iyi akşamlar cbf 150 alemi
40 gunluk alanya macerasından sivasa geri dondüm ee biraz zahmetın yanında birde yattık yolda iyimi
konyanın duz yolunda akşehirde yagmurda ´polis denetımınden gectımde bi an dikkat dagılıp basıt bı vırajı gec farkedıp kaldırımın 1 m kadar yolda duran tasi goremeyınce olanlar oldu ve saga yattım bı tarafım kaldırımda kaldı amanın gıttım dedım ama şükürler olsun ful korumaydım ALLAH sakladı . burnum bıle kanamadan cıktım . egılen koruma demiri oldu bir iki cizik oda muhım degıl
ya bazen kendıme inanamıyorum . oradan kalkıp benzinlikcide camurlarımı yıkayıp kayseriye kadar gittim
tabı ailem sadece ilk vukuatımı biliyor . bu sonkıyle 3 oldu ALLAH dorduncusunden saklasın :cat:
Benim umrum olmaz bu işlerle. Motoru 70000dede satsam vereceğim adama göstericem servis kayıtlarını. Böyle bakımlı motor alabiliyorsa alsın. İddaa ediyorum benim motor 60000e dayandıgında şuanki 20000liklerden daha bakımlı olacak.
Çok teşekkür ederim, ben daha motoru almadan önce full korumamı almıştım. A2 ehliyetim de var tabi. Ayrıca 15 yıllık trafik deneyimim ve milyonun üzerinde otomobille kilometrem var. Zaten trafiğe önceleri bisikletle de çıkıyordum, eskiden bisiklet sporu ile ilgileniyordum. Hatta şu anda motorumdan daha değerli bir bisikletim bile varMotoru hiç yabancılamadım desem yeridir. Hemen kaynaştık. Ardından da motorsiklet sürüş teknikleri adında bir blog geçmişti forumda fırsat buldukça da okuyorum çok faydalı oluyor. Dediğiniz gibi de çok stres atıyorum motor üzerinde. Bu sıcakta durmadıktan sonra sorun yok
ilk fırsatta size ulaşacağım. Hepinize güvenli ve zevkli sürüşler dilerim.
Sanırım aşağıdaki resimdeki paneli uygulamış oradaki kişi, bu panel orijinal Honda paneli değil.
Kendi imkanları ile takmışa benziyor, o yüzden elektronik bazı işlemler yapmış olabilir.
![]()
Bizim aradığımız panel Honda'nın Hong Kong ve Çin'de CBF150'lere orijinal olarak takmış olduğu aşağıdaki panel, bu panelin bağlantısı bence bizim motordaki standart bağlantıya uyacağa benziyor:
![]()
![]()
Araştırma için teşekkürler bağlantısını vermiş olduğun sitede güzel bilgiler var :cat:
Vallahi bizim motorlarda standart marş prosedürü, 1/8 yada 1/4 gaz + marş + 20 saniye kısık rölantide duruncaya kadar gaz. Ben özellikle yaz aylarında bu şekilde hiçbir sorunla karşılaşmadım, seninde karşılaşmaman lazım. Ancak benim bile motor 5-6 gün yattıgında ufak bir jikle gerekebiliyor(yarıya kadar) çalıştırmak için...
iyi akşamlar cbf 150 alemi
40 gunluk alanya macerasından sivasa geri dondüm ee biraz zahmetın yanında birde yattık yolda iyimi
konyanın duz yolunda akşehirde yagmurda ´polis denetımınden gectımde bi an dikkat dagılıp basıt bı vırajı gec farkedıp kaldırımın 1 m kadar yolda duran tasi goremeyınce olanlar oldu ve saga yattım bı tarafım kaldırımda kaldı amanın gıttım dedım ama şükürler olsun ful korumaydım ALLAH sakladı . burnum bıle kanamadan cıktım . egılen koruma demiri oldu bir iki cizik oda muhım degıl
ya bazen kendıme inanamıyorum . oradan kalkıp benzinlikcide camurlarımı yıkayıp kayseriye kadar gittim
tabı ailem sadece ilk vukuatımı biliyor . bu sonkıyle 3 oldu ALLAH dorduncusunden saklasın :cat:
30 SN GAZ Vermezsem stop ediyor. çalışıyo jiglesiz çalışmasına da stop ediyor, motoru çalıştırmdan gaza basmak gerekli mi??
@AydoganX
Benim jeton şimdi düştü. Resimleri göremediğim için anlamamıştım. Bizde Honda amblemi olan boş yere takmışlar devir saatini. Hatta taktıkları devir saatini de buldum. Biraz pahalı geldi. Sanıyorum resimlerde de anlatıyorlar volan 'ın olduğu yere bir mıknatıs koyup devir bilgisini bir başka parça aracılığıyla alıyor heralde. Ben öyle anladım. Ama yine de güzel olmuş. Komple yeni gösterge takmak için de yine bu mıknatıslı sistem gerekiyor olabilir. Çünkü devir sinyalinin göstergeye gelmesi için bir neden yok.
http://kosoeurope.com/shop/product_info.php?language=en&info=p527_GP-Style-Universaldrehzahlmesser--schwarz--0---15-000-U-Min--48.html&XTCsid=629be8b7fa5485deee55960d1eb57c8a
Bu devir saatli gösterge panelini araştırdım. Uyduruk bir şey değilmiş, gündüz pek farkedilmese de gece mavi aydınlatması çok güzel yanıyormuş. Markası KOSO ve Taiwan malıymış. 1.5 saatlik operasyon ile devir saatini bağladıklarından bahsediyorlar. Herhalde voltmetre den bahsettiklerine göre devir sinyalini bulmak uğraştırıyor.
Bu adamlar bahsettiğine göre büyük ihtimal çalışacak fakat öyle tak çalıştır tarzında çalışacağını sanmıyorum.
http://www.singaporebikes.com/forums/showthread.php?p=6367962
@AydoganX
Benim jeton şimdi düştü. Resimleri göremediğim için anlamamıştım. Bizde Honda amblemi olan boş yere takmışlar devir saatini. Hatta taktıkları devir saatini de buldum. Biraz pahalı geldi. Sanıyorum resimlerde de anlatıyorlar volan 'ın olduğu yere bir mıknatıs koyup devir bilgisini bir başka parça aracılığıyla alıyor heralde. Ben öyle anladım. Ama yine de güzel olmuş. Komple yeni gösterge takmak için de yine bu mıknatıslı sistem gerekiyor olabilir. Çünkü devir sinyalinin göstergeye gelmesi için bir neden yok.
http://kosoeurope.com/shop/product_info.php?language=en&info=p527_GP-Style-Universaldrehzahlmesser--schwarz--0---15-000-U-Min--48.html&XTCsid=629be8b7fa5485deee55960d1eb57c8a
Arkadaşlar bugün itibariyle kymco agility 125 i sattım hayırlısıyla 1 saat sonrada honda cbf i aldım yarın elimde olacak motor bende cbf ci oldum nihayetŞimdi benim dikkat etmem gerek hususlar nelerdir motor sıfır yapmam gereken her harhangi bir husus varsa beni bilgilendirirseniz bana çok yardımcı olacaktır.
Hafif gazı açıp, sonra marşa basıyorum. Motosiklet 3-5 gün çalışmamışsa jikleyi de açıyorum. (Kışın zaten her kullanımda açıyorum)
Benim başıma gelen durum(sorun) şu: Motosiklet ışıklarda dururken bazen kendi kendine stop ediyor, niye ediyor bir türlü anlayamadım. Motosikletin sübap ayarı yeni yapıldı(usta bayağı bozulmuş dedi), karbüratöre bakıldı(usta temizdi dedi) ve rolanti ayarı yapıldı(hava ayarına dokundurtmadım, cihaz olmadığından)
VE motor sıcakken dahi kendi kendine stop ediyor. Acemiyken ışıklarda stop ettirmem o kadar koymazdı, bu koymaya başladı :cyclopsan
Bu ara motosiklet 6600 km de. Sübap ayarının bozulması garip geldi.
iyi yakalamışsın tebrikler...Aydoğandan bu performansı beklerdik ama olmadı...
ben bu singapur sitesine üye oluyorum...![]()
Hafif gazı açıp, sonra marşa basıyorum. Motosiklet 3-5 gün çalışmamışsa jikleyi de açıyorum. (Kışın zaten her kullanımda açıyorum)
Benim başıma gelen durum(sorun) şu: Motosiklet ışıklarda dururken bazen kendi kendine stop ediyor, niye ediyor bir türlü anlayamadım. Motosikletin sübap ayarı yeni yapıldı(usta bayağı bozulmuş dedi), karbüratöre bakıldı(usta temizdi dedi) ve rolanti ayarı yapıldı(hava ayarına dokundurtmadım, cihaz olmadığından)
VE motor sıcakken dahi kendi kendine stop ediyor. Acemiyken ışıklarda stop ettirmem o kadar koymazdı, bu koymaya başladı :cyclopsan
Bu ara motosiklet 6600 km de. Sübap ayarının bozulması garip geldi.
Önümüzdeki maçlara bakacağız:cherry: Sağolsun (TheNightHawk) Murat abide araştırmacı bir kişilikteymiş. Biz bu paneli bulur takarız bence(inşallah)
.
ismail biz arada bir buluşmuyoruz her hafta buluşuyoruz. senin arada bir de olsa geldiğin oluyor :mrgreen:
Ben 19.500 km.ye geldim henüz hiç subap ayarı yaptırmadım. Motorun çekişi, yakıtı herşeyi normal.
şimdi üye oldum bakınayım siteye biraz...nikim mete_han_Turchıabirazda oraları kurcalayayım...ne varsa sende var Aydoğan aga ...hadi son düzlükte bi sprint yap gari...:rendeer:
Welcome, mete_han_Turchıa.
You last visited: 17-06-2010 at 10:31 PM
Private Messages: Unread 0, Total 0.
AydoganX
Benim sorum arada kaynadı. Var mı bilen arkadaşlar.
Not: Bu saatten sonra devir göstermese de olur, ben dibi bulup ya da bulmadan(dibe yakın) vites değiştiryorum :queen: