yakıt konusunu dert etmeyeceksen yol durumuna göre 90-100 arası gidersin, yok yakıtta ekonomi dersen 5. vites 5500 devir civarında 70 ile süzülür gidersin. ankara - kayseri arası gidip geldim sürekli tam gaz. 350km civarında yedeğe düştü hem gidişte hem gelişte, son depoda 6000devri pek geçmedim 400km yi geçtim hala yedeğe düşmedi.
hangi hızda gideyim olayından çok yol şartları belirler zaten hızınızı. sakin bir yol ise manzara güzelse zamanı kısıtlı tutmayın 60-70 aralığında hem ekonomik hemde zevkli bir yolculuk yaparsınız. ama trafik fazla ise yavaş gitmek dert olabiliyor , o zaman 3 e 5 e bakmadan riske girmeden artırırsınız hızınızı.
birde önerim olacak; trafiğin hızına uyun, şeridinize sahip çıkın. yolda yolun en sağını kullanarak gidenler görüyorum, araçlar siz sağda oldukça sizin şeridinizi kullanmaya çalışıyorlar böylece sıkıştırılıyorsunuz. bunu çoğu bilinçsiz yapıyor ama yaşanıyor. en güzeli öndeki aracın sol tekerlek izinde, sağdan araba geçmeyecek kadar boşluk bırakarak gitmeniz.