Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Xenon her konuda daha iyi boşversene:)Hiç olmasa açıp kapatabilme şansımız var.Olmadık durumlarda xenonu kaparız olur biter.Ama şu an halihazırda kullanmakta olduğum motorumda farları kapatilme yeteneğim bile elimden alınmış durumda.Yarın öbür gün aküme bişe olsa boşu boşuna yanan farlarım yüzünden belki aküyü bile adam akıllı şarj edemiycem:((

Sahibinden.com daki ilana tekrar baktım da arkadaş ayrıntılarında xenon kitin özelliklerine az biraz değinmiş.Sunpart balast (Çin menşeili olsa gerek), hella mercek ,D2s 4300k ampul..Ürün kullanılmış..Kullanılmış bi ürüne de 200TL verilir mi bilmiyorum?Ayrıca birde montaj derdi var;ki hiç anlamam..Montajı geçtimde sence bu paraya bu ürün alınır mı?Alınır dersen iletişime geçmeyi düşünüyorum.Hazır adamda bursa da gider direk elden alırım.

Fotoğraflarına bakılırsa bi hayli güzel aydınlatıyor..Almışken bi kere alıp olabileceğin en güzel haliyle aydınlatsın istiyorum.Sence bu ürün uygunmudur?
http://image5.sahibinden.com/photos/29/86/07/big_47298607axh.jpg
http://image5.sahibinden.com/photos/29/86/07/big_47298607zx7.jpg
http://image5.sahibinden.com/photos/29/86/07/big_47298607gev.jpg

Not: Dediklerim ukalalık olarak algılanmasın.Söylediklerinize saygım var:)
o ilan fotoraflar ben cbf almadan öncede vardı çok eskiler hala satıyormu bilmiyorumda kardeşim sen beni nie dinlemiyosun onuda anlamıyorum bu mercekli zenonun aynısı hata dağa kalitellisi yetkili servislerde satılıyor 200tl böle sipariş vericeğine taktırsan serviste hemde garanti kapsamında :) (baya kaliteli en azından bana takılan öle)
Hala yan çanta tavsiye eden yok yav
bırak yançanta işlerini topcase alda önce sonra yançanta demiri alıp yançantaya başlarsın gidicen bariyerlere sürtücen çantada ziyan olcak zaten :D:D:D:D:DD:

Son düzenleme:
Xenon her konuda daha iyi boşversene:)Hiç olmasa açıp kapatabilme şansımız var.Olmadık durumlarda xenonu kaparız olur biter.Ama şu an halihazırda kullanmakta olduğum motorumda farları kapatilme yeteneğim bile elimden alınmış durumda.Yarın öbür gün aküme bişe olsa boşu boşuna yanan farlarım yüzünden belki aküyü bile adam akıllı şarj edemiycem:((

Sahibinden.com daki ilana tekrar baktım da arkadaş ayrıntılarında xenon kitin özelliklerine az biraz değinmiş.Sunpart balast (Çin menşeili olsa gerek), hella mercek ,D2s 4300k ampul..Ürün kullanılmış..Kullanılmış bi ürüne de 200TL verilir mi bilmiyorum?Ayrıca birde montaj derdi var;ki hiç anlamam..Montajı geçtimde sence bu paraya bu ürün alınır mı?Alınır dersen iletişime geçmeyi düşünüyorum.Hazır adamda bursa da gider direk elden alırım.

Fotoğraflarına bakılırsa bi hayli güzel aydınlatıyor..Almışken bi kere alıp olabileceğin en güzel haliyle aydınlatsın istiyorum.Sence bu ürün uygunmudur?

Not: Dediklerim ukalalık olarak algılanmasın.Söylediklerinize saygım var:)

ilana bakmıştım.
şöle düşün :

20-40tl hella/valeo bi-xenon mercek
50-90tl xenon kit
60 tl cbf 150 ön farı

işçilik hariç ( kendi elindeki farını bozmadan ileride motorunu satarken bu mercekli farıda ayrıca satabileceğini unutma diye sıfır cbf farı fiyatı yazdım) zaten 150tl den aşağı masrafı yok. ehh birde bu işten anlamam diyorsun o zaman herşeyin bir bedeli var ve ucuz mal alacak kadar zengin değilim sözlerini hatırla derim.
bu durumda pazarlıkla bi montaj ücreti kadar indirim yapsın hemen al derim. ama para senin karar senin.

bu arada aküne hiçbir şey olmaz kolay kolay merak etme. motorda elektrik harcayan bir şey yok zaten 7Amper kuru aküye bir şey olmaz kolay kolay.

o ilan fotoraflar ben cbf almadan öncede vardı çok eskiler hala satıyormu bilmiyorumda kardeşim sen beni nie dinlemiyosun onuda anlamıyorum bu mercekli zenonun aynısı hata dağa kalitellisi yetkili servislerde satılıyor 200tl böle sipariş vericeğine taktırsan serviste hemde garanti kapsamında :) (baya kaliteli en azından bana takılan öle) bırak yançanta işlerini topcase alda önce sonra yançanta demiri alıp yançantaya başlarsın gidicen bariyerlere sürtücen çantada ziyan olcak zaten :D:D:D:D:DD:
Topcase e karar verdim oluuuum . Hepsini Toptan alıcam :D

@ alper150zc : Estağfirullah dinlememek ne demek.Sadece fikir alışverişinde bulunuyorum.Beni düşündüren bi kaç konu var ondandır bu araştırmalarım.

Birincisi o senin taktırdığın xenon kit gerçekten kaliteli mi?Mercekli ve angel led li olduğunu biliyorum fakat xenon var xenon var. 2 gündür yollarda görüyorum adamlar arabalarına bi xenon taktırmış ben olsam söktürür halojen fara dönerim.O derece berbat bişe.Renk mavi önünü zor görüyo vs vs bir sürü eksiklik.Ne diye bu tarz bişeye yatırım yaparlar anlamam.O servislerdeki alacağım xenon'larında kalitesinin bunlar gibi olmasından korkuyorum.Sonuçta çin malı sonuçta hella veya valeo mercek kullanılmış değil aydınlatması nasıl olur hiç kestiremiyorum,kelvin ve lümen değerlerini bilmiyorum.

Peki sen xenon farlarınla ilgili hiç fotoğraf paylaşmışmıydın?Hiç hatırlamıyorum da gerçekten performansını merak ediyorum.Ayrıca adamın yapmış olduğu xenon far kiti tam da @canekin arkadaşımızın tavsiye ettiği değerlere uyuyor.Adam ayrıca hella mercek kullanmış.Titiz bi şekilde kendisi için toplamış.Serviste taktıracağım kit bu ilandaki xenon'un kalitesine erişebilir mi?Ayrıca adam bursada satıyor.Biliyosun bende bursadayım..E oradaki xenon kiti almaya kalksam motoru getirmem lazım ki şu ara hiçde mümkün değil vs vs işte dostum.Bunun için işin biraz cılkını çıkarıyorum kusura bakma:)

@canekin : Tamamdır dostum:)Yardımın için sağol.Düşüneyim kararımı açıklarım:)

Bugün motor sürerken iki şey dikkatimi çekti.Birincisi vitesi boşa aldığımda rölantinin bi hayli düşmesine çok şaşırdım.Normalde motorla bi hayli gezmiştim sıcaklık ile ilgili hiç bi problem yokken bi yerde durdum ve vitesi boşa alıp beklemeye geçtim.Rölantide çalışırken 1500 hatta yağ çok ısındığında 1600 d/d ları bulan devrim 1400 hatta 1300 devirlere kadar düştü.Motorda ufak ufak boğulma sesleri hissettim.Hiç bişeye bağlayamadım.Sizce neden olabilir?

İkincisi de bi yokuş çıkarken arkamdaki araç fazla dibime girince biraz gaz açtım.Gazı açmamla motor bağırmaya başladı ibre birden 2000-3000 devir fazla yaptı ama motorda herhangi bi ivmelenme olmadı.Debriyaj mı kaçırdı vitesmi tam yerine oturmadı anlamadım.

@ alper150zc : Estağfirullah dinlememek ne demek.Sadece fikir alışverişinde bulunuyorum.Beni düşündüren bi kaç konu var ondandır bu araştırmalarım.

Birincisi o senin taktırdığın xenon kit gerçekten kaliteli mi?Mercekli ve angel led li olduğunu biliyorum fakat xenon var xenon var. 2 gündür yollarda görüyorum adamlar arabalarına bi xenon taktırmış ben olsam söktürür halojen fara dönerim.O derece berbat bişe.Renk mavi önünü zor görüyo vs vs bir sürü eksiklik.Ne diye bu tarz bişeye yatırım yaparlar anlamam.O servislerdeki alacağım xenon'larında kalitesinin bunlar gibi olmasından korkuyorum.Sonuçta çin malı sonuçta hella veya valeo mercek kullanılmış değil aydınlatması nasıl olur hiç kestiremiyorum,kelvin ve lümen değerlerini bilmiyorum.

Peki sen xenon farlarınla ilgili hiç fotoğraf paylaşmışmıydın?Hiç hatırlamıyorum da gerçekten performansını merak ediyorum.Ayrıca adamın yapmış olduğu xenon far kiti tam da @canekin arkadaşımızın tavsiye ettiği değerlere uyuyor.Adam ayrıca hella mercek kullanmış.Titiz bi şekilde kendisi için toplamış.Serviste taktıracağım kit bu ilandaki xenon'un kalitesine erişebilir mi?Ayrıca adam bursada satıyor.Biliyosun bende bursadayım..E oradaki xenon kiti almaya kalksam motoru getirmem lazım ki şu ara hiçde mümkün değil vs vs işte dostum.Bunun için işin biraz cılkını çıkarıyorum kusura bakma:)

@canekin : Tamamdır dostum:)Yardımın için sağol.Düşüneyim kararımı açıklarım:)

Bugün motor sürerken iki şey dikkatimi çekti.Birincisi vitesi boşa aldığımda rölantinin bi hayli düşmesine çok şaşırdım.Normalde motorla bi hayli gezmiştim sıcaklık ile ilgili hiç bi problem yokken bi yerde durdum ve vitesi boşa alıp beklemeye geçtim.Rölantide çalışırken 1500 hatta yağ çok ısındığında 1600 d/d ları bulan devrim 1400 hatta 1300 devirlere kadar düştü.Motorda ufak ufak boğulma sesleri hissettim.Hiç bişeye bağlayamadım.Sizce neden olabilir?

İkincisi de bi yokuş çıkarken arkamdaki araç fazla dibime girince biraz gaz açtım.Gazı açmamla motor bağırmaya başladı ibre birden 2000-3000 devir fazla yaptı ama motorda herhangi bi ivmelenme olmadı.Debriyaj mı kaçırdı vitesmi tam yerine oturmadı anlamadım.

Bak bu ben taktırdığımda gönderdiğim fotoğraflar
http://www.motosiklet.net/forum/mot...ullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-1171.html

Bu da alperinkiler
http://www.motosiklet.net/forum/mot...ullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-1191.html

http://www.motosiklet.net/forum/mot...ullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-1222.html

Alper daha çok fotoğraf eklemiş hemde geçen ay :)

@Crux2006 Devir olayı bazen bendede oluyor ama 1300-1500-1600 Devir fln ama Sabah soğuk olunca 1200-gibi oluyor fakat azcık gaz verdimi 1400 geliyor.Sabahları 1 dk fln çalıştırıp bekletiyorum biraz.Öle daha sağlıklı oluyor hem ışıklarda stop da etmiyor motor soğuk diye.

@Crux2006 Slm, bu devrin 1400-1500 seviyelerinden 1000 seviyelerine kadar düşme olayını 3 kez yaşadım, 3 ü de Bursa Uludağ gezimde zirveye yakın bi noktaya yaklaştığımda, rakım 1900 küsür metre seviyelerinde iken başıma geldi, aynı anda çekiş te düştü ufak tefek tekleme benzeri tepkiler verdi motor. Gaz koluna motorun verdiği tepkiler zayıfladı. Nedenini tam anlayamadım ama iki ihtimal aklımdan geçti o an. Ya rakım yükselince azalan hava basıncı nedeniyle motorun hava filtresinden hava emişi zayıfladığından bu olabilir. Yada karbratör hava karışım vs. Hava emişi zayıfladığından. Yada motor şişti. Motoru dinlendirip tekrar çalıştırdığımda devirde az bi yükselme oldu ama normal değerlerine de ulaşmadı. Bu devir düşmesi olayını şuan 11 bindeyim ve başka uzun yolculuklarımda yolcu varken dahi hiç yaşamadım. Fakat şu da var. 3. Uludağa çıkışımızı kardeşimle yaptık. Onda da 2009 cbf var. Onun motorda çekişte ve devirde hiç bi anormallik olmadı. 2011 lerin karbratörleri bu konuda biraz zayıf galiba. Normalde tekleme sorunu yaşamadım hiç ama sanırım bu yeni karbratör hava karışım bilmem ne falan bu farktan kaynaklanıyor. Yani belki benim motorumun hava emişi biraz daha zayıf olsa tekleme problemini şimdiye kadar hiç yaşamadım ama bende yaşıyıcam kimbilir.

@cbr125cbr : Fotoğraflara baktım dostum gayet güzel.Yalnız senin paylaştığın fotoğrafda kısa ila uzun sanki aynı mesafeyi aydınlatıyormuş gibi geldi.Sende bi daha bi baksana:)Benmi yanlış gördüm.Xenonlarda uzunu açtınmı dehşet bi aydınlatma yapması lazım bildiğim kadarıyla.Birde sen bu xenon'un teknik özelliklerini biliyomusun?Kelvin ve lümen değerleri, mercek markası gibi...

@ sercan2667 : Bana sıcakken hiç olmazdı bunu diyorum ya.İlk defa böyle birşeyle karşılaştım.Resmen 1300-1200 devirlere kadar düştü.Bıraksam motor boğulacak da stop edecek sandım gazladım gittim. Tabi bende @ ethemm76 da olduğu gibi çok da uzun soluklu olmayan bi yokuş çıkmıştım.Bursa da teleferik vardır bilen bilir.O bölgelere çıktım sonrasında boşa alınca böyle birşeyi fark ettim. Basınçla ilgili bi durum olabilir.Daha düşük rakımlarda deneme yapıcam.

en güzeli enjeksiyonlu motor... honda şunu cbf 150 ye de taksa , karburatör muhabbetinden kurtulsak... 2 sene boyunca her türlü hava şartında (0 - 40 derece) her türlü rakımda (0 - 2000) kullandım innova yı... ne tekledi ne boğuldu ne rölantisi düştü ne de sabahları ısıtma derdim oldu... enjeksiyon sağolsun , ben çalıştırıp devam ediyordum gerisini o ayarlıyordu :)

@cbr125cbr : Fotoğraflara baktım dostum gayet güzel.Yalnız senin paylaştığın fotoğrafda kısa ila uzun sanki aynı mesafeyi aydınlatıyormuş gibi geldi.Sende bi daha bi baksana:)Benmi yanlış gördüm.Xenonlarda uzunu açtınmı dehşet bi aydınlatma yapması lazım bildiğim kadarıyla.Birde sen bu xenon'un teknik özelliklerini biliyomusun?Kelvin ve lümen değerleri, mercek markası gibi...

:) ilk taktığımda far ayarını yapmamıştım biraz yukarıya doğru o yüzden kısalar da uzunlar gibi görünüyor. ilk fotoğrafta sağdaki sağda kaldırımdan devam ettiğinde sarı bir şey görünüyor. Üsttekinde tam onun yarısı aydınlanmış, alttaki resimde ise tamamı, aynı şekilde üstteki resimde sol taraf karanlık, alttakinde aydınlık. Yine aynı şekilde yolun sol taraftaki kaldırımında kısalarda ilerideki tabela karanlık, uzunlarda o da parlıyor. Benimki 4300Kelvin ama lümen değeri kaçtır bilmiyorum ( zenonlarda en fazla lümen değeri canekin in de dediği gibi 4000K sıcaklığında oluyor)

4000den aşağıya inersen sarılaşır güneş ışığına yaklaşır ışığın rengi. 4000 üstü maviye döner.

şuan piyasadaki çoğu çin malı xenon dan bir problemin olmaz. xenon 2 parçadan oluşur :
- balast
- ampül

bunların teknik özellikleri aşağı yukarı hep aynıdır, bir tek ampülde renk farkı vardır (Kelvin) buda yine alırken belirtirsin. çin malı 4300k ile philips 4300k lık 2 ampül arasında illa kalite farkı vardır ,özellikle ömür açısından ama philips ampül 100-120 tl iken çin malı 30-40tl dir. philips 2-4sene kullanırsın herhalde, çin malı 1,5-2 yıl gider. oyüzden ben pek bir fark görmüyorum artık. istediğim kelvini versin , aydınlatsın yeter.

o yüzden iş daha çok mercekte, illa iyi çin malı merceklerde vardır ama çin malı merceklerde ölü/karanlık noktalar(kısımlar) oluşma ihtimali var buda bazen sıkıcı olabiliyor.

örneğin otomobiller için SONAR marka merckeli farlar vardır. bunların çoğunda mercekler gerçekten çok kötü, xenonda taksan aydınlatmıyor gibi oluyor, bunun farkına varanlar , farda kesme biçmeye gerek bırakmadan aynı boylarda çıkma valeo/hella alıyor takıyor/taktırtıyor aynı fara, o zaman mercekli xenon un farkını görüyor.

ben aynı şey motosiklettede olmasın diye dedim.

buarada tek bir dezavantaj olabilir bursa da ki farda, eğer montaj esnasında mercek çok yukarı bakıyorsa problem olabilir yoksa gerekli yükseklik ayarını sanırım bizde farın dışından(far tasını hareket ettirerek yapabiliyoruz) halledebiliyoruz diye biliyorum.

Alperin paylaştığı fotoğraflarda farın içinde angel led yanarken pembemsi,kırmızımsı renkler var.Ne hikmetse onu birşeye bağlayamadım.Angel led mavi ama farı tası pembe olmuş kötü bi görüntü oluşturmuş.Merak ettiğim şey bu xenon'un kontrolu nasıl oluyor.Extra buton filan koyulmuyor değil mi?Uzun far uzun butonuna kısa farda kısa far butonuna selektör yapmak içinde üstteki selektör düğmesine bağlanıyordur herhalde...

Olmazsa bu anes motorla bi görüşüp xenonlar ile ilgili bi teknik bilgi alayım..

Hocam ben gözü kapalı gittim bi tane shad 33 litre topcase aldım.O yüzden öyle ayrıntılı bi bilgiye sahip değilim ondan dolayı da cevap veremiyorum...Kusura bakma...Yoksa neden yardımcı olmiyim

Biride taksın bi defa sorduğumu

Mehmet bırak çantayı çuntayı :) son senen değilmiydi senin öss ne durumda.
Kappa 46lt derim ben (arkadaşlar 35 der o ayrı) ama 46lt iki kapalı kask alması, ya da bir kapalı kask bir mont, eldiven kenarlara bilimum şey konulabilmesi açısından çok kullanışlı.
ben en ucuz 300tl ye buldum şirinevlerde http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-motosiklet-kappa-k-46-arka-canta/detay/?

Selam. Motorumu satmayı düşünüyorum. 2010 model(01.02.2010 çıkışlı), 24000 km de, servis bakımlı. Bir tane kazası var. Değişenler ön amortisörler, gidon, sağ ayna, kafa karenajı, egzost koruması. Sadece michelin lastik taktırdım. Onlar da 10000 km de artık. Şimdi soruyorum sizce benim motorumun ederi nedir. Saçma sapan bi fiyat yazmak istemiyorum. Malum sıfırından pahalıya satmak isteyenler var. Vicdanım rahat bir şekilde satmak istiyorum. Cevaplar için teşekkür ederim.

Mehmet bırak çantayı çuntayı :) son senen değilmiydi senin öss ne durumda.
Kappa 46lt derim ben (arkadaşlar 35 der o ayrı) ama 46lt iki kapalı kask alması, ya da bir kapalı kask bir mont, eldiven kenarlara bilimum şey konulabilmesi açısından çok kullanışlı.
ben en ucuz 300tl ye buldum şirinevlerde http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-motosiklet-kappa-k-46-arka-canta/detay/?

Çalışıyorum abi ama motoruda ihmal etmiyorum :)

@ crux2006 önemli değil abi bi an gaza geldim yazdım onu :)

Walla alacaksan ve maddi imkanında el verirse büyük bi topcase al. @cbr125cbr 'in dediği kappa 46lt aslında süper olur biliyomusun.Kappa zaten kaliteli marka birde geniş hacimli bişe aldınmı tadından yenmez.Bende 33 litre var içine bişeler tıkıştıra tıkıştıra bi hal oldum.Kaskı koydunmu yanına yöresine başka neredeyse hiç bişe sıkıştıramıyorum.O yüzden büyük bişe almanı tavsiye ederim..:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar