Full depoyla kaç km gidenniz var en fazla??40 tl lik aldım yarıya yaklaştı azcık
@tamernevin : İnş görüşürüz hocam..Kafamıza göre basar gezeriz..
@sercan2667 : İbreye bakıpta karar vermeye çalışma hocam çünkü ibre çok stabil değil.Ben depoyu fullediğimde ibre F'in 2-3mm üstündeydi.100-200km gittim ibre hiç oynamadı sonra birden bire yerçekiminin etkisiyle kendini salıverdi yerlere ve ortadaki yarı kalın çizgiye kadar indi.250km de ben tekrar depoyu fulledim ve ölçüm yaptım kilometre de 95 kuruş yakmışım.Birde ilk acemiliğim yani gerisini sen düşün)Sana tavsiyem benim gibi bi ölçüm yapıp kendi değerlerini bulmandır.Yoksa işimiz ibreye kalsa yarı yolda bırakır bizi namıssız
![]()
arkadaşlar cbf 150 ile
düz yolda giderken racing :cherry:
virajda enduro :bounce:
rüzgar yandan vurunca mobilete :queen:
biniyormuş gibi hisseden kaç kişi var
Sevgili cbf 150 kullanıcısı olan abilerim ve arkadaşlarım , bende cbf almayı düşünüyorum . Boyun 1.70 kilomda 69 motorda sıkıntı cekermiyim. İlk vitesli motorum olacak nelerine dikkat etmeliyim. En iyi ekonomiyi hangi devirlerde yakalarım? Bakım masrafları , en cok sorun cıkaran aksamları nelerdir? Alırsam lastiklerini değiştirmeyi düşünüyorum ne marka önerirsiniz?
Sıfır km alacağım şimdiden teşekkürler![]()
bugün servise gittim vites in oradaki ayaklıl takozu demiri düşmüştü saçmalığa bak resmen nazar be. Serviste birşeyler uydurdular vidaladılar sabit şimdi ama o demir yok tabi.parçanın kendisi yok mu dedim yok dediler bir acayip bu servilerdekiler yahu.sanki nükleğer santral işletiyorlar
yenilerden biri olarak debriyaj sorunu bendede bakii dir. vitesler sert ayakkabı biter temmuzu çıkarmaz sanırım nasıl olacaksa . şöyle sıkı bir vuruş yapmassan vites geçmiyor oan dikkat 5 e attım sandım sert vurmamışım gazı verince boşta gibi:silent:
Motordan bugün ayrı bi keyif aldım.Her geçen gün daha iyi öğrenmeme ve her geçen gün motorun daha bi açılması gerçekten motordan aldığım keyfi aynı oranda artırıyor.Dediğim gibi bugün biraz sınırlarımı aşarak uzaklara gittim.Yollar sürekli indili çıktılı yokuşlu yollardı.150cc lik bi makina için gerçekten bu güç süper birşey.Gazı açtığından aletin ivmelenmesi tatmin ediyor insanı.Süspansiyonlar güzel ama bi kademe daha yumuşak olsaymış süper olurmuş.Arka zaten en yumuşak da ama öyle dendiği gibi pıs pıs sallana sallana gezmiyorum.Arka süspansiyon çukurun verdiği darbeyi yumuşatarak yine bana iletiyor sağolsun.Ama daha yumuşak olsa süper olurdu.Önlerde aynı şekilde keşke biraz daha yumuşak olsaymış.Daha da yumuşatmak adına acaba ön amortisörlere yağ değişimi yapılsa fayda edermi?Şu haliyle bile normal fren yaptımı öne eğilip selam veriyo motor biraz daha yumuşatsam amortisörler her fren yapışımda dibi görecek herhalde)
Ayrıca motora kompresyon yapmanın bi zararı varmıdır?Genelde 4000 devirleri geçmeyen uygun vitesli kompresyonlar yapıyorum.Yaptığım esnada da 4000 devirde o şıkırtı sesi belirmeye başlıyor.Herhalde problem olmaz diye düşünüyorum.Bu aletlet bu kadar hassas olamaz arkadaş ben buna da katılmıyorum..
Bu arada 500km' ye merdiven dayadım....Km saati en son 490 küsürdüHergün 100 -130km yol yapıyorum
Motora doyamıyorum
ALLAH bozmasın
)
Arkadaşlar 40 tl aldım toplamda şuan 132 km de ibre kırmızının bölgenin.biraz üstünde ..çokmu yakıyor anlamadım..
Bu arada su en son eklenen motorlardan ilk sıradakinin motor koruma demirleri hoşuma gitti arkaya dogru kıvrık olanlar gerçekten güzelmiş serviste mi taktrırdınız acaba sahibi kimdi şimdi bilmiyorum.