesi yapılarak duroların varlığı unutulmak (bilinmeden) suretiyle alınabilineceğinin düşünülmesi, ve belkide en önemlisi, kullanıcının belkide bu gibi sosyal forum vb ortamlardan uzak olması kaynaklı, motorunu, lastiklerini vb tanımaması, ayrıca cbf 150 nin, rahmetlinin kısa bir süre önce almış olduğu ilk motoru olması kaza ve ölümüne zemin hazırladı diye düşünüyorum. Sebepler, bir kaza oluşması ve ölümle sonuçlanması için gayet yeterli. Kazada beni biraz daha şaşırtan bi sonuç var. Sürücünün Ls2 kaskı, kaza esnasında parçalanmış ve hatta kask kafa tasını sıkıştırarak ezilmesine sebep olmuş. Rahmetlinin yüzünü cenaze esnasında tabut içinde gören tanıdıklarım, başının bir yanının içe doğru ezik, göçmüş olduğunu söylüyorlar. Benimde bütün kasklarım Ls2, (3 adet) bu güne kadar hayli güvenli olarak bildiğim Ls2 kasklarımdan artık tırsmaya başladım diyebilirim. Napıcam bilmiyorum.
abi başınız sağolsun allah sabır versin
ls2 konusunda bence yanılıyorsun ls2 ile bi iki arkadaşım ve tanıdık bi abim kaza geçirdi en kötüsünü söyleyeyim
babamın yakın bi arkadaşı benimde yakın bi abim olur ls2 en alt serisi olan 100 tl ye satılan kasklardan vardı 1 yıllık yan yolda 90 la giderken (motor rtr 150 apache 2011 kırmızı) bi liseli gencin yola atlayıp motora kafadan çarpmasıyla motordan uçuyo ve dendiğine göre 6-8 arası takla atıp kafayı kaldırım köşesine vuruyor ve ambulans filan işte kolda ve bacakta bi iki krık oda pantolon mont dizlik filan yok sadece kask var ondan
sonuç olarak bu olayı anlattığında geçmiş olsun başında bişi çıktımı dedim yok dedi boynumda biraz ağrı var ama ezilme varmış azcık dedi kaskı gösterdi abi o kaskın kaldırıma vuran yerinde benim işaret parmağım ve orta parmağım yatay giriyordu
sonuç olarak
kask bakımı çok önemli güneşe bırakmıcaz 7-8 kereden fazla motordan düşen kaskı ( not bel hizasından olsa yeterli ) değiştireceğiz
ve en fazla 2 yıl kullancaz kaskı bu kadarı yeterlidir
stokta aylardır belki yıllardır bekleyen shoi yada lazer kaskları ucuz diye almamak lazım diye düşünüyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:59 ----------
Saol, kardeşim, dostlar saolsun diyelim. Ben kaskı görmedim, başının aldığı hasarla bana anlatılan bu şekildeydi, kask parçalanmış denildi. Bende o zaman sıkıştırmış olabilri dedim kendimce, ama bi ls2 parçalansın ok. Bu bile benim için hayal kırıklığı ama, dediğin gibi umarım başını sıkıştırmamıştır. Dediğin gibi çok sağlam başına darbe almış demek ki, kask kırılmış, başıda darbe aldığı taraftan ezilmiş sanırım. Kask kırılmasa veya parçalanmamış olsa belkide yaşayacaktı, kimbilir.
Valla benim kaskların yere düşmediği gün yok desem yalan olmaz. Sonumuz ne olacak bilmem.
abi benim kask şubat 2012 de motorla aldım ve henüz 2 kere düştü biri 3 karış yükseklikten ama yılı farketmez 6 yı bulduğu an çöpe gider yenisi gelir canım ona bağlı
ve abi şimdi aklıma geldi yabancı bi forumda okumuştum kask almadan önce ls2 nin en alt seviye kaskları 120 km hızla olan kazalarda tam güvenlik sağlayacak şekilde olduğu yazıyordu ama tabi kask kullanımı koruması çok önemli
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:05 ----------
evet uzun bir aradan sonra tekrar forumdayım..

yaklaşık 2 yıl oldu 2009 cbf satalı, zor bir dönemdi.. insanın motoru olmayınca efsane forumda yeride yok gibi geliyor hani yabancı oluyo gibi geliyor insana..

gecen hafta 2013 model siyah bir cbf aldım yaklaşık 6.000 tl civarı patladı ama olsun... aynen bıraktığım cbf, devir saati şeffaf sinyalleri vede rolantiyi yükselten hayran olduğum jigle dışında herşey 2009 modeliyle aynı.. ve şu Duro lastikleri!! güzel bir sürüş sırasında sadece 1-2 mt ıslak asfalt görünce buz etkisi kaymalara yol açınca insanın cesaretini kırıyor.. daha yan ayaklık bagaj ve koruma demiri alamadım.. ve plaka bugün çıkacak.. herneyse Ethemm başın sağolsun yapacak bişey yok son derece dikkat gerekiyor sonuçta motorun kapasitesi belli.. 1700 km oldu ilk bakımdan sonra heryere 80-100 kms süratlerle gittim ve 357 km sonra yedeğe düştü.. yapacak bişey yok..
2013?
benim bildiğim kadarıyla yeni kanuna göre artık 2013 otomobil ve motosikletler kısacası tüm motorlu araçlar ocak 1 den itibaren sınırımıza girenler olacak bende otomobilim yandığı için otomobil bakıyorum en az 10 bayi gezdim aynı cevabı aldım nettede yazıyor bu konudan motorlar muafmı tutuldu ruhsatını aldığında 2012 mi 2013 mü yazıyor bir bak bence
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:51 ----------
ben böle kaza haberleri duyunca okuyunca bildiğin tırsıyom motora binmeye yeni başlıyan biri olarak.. ethem bey başınız saolsun... hepimizden uzak olsun bu olaylar...
daha binmeden tırsıyorum inceden..

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:01 ----------
madem mevzu tekerlekten açıldı michelin pilot sporty lastikteleri feyizoğlundada indirimli...
onlardan alıyım diyorum talihsiz bişey başıma gelmeden önce...
fakat arkadaşlar sizce ben bu lastikleri feyizoğlundan alıp bi tamircide taktırmaya kalksam benden çok para isterlermi..
bir arkadaşım lastik değişimini normal tamircide yaptırırsan hem takma parası ödiyeceksin hemde zincir ayarını bozuyolarmış en iyisi honda serviste taktırman 20-30 pahalıya alıyosun ama değişim bedava ve işi bilen birine yaptırıyorsun dedi...
siz ne dersiniz nerde nasıl yaptırıyım bu işi ??
not : hali hazırda bulunduğu yerde yatıyo motor arka tekerleği inmiş patladımı canttanmı sızdırıyo ( öyle olabilir dediler ) bilemiyorum servise götürmek için bile bir tamirciye götürmem gerekicek sanırım yada nasıl yapmalıyım ?
motorsikletini motorsikletçiden hatta yetkili servisten başka bi yre elletme derim bence
ve kesinlikle michelin almalısın acemilere kesin almaları lazım diyorum ama duroların ne olduğunu bilip ona göre kullanan kişileri allah korusun diyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:54 ----------
Hocam zamanın var ise Beşiktaş buz motora git. Hem uğraşıyorlar, hem mişlen yetkili satıcısı hem de lastikleri takma dahil satıyolar. Balans ayarı da yapıyorlar.. Fiyatlar ne durumdadır bilmiyorum ama
buz motor motorsiklet lastiklerinde bir numara diye biliyorum (michelin olarak) fiyat olarak biraz pahalı istemişlerdi ben alırken diğerlerine göre ama bulabileceğiniz en yeni lastikler onlarda
anadolu yakasındada bostancıda var sanırı buz motor
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:59 ----------
Ethem abı bendede 2 tane LS2 var ıspanyol malı ıkısıde. bu markanın sharp testlerınde 4 yıldız alanda var daha az yıldız alanda. Ben kaskı aldıgımda tr ye yenı yenı gırıyordu sımdıkı fıyatı 250tl cıvarında 4 yıldız almıs bır kask ben bu kaskın dagılacagını pek sanmıyorum cunku sharp testlerıne guvenıyorum baska care yok. LS2nın felsefesı bence saglam kask yapmak ancak konfordan odun vermek zaten LS2de konforda olsa shoeı araı ayarında olur. Ben nolanda kullandım ınan ıkısıde yakın kalıtede. zaten kaskı 2-3 sezon kullanmak lazım dusurmesende kaza yapmasanda degıstırmen lazım ben alalı zaten 2 sene olmak uzere seneye yıne guzel bır kask alırım. Bence pıyasada LS2 olmasa mıllet kask takmaz.
bencede koruma amaçlı takılabilecek kasklar ls2 den başlar diğer alt seviye kasklar sizi ve polisi kandırır diye düşünüyorum