ben bu zincir gerginlik olayını çözemedim biri resimli olarak anlatabilirmi nasıl olması gerekiyo bol hali nasıl nasıl geriliyo büyük ihtimal bollaştı ve onunda etkisi vardır heralde çok yakmasına.
ethem abi senin 42dişlinin bi etkisi olabilirmi ? yada lastiklerin bitmeye filan yaklaştı demiştin ondan filan ? (teknik bir bilgi yok tahminyürütüyorum)
abi 42 dişliyi 4000 bakımında d&b takarmı 65-70 dedi bakıma dişliyi taksa kaça gelir ? yakıt tüketimini nasıl etkiler ?
Zincir gerdirme ile ilgili güzel bi video var.
http://www.youtube.com/watch?v=86OqCTOntSM
Orta sehpada tekerleği çevire çevire zincirin tam ortasından kontrol ettiğinde ortalama 2-3 cm esneme yapıyorsa zincirin ayarı normal demektir. Daha fazla esneme yapıyorsa zincirin gerilmesi gerekir. Zincirin bollaşmış olmasının yakıt tüketimini arttıracağını sanmıyorum.
42 t dişli yakıt tüketimini arttıran bi etken değil, benim genel ortalamamın yakıt tüketimi açısından yüksek olması, en az yakıt tüketimi için gerekli şartların bi çoğunu genellikle % 100 oranına yaklaştıramamamdan kaynaklanıyor. Evet arka tekerim kabak olmak üzere, 1mm kadar dişi kaldı. Bunun da tabi yakıt tüketiminde bi olumsuzluğu var. Motorun fazla devir çevirmesine sebep oluyor.
42 t dişli sanırım serviste taktırırsan 20-30 tl kadar bakım maliyetin yükselir gibime geliyor. riallide yan sanayisi 12-13 lira gibi idi sanırım. Serviste orjinali vardır. Oda 20-30 tl arası bi şey olabilir fiyat olarak. 42 t taktırıpta şikayet eden yok. Bence ekonomin uygunsa mutlaka taktır.