Ben de merak ediyorum, daha önce okuduğum yazılarda kimi boya atıyor demiş kimi sorunsuz kullanıyorum demiş. Ben de denemeden bilinmez ama her halükarda paslı olmasından iyidir diye düşünüyorum. ( çıkarmadan önce fotoğrafını çekemedimale: çok fazla paslı değildi aslında hafif hafif sararmaya başlamıştı ) Bu arada sizde de egzoz un arka çıkışının altında küçük bir delik var mı ? Bir tane de söktüğümde farkettim, egzoz borusunun bittiği yerde susturucunun başladığı yerde, alt tarafta aynı boyutta bir delik var, acaba sonradan mı açıldı. :silent:
Bahsettiğin iki delikte normal. Egsozun altındaki deliği motoru yıkarken farketmiştim. Muhtemelen yağış anında veya kullanım sonrası içeride yoğunluktan dolayı oluşan su buharını dışarı atmak ve egsozun içinin paslanmasını önlemek için açılmış bir delik.
Eğer ora delik olmasaydı içeride kalan su çok kısa sürede egsozu çürütmeye yeterdi.
Benim egsozda da var yani fabrikasyon olan birşey.
Bende o takmış olduğum filtresi rialli.com dan almıştım. 1 lira civarı bir fiyatı vardı sanırım.Bir soru daha eve gidince resmini eklerim, ben de valemoto dan benzin filtresi sipariş ettim ama sendekinden çok farklı daha küçük boncuklu birşey geldi.orada seçtiğim değildi ve sadece arada tül gibi bir parça ve boncuk gibi siyah bir şey var ( mıknatıs olabilir). Onu da bu akşam takıyor olurum muhtemelen.
Sendeki filtrede de muhtemelen bir ok yönü vardır, benzin akış yönünü gösterir.
Müsait olunca filtrenin resmini koy bakalım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:40 ----------
Şu yazıyı okuyun da kafanız karışsın.
Neden Repsol Tartışmasız En Üstün Motosiklet Yağı?
Şu an piyasadaki motosiklet yağlarının çoğunda zaten JASO MA standardı var.
Bir çok marka "neden en iyi yağ bizimki" gibi makaleler hazırlıyor.
Repsol hiç kullanmadım, detaylı yorum yapamayacağım. Ama motosiklet üzerine yağ üreten bir firmadan kötü ürün beklenmez heralde.
Kısaca??
Kısaca, API SH - API SJ - API SL kodlu ürünler otomobiller için yakıt sarfiyatı ve emisyon dayanıklılığı açısından uygun yağlar sınıfını oluştururken çok yüksek devirde ve ısıda çalışmak zorunda olan motosikletler için uygun değildir. Nitekim JASO bu konuya el koymuş ve yeni bir tanımlama getirmiştir.
Bu kısımda SJ motosikletlere zararlı gibi bir şey yazıyor. Ama önemli bir nokta var. İlk başta "hadi len motosikletin kılavuzunda yazan bilgiye uymayacazmı yani" dedim kendi kendime ama sonradan jeton düştü.
Benim anladığım kadarıyla motosiklet yağı olmayan yani otomobil yağı ama SJ hatta SL-SM standardınta yeni teknoloji olan yağları kullanmamalıyız. Çünkü JASO MA standardı yok.
MOTUL ve Castrol yağlarda da bu JASO sertifikası var
Moderatör tarafında düzenlendi: