Zincirin bazı yerlerde bollaşıp bazı yerlerde sıkılaşması aşırı olmadıkça normaldir.
Bu yüzden zincir gerginliği kontrol edilirken bir noktadan değil, arka tekeri çevirip durdurarak farklı 3-4 noktadan yapılmalıdır. (Bu sırada motora bir kişi oturmalı.)
Zincir gergi kontra somunlarını kontrol edin her iki tarafta aynı ölçüde olmalı. Bir taraf fazla sıkılmışsa yine bahsettiğin soruna sebep verebilir.
Eğer dişliler aşınmışsa en mantıklı çözüm zincir ve dişliyi set olarak değiştirmendir. Sakın uzamış zincirden bakla çıkartıp kullanmayın. Zincir sürüş anında birden koparak çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir.
Garantiye girip girmeyeceği servisin insiyatifinde. Ama büyük ihtimalle garantiye sokmayacaklardır. Çünkü zamanla aşınan parçalardan birisi bunlar. (Balata vs. gibi)
Böyle bir sorunla karşılaşmadım. Bence en büyük sebebi motor orta ayaktayken yada yan ayakta park halindeyken üstüne çıkıldığı içindir.
Sonuçta orta ayak motoru dengede tutmak için yapılan bir parça.
Orta ayaktayken veya yan ayaktayken birde motorun üstüne biz çıkarsak orta ayağın yerle temas eden 2 noktasına 130 kilo motoru taşıması için yapılmışken, biz oradaki iki noktaya 130+ 80kg civarı kendi ağırlığımızı eklersek onu taşımasını istiyoruz.
Doğal olarak zamanla metalin dayanıklılığı azalır ve bir gün çat diye kırılır
Çözüm : Motor orta ayakteyken yada yan ayakta park halindeyken üstüne güç vererek oturmayın :cat:
Uzun saplı wiwi marka olan yan sanayi YBR aynalarını Metehan ve bir çok arkadaş taktı motorlarına. Ek bir aparata ihtiyaç duymadan takılabiliyor.
Aldığın lastik fiyatları çok pahalı bence.
Michelin ön arka : 180 TL
IRC ön-arka : 100 TL
Pirelli ön arka : 130 TL
üç aşağı beş yukarı fiyatlar genelde bu şekilde. Bilgin olsun.
Tavsiye olarak iki lastiği birden değiştirmeni öneririm. Sadece arkayı değiştirmen ön tekerin yol tutamadığı bir yerde/virajda arka yekerin yola tutunarak highsiding olarak motordan düşmelere sebebiyet verebilir. Bu olay genelde SS motorlarda olsada, sonuçta bizde iki teker üzerindeyiz ve bu bir risk. Yer ile olan temas noktalarımız sadece avuç içi kadar bile olmayan lastiklerimiz. Riskleri minimize etmek önemlidir.
Bu yüzden ön ve arka lastiği aynı marka model ve desende almakta büyük fayda vardır.
Sirkeciye sorucam birde orda daha ucuz Hond abayilerine sordum ben..Pirelli mt65 YBRrelere takılan model Durodan daha ince diye hatılıyorum. yanlışmıyım.. aynımı ölüçüsü İRC mi dersin pirellimi Michelin vs nerd ebulurum