İsmail kardeşim panel bugün (Cuma) öğlen elime geçti ALLAH razı olsun. sabah inşallah takacağım. Sadece bobin bağlantısını tam anlamadım ama sökünce manzarayı görürüz herhalde. Tüm iki teker sürücülerine kazasız belasız hayırlı sürüşler diliyorum.
Hayırlı olsun GÜNTEKİN, güle güle kullan.:rendeer:
Allah cümlemizden razı olsun, sağolasın.
Bobin bağlantısını tekrar anlatmak gerekirse;
- Öncelikle ön grenajı komple söküyoruz. (Nasıl söküleceğini adım adım yukarıda yazmıştım.)
- Eski gösterge panelini altındaki metal tablaya bağlayan 4 adet 8" somun var.
Bunları söküp yeni paneli aynen 4 adet aynı civatalarla sıkıyoruz.
- Göstegeden çıkan gruplanmış kablolar zaten eskisi ile birebir aynı, aynen olduğu gibi onları takıyoruz.
- Boşta kalan tek kablonun ucunu ise (devir sayıcımızın kablosu); bobinin çıkışına bağlıyoruz.
- Bu bobin nerede? Şöyle ki : motorun üzerine oturduğumuzu varsayarsak sağ elimizin altındaki buji piposundan çıkan kabloyu takipediyoruz, deponun altından geçen bu kablo sol kısımdaki bobin'e giriyor.
Bobin'den çıkan kablodan ise 10 cm sonra ek yeri mevcut.
Bizim kabloyu bağlamamız için en uygun yer bu ek yeri.
- Daha rahat çalışmak isterseniz de grenajlar vs. sökük olduktan sonra selenin altında 1 adet 12" somunun tuttuğu depoyu sökerek çıkartabilirsiniz.
Depo çıkınca çok daha rahat olarak işlemleri tamamlayıp tekrar depoyu takabilirsiniz.
- Depoyu sökerken dikkat edilecekler listesi (söktüm ordan biliyorum
) :
- Selenin altında hava filtresinin bulunduğu kısımda depoyu tutan sarı renkli 12" somunu söküyoruz.
- Benzin musluğunu kapalı konumuna alıyoruz. (Musluk %100 benzini kesiyorsa şanslısınız, genelde biraz kaçırır musluk.)
- (Eğer musluk benzini tam kesmiyorsa) Musluk'tan çıkan hortumun ucunu bir tel ile vs. sıkıca benzin kaçırmayacak şekilde bağlıyoruz. Ve hortumu söküyoruz.
- Bu hortum işlemi bittikten sonra deponun sele kısmından tutarak yukarı çekiyoruz. (DİKKAT: Deponun gösterge kısmı tarafını yukarı kaldırmaya çalışmayın, çünkü plastik takozlara geçmeli sistem ile monte edilmiş.Geri çekerek depo çıkıyor.)
10-20 cm deponun arka kısmını yani sele tarafındaki kısmını yukarı kaldırdıktan sonra depoyu motorun arkasına doğru çekiyoruz. Alt kısımda 2 adet tahliye hortumu var, kendisi çıkar zaten. Hortumların içlerinde birşey yok. (Birisi deponun hava almasını sağlayan hortum, diğeri ise depo tahliye hortumu)
- Bir kez söktükten sonra ne kadar kolay sökülüp takıldığını farkedersiniz zaten :cat:
- Önümüzdeki bakım gününde depoyu söktükten sonra subap ayarınıda rahat rahat yapacağım