ok abi yarın 16:00 da sizin orada olurum.. birlikte yaparız.. maksat muhabbet olsun...yanında olmak yardım etmek isterim..
Kardeşimsin, saol. 16:00 da bekliyorum.
ok abi yarın 16:00 da sizin orada olurum.. birlikte yaparız.. maksat muhabbet olsun...yanında olmak yardım etmek isterim..
hayırdır ethem farı neden değiştirdin?Kardeşimsin, saol. 16:00 da bekliyorum.
ben 1 in biraz üstüne ayarlarım o zaman. Ozamanda tek marta gaz vermeden alır dımı ybr ler gıbı abi ?kendinde ayarlayabilirsin, bi zararı olmaz.. rolanti vidasını motorun sıcakken biraz aç..İstediğin rpm e getirince tamamdır.. ama kesinlikle motorun sıcakken rolanti ayarı yap.. aksi halde tutturamazsın.. Ben 1400 rpm de kullanıyorum.. yaz kış jiiklesiz tek marşta alıyor.. düşük rolanti ilk çalışma anında da sıkıntı olur
arkadaşlar bu arada yağ çubugunun neresinde olmalı yag seviyesi ? ben ölçtüm o tırtıklı ufak yerin 2/3 deydi..yakmış galiba..yada benden öneki eleman satacam nasıl olsa diye eksik koydu
ben 1 in biraz üstüne ayarlarım o zaman. Ozamanda tek marta gaz vermeden alır dımı ybr ler gıbı abi ?
hayırdır ethem farı neden değiştirdin?
cıbırcı üste 4 binde diretiyor bu arada.
buji ne tavsiye edersniz ? internetten link falan atar mısınız ?Tabiki alır, ama cbf biraz nazlı oluyo bu konuda.. Sen bujini, hava filtreni ve karbüratörünü hep ayarlı tut.. Motorun saat gibi çalışır..
buji ne tavsiye edersniz ? internetten link falan atar mısınız ?
iridyun faln tak dedıler 40-50 cıvarı bısı tak dedıler bı kac forumda öyle görmustum de ?Orjinal bujinden başka hiç birşey takma. Kitapçığında yazar veya servise gittiğinde onlar bilir.
iridyun faln tak dedıler 40-50 cıvarı bısı tak dedıler bı kac forumda öyle görmustum de ?
buji ne tavsiye edersniz ? internetten link falan atar mısınız ?
Öyle tak demekle bu işler olmaz.İridyum buji takmak için komple ateşleme sistemininde aynı orantıda değişmesi lazım.Bunu söyleyen beyinlere öyle de sen. İridyum buji Çok yüksek seviyde ateşleme yapmak ve performans almak için takılır. Modifiyeye yönelik bir malzemedir. Bizim motor bu elektriği üretemez. Üretemeyince iridyumun hiç bir esprisi kalmaz ve 5,000 km sonra kapkara ve kurum bağlamış bi bujin olur. Sen sen ol sakın orjinalin dışına çıkma.
Merhaba, siteye yeni üye oldum. Adım Halil.
1997 senesinden beri kullandığım 89 model MZ 251 motorum var. Artık motorum eskidi, onu emekli etmeyi düşünüyorum.
Nasip olursa yeni bir motor almak istiyorum. Motorsikleti sıfır almayı düşünüyorum.
37 yaşındayım. Kullandığım bir arabamda var. Motorsiklet düşünmemin nedeni, hem motor sevgisi hemde arabaya göre daha pratik bir kullanımının olması.
Ben aslında 250 cc üzerinde bir motorsiklet almayı düşünüyordum. Biraz araştırınca fiyatları beklediğimden daha yüksek buldum. Araştırmalarım sonunda 125-150 cc bir motorsikletin işimi göreceği sonucuna vardım.
Başta düşündüğüm iki model vardı.
Yamaha ybr 125
Honda cbr 125
bu ikisi arasında ybr 125 daha ağır basmıştı.
Sonra listeme Honda cbf 150 girdi.
Bu başlığı baya okumama rağmen tabiki 1450 sayfaya yaklaşan uzunluğu ile hepsini okuyamadım.
İnşallah bundan sonra bende yazılanları daha iyi takip edeceğim.
Sizlerin bana olan tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı okuyacağım.
Hepinize hayırlı günler dilerim...
Yeni takılan michelin lastiğin ömrü ne kadardır CBF 150'de ? Bu lastik beni kaç km götürür sağlam olarak ?
Tekrar merhaba, bir kişi haricinde cevap alamayınca mesajım farkedilmedi diye düşündüm. Aşağıdaki tercihler hakkında düşüncelerinizi alabilirmiyim?
Öyle tak demekle bu işler olmaz.İridyum buji takmak için komple ateşleme sistemininde aynı orantıda değişmesi lazım.Bunu söyleyen beyinlere öyle de sen. İridyum buji Çok yüksek seviyde ateşleme yapmak ve performans almak için takılır. Modifiyeye yönelik bir malzemedir. Bizim motor bu elektriği üretemez. Üretemeyince iridyumun hiç bir esprisi kalmaz ve 5,000 km sonra kapkara ve kurum bağlamış bi bujin olur. Sen sen ol sakın orjinalin dışına çıkma.
öncelikle merhaba ben sizinki kadar kaliteli marka olmasada bütçeme göre mondial mcx marka bildiğiniz üzere 150lik 0kilometre motor aldım ve neredeyse 1500km sonra ngk iridyum performans bujisini taktım 35tl ye ilk aldığımda 35tl biraz fazla gelmişti az bişey içim acımıştı =) şimdi motorum 11500 kilometreyi geçti ve bujiyi taktığımdan bugune kadar hiç değiştirmedim veya temizlemedim ama hala ilk günkü gibi görünüşte ve işlevde. buji ile birliktede ne komple ateşleme sistemini değiştirdim nede başka bişey yaptım hiç bi sıkıntı yaşamadım aksine arahızlanmalar biraz daha iyi oldu.
bizim motorlarımız ufak hacimli diye biraz iyi şeyler takamayacağımız anlamına gelmez bence.. saygılar tekeriniz düz bassın..
Bujinin tırnaklarındaki kurum durumu nasıl ? Hiç kontrol ettiniz mi =? Kitapçık orjinal buji kullan ve 8000 de bir değiştir diyorsa, 15 tl lik bi parçanın daha da uzun ömürlü olması için formüller aramayı ve uygulamaya koymayı doğru bulmuyorum. Bujiyi temizlemeye uğraşmıyorum, 8000 de bir orjinali ile değiştiriyorum, 150 cc bi motordan daha fazla bi performas beklentim yok. Motorun önü belli arkası belli. Birde şu var, orjinal olmayan bi üründen x markada performans alabilirsin belki ama y markada alamayabilirsin. Yorumunuz, gözlem ve tespitleriniz, kullanmış olduğunuz motosikletin marka ve modeline istinaden doğru olabilir ama bu bilgi cbf için doğru anlamına gelmeyeceği gibi cbf inde bu bujiye aynı olumlu tepkileri verebileceğini bize göstermez. Ama paylaştığınız bilgi elbette kullanmış olduğunuz marka ve model başlığı altında paylaşıldığında tüm kullanıcı arkadaşlara faydalı olacaktır.