Uzun tur camı takan bi çok arkadaş bu olayla karşılaşmıştır. Gayet normal. Çözümü basit.
Gidonu motora sabitleyen, 12 yuvarlak yıldız veya 12 lokma ile gevşetebileceğin yukarı bakan 4 tane somun var. Kontağın hemen arkasında, yani motora bindiğinde senden tarafa kalır. O dört somunu sökmene gerek kalmadan bir iki tur gevşet. Gidon aşağı yukarı hareket etmeye başlar. Gidonun sağ ve sola sonuna kadar döndürerek bu konumda cama çarpmayacak kadar kendine doğru gidonu eğ ve o somunları tekrar sık. Bu kadar basit. Foto koyayım, gevşeteceğin 4 somunu kırmızı ile işaretledim.
[url]http://f1209.hizliresim.com/11/5/cp5k1.jpg[/url]
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:03 ----------
Böyle bi kanun resmi gazetede yayınlanıp yürürlülüğe girmeden önce tüm motosiklet kullanıcılarına mektup veya daha farklı biçimlerde ulaşılarak bu konu hakkında bilgilendirilmeliydik. Vergini 3 ay geciktir, ödeme, yapıştırıveriyolar mektubu adresine. Demek ki olabiliyormuş.
Örneğin;.... tarihte yürürlülüğe girecek olan yeni yasaya göre.... tarihe kadar....... şekilde, tüm motosiklet kullacıları, mevcut arka çantalarını ruhsata işletmeleri gerekmektedir) gibi motosiklet kullanıcıları uyarılmalıydı. Hoş ben medyayı takip eden bi vatandaş olmayabilirdim. Ben o başlıkları gördüm ama Mt ye takılmasaydım haberim dahi olmaycaktı açıkçası.
Yanıt için teşekkürler .evet sorunumu o şekilde çözdüm aklıma gelmemişti.
Ancaaaaak gel gelelim çok ciddi bir sıkıntı çıkardı bu tur camı.takmayı düşünen arkadaşlar şiddetle takmamanızı öneriyorum.Göğsüme gelen rüzgarı süper kesti ancak olan biten bütün rüzgar kaskımı tokatlıyor.ya çıkarıp koyacam kenara eski camı takacam yada bir rüzgar difüzörü takacam.ama bir türlü nette difüzör satan yer bulamadım yardımcı olabilecek kimse varmı.nerede bulabilirim