ethemim güzel duruyor gerçekten düğmelerin, süpürgeyi anımsatıyormu bilinmez
Gittim söktürdüm komple beyni xenonu, sarı taktım şimdilik. yahu arkadaş çat diye çalıştırıyor, motorda da var bi güzellik anlamadım.
Benim tavsiyem motorunu seven, can parçası gibi gören gidip xenon taktırıp onu üzmesin, ömründen yemesin. biliyoz güzel ama kablolar erimesin. ):
Gurban ol sen elektrik süpürgesi düğmesine

Bende orjinaline döndüm 1 daat kadar önce. Xenonun matura yaşattığı olumsuzluklarla ilgili aynı duyguları paylaşıyorum. Ama bende bi güzelik oldu, ben xenonda kullandığım anahtarı devreden çıkartmadım. Orjinal fara döndüm fakat yine anahtara bağladım. Hem istediğim zaman açıp kapatabiliyorum hemide çok hoşuma giden bi güzellik oldu. Şans eserimi oldu, Koray mı yaptı, tam anlamadım

Neyse..
Kontak açık veya motor çalşıyor ve far anahtarı kapalıyken, selektör düğmesi ile uzunlar yanıp sönüyor, kısa konunda yanmıyor, uzunları açınca yanıyor. Anahtarı açınca ise, uzun kısa ve selektör normal bi şekilde aktif olarak çalışıyor. O kadar güzel oldu ki. Gündüz farı açmama gerek kalmadı. İstediğim zaman selektör yapabileceğim. Elek..süpürgesi düğmesi gibi ama işlevine bak, harika bi orjinale dönüş oldu

Koray kardeşimin eline sağlık diyorum buradan. Nasıl yaptın diye sormayın. Orjinal fara anahtar takıncada böyle oluyor olabilir. Yani sonuç inanılmaz harika !

Bundan sonra xenon düşünmüyorum, beyaz ışık xenon efect falan deneyebilirim. Ama haricen xenon kiti bundan sonra takmayı düşünmüyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:40 ----------
1439. sayfada cbr125cbr nickli arkadaş, aşağıda linkini vermiş olduğu aküden aldığını ve kullandığını yazmıştı.
http://www.rialli.com/urunler/motors...er-cgl-serisi/
Aküye 70 tl verme, al sana 47 tl ye, bakım gerektirmeyen akü
sağolasın, ama ölçüler tutmuyor cbf 61x151x131mm.yanlış hatırlamıyorsam, 40 diş takıp 42 dişe geri dön
düğünü okuduğumu hatırlıyorum. neden? yalova da delmece yaylasında artçılı olarak çok dik bir rampa
çıkmıştım, 1. vites fazla 2. vites az gelmişti.
Arkadaş taktım, kullanıyorum deyince bende yazmak istedim. Ölçülerine hiç dikkat etmemiştim.
40 t yine her şekilde olur da ben 90, kilo ve hanım da 65 kg olunca bana pek gelmiyor

Benimde devamlı kullandığı istikametlerde çık dik bayırlar mevcut, yolculu olarka motor fazla yormak istemiyorum. 41 t diş buldum bi ara onu taktım, o güzeldi, bi daha da 41 t bulamadım hiç, bende 42 t kullanıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:43 ----------
abi yorumlarımı bekliyorsun da ben daha acemiyim..mahalle aralarında 2 inci 3 üncü vites anca.çok az yatarak dönüyorum ki ara sokaklar hep topraklı yatarak dönülmüyor. Ben sanıyorum ki lastik farkını anlayamıyacağım..michelin ve duro farkını yani.. Ama şu halimle bile anlarsam, iki lastik arasında citti anlamda fark oluyor demektir.Gerçekden de öyle..
Dündü yanılmıyorsam, geziniyorum yine.2. vitesteyim, ara sokağa gircektim vazgeçtim.tekrar kırdım ana yola..önümde araba park etmiş duruyor.dönerdim aslında, ama belki dönemeyebilirim dedim biraz frene dokunayım.tam yürüme hızında gidiyorum yani düşecek gibi olsam bile bu uzun boyumla toplarlardım o derece yavaştım, sola doğru dönerken frene hafif dokundum arka bi attı asvaltta..Aman Allah'ım...kalbim çıkacaktı o hızda bile.korktum gerçekden..zaten o olaydan sonra eve geldim.arkadasın lastiklr feyizoğlunda ucuzlamış yazısını gördüm.dedim yakında alırım.nasıl olsa ehliyetsizim sokak aralarında geziyorum pek faydasını görmem diye düşündüm.ama aldım bakalım..Taktıracam. pek sanmıyorum fark görebileceğimi ama mutlaka yazarım..Bilgiler için teşekkürler Ethem abi..
Dün mahalle arasında motorcu gördüm.baktım Motorcu Ramazan yazıyo.Dedim adaşımmış durayım..dükkan mahalle arası tavanın yarısı açık dökük bi yer.İçerde çin malı, bu ufak güçlendirilen motorlardan var ya pejo muydu neydi ondan dolu..çin malıyla uğraşıyor sürekli belli. dedim böyle böyle lastikler değiştirilecek.konuştuk biraz.gözüm pek tutmadı aslında.ama sonradan kanım kaynadı..genel olarak "parça olsun her türlü yaparım" demesiydi. ufak tefekleri bana getir ama servisini ihmal etme sonuçta garantili kimseye dokundurtma vs demesi beni cezbetti açıkcası..Ondan önce ben şöyle bir baktım, yemedi açıkcası lastikleri sökmeye..ama ramazan usta yaparsa bakarım hem cesaret alırım püf noktalara bakarım..Bi gideyim bakalım bugun..
Kardeşim, trafiğe çıkıp viraja yatmazsan yol güvenliği ile ilgili farkları anlamayabilirsin, fakat sürüş konforu ile ilgili farkları mutlaka anlıyacaksın. Parke yollarda bozuk yollarda gezerken gidon durolarda zangır zungur asfallta giderken bire zıplarken, sallanırken, yoldaki ufak pürüzlerin bile, parke taşların iniş çıkışlarını bile durolarda içinde hissederken, michalenlerin yolun arızalarını nasıl ortadan kaldırdığını ve sana yansıtmadığını görünce, michalenlerin konforunu o zaman hissedeceksin. Merak etme michelen seni utandırmaycak, yüzünü güldürecektir.