Günaydın arkadaşlar
Teşekkür ederim Mücahid. Şehirden şehire bildiğim kadarıyla fark ediyor. İstanbul'un risk oranı Ankara'dan daha yüksek bu durumdaAllah, kimseyi poliçeyi kullanmak zorunda bırakmasın. :rendeer:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:09 ----------
Arkadaşlar şasi no lafı geçince dün aklıma gelmişti, şimdi yazıyım.
Ben motorumu sadece 1000 bakımı için yetkili servise götürmüştüm. Fahiş fiyat politikası yüzünden de bir daha götürmedim.
( İstanbuldaki ve Ankaradaki işçiliğin birim ücreti farklı. Ankara daha pahalı.)
Muhtemelen servislerdeki pclerden plaka yada şasi sorgumda sadece 1000 bakımım görünür.
Aşağıda ise kendi yaptığım tüm bakımların detayları mevcut. Motorumdaki en ufak değişikliği not alıyorum excel formatında. İleride bir gün satarsamda alıcı arkadaşa tüm bu bilgileri vereceğim.
Bu durumda bir alıcı olarak düşünürseniz, servis bakımlı motorumu satın alırsınız? Yoksa aşağıdaki detaylarını vermiş olduğum motorumu satın alırsınız?
Sadece fikir edinmek için soruyorum, şimdilik motorumu satma niyetim asla yok ama ilerde bir gün satacakken bu "servis bakımlı olmaması" başımı ağrıtırmı sizce?
Ek-1A:
![]()
çok süper bir çalışma valla tebrik ediyorum...motoru alanda gönül rahatlığıyla alır
motorlarımızın modeli ve yaşı aynı ama benimkisi daha 8.000 de
birde bu holojen farı direk ampul yuvasına göre alıp taktın değilmi nasıl performansı güzelmi...
aydogan kardeş shell sx 15-50 4t motorsikletyagı nasıl olur ? minarel yazıyor ama motorsiklet yagı :silent:
ikiteker' Alıntı:Shell Advance VSX 4 Motosiklet Yağı
4 ZAMANLI MOTOSİKLET YAĞLARI
SHELL ADVANCE'İN ÜSTÜNLÜKLERİ
o Olağanüstü dayanıklılık sağlayan yüksek viskoziteli baz yağlar
o Vites ve kavrama ihtiyaçlarına mükemmel uyum sağlayan katık teknolojisi
o Uzun süreli ve güvenilir yağlama için yüksek ısıl dayanıklılık
o Daha az yağ tüketimi sağlayan yüksek buharlaşma stabilitesi
o Üstün soğuk akış özellikleri sayesinde ilk çalışma anında kolaylık ve daha çabuk koruma
o Aşınmaya karşı yüksek kalitede koruma
o Ekipmanları uzun süre boyunca koruyan ve temiz tutan güçlü anti-oksidan katık
o Uzun süreli motor temizliği için birinci sınıf katık
o Tortu birikimini önlemek için kuvvetli ayrıştırıcı katıklar
o Maksimum yağlama verimi için köpük önleyici katıklar
o Boru ve contaları koruyan mükemmel elastik uyumluluk
o Asit oluşumunu nötralize eden özel katıklar
o Dişli kutusu ihtiyaçlarını karşılamak için özel tasarlanmış yağ teknolojisi
o En yüksek uluslararası standartları fazlasıyla karşılar (JASO,API)
Shell Advance VSX 4 Motosiklet Yağı
SENTETİK FORMÜLLÜ
Her türlü yol ve trafik koşulunda güçlü motorlarından en üstün performans, koruma, temizlik arayan motosiklet kullanıcıları için birinci sınıf sentetik formülasyonlu motor yağı.
10W-40 ve 15W-50 olmak üzere iki ayrı viskozite – sentetik teknolojili 4 zamanlı motosiklet yağı
* Shell Advance VSX 4, mükemmel motor koruması ve üstün motor temizliği sağlayan, dişli ve vites kutunuzun kolay çalışmasını gerçekleştiren, 4 zamanlı motosikletler için özel olarak geliştirilmiş sentetik teknolojili motosiklet yağıdır.
* Her türlü yol ve trafik koşulunda güçlü motorlarında en üstün performans, koruma ve temizlik arayan motosiklet kullanıcıları için özel olarak geliştirilmiştir.
* Dengelenmiş formülü sayesinde viskozite değerlerini çok uzun süre korur ve yağ tüketimini en aza indirir.
* Özel formülü özellikle ilk çalıştırmalarda dişli kutusunu korur ve ömrünü artırır.
* Kolay vites değişimi sağlar.
* Motoru uzun süre temiz tutarak, korur ve performansını artırır.
* Uluslararası standartları aşar (API - SL and JASO MA) ve tüm Japon ve Avrupalı motosiklet üreticilerinin onaylarına sahiptir.
http://www.ikitekerim.com/showthread.php/shell-advance-vsx-4-motosiklet-yagi-1924.html

bir haftadır motorsikleti daha aktıf kullanır oldum ve yakıt sarfıyatı testı yaptım depoyu fulltıp 386 km yol yaptım üzerınıde tamamlayıp 9,2 lt benzın alıp ikinci teste basladım sonuc olarak :
oncelerı 10,5 lt benzinle 310 km yapıyordum
su an ise 9,2 lt ile 386 km yapmıs bulunmaktayım ki km de 90.65 kuruş yakmış [/URL]
Süper, 100 kilometrede 2,38 litre demek oluyor bu. Gerçekten çok güzel bir değer. :cat: Ne zaman aklımı ER6 çelmeye çalışsa bu verilere sarılıyorum :cherry: Yakmıyor kokluyor sanki cbf
Aynalarında hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanı dilerim.
AydoğanX bakım periyodun çok hoşuma gitti.Müsaadenle ben de artık bir servis düşmanı olarak sistemini çalıyorum. :rendeer: Bir de ben hep castrol 10w-50 kullanıyorum.Farklı yağ kullanan,şu marka daha iyi geldi bizim motosiklere diyen var mı??
AydoğanX bakım periyodun çok hoşuma gitti.Müsaadenle ben de artık bir servis düşmanı olarak sistemini çalıyorum. :rendeer: Bir de ben hep castrol 10w-50 kullanıyorum.Farklı yağ kullanan,şu marka daha iyi geldi bizim motosiklere diyen var mı??
tesekkurler aydoganx kardeşim daha oncelerı hep hızlı gıtmeyecaısırdım sındı rolantıde motorun sesını duymadan tıngır mıngır etrafı seyrederek gezıyorum , alıstıktan sonra problem olmuyor , ceza yeme korkusuda olmuyor alanyanın her yerınde polisler kesme yapıyor , hergun 20-30 motor topluyorlar ,sigortanı yenı yaptırmıstın herhalde yanlıs hatırlamıyorsam , benımde 2008 model makınanın sigortası bu ayın 26 sında bıtıyor ALLAH sigotasız ve motorsuz etmesın
yarınde yattayım artık bı manavgat selalesı yaparız ins sıngır mıngır:cat::queen:
Benim şuanki 150 cc'lik scooter'im bile 100 km'de 3.3-3.5 lt gibi bi benzin yakmaktayken:mrgreen:
Bu arada 2-3 gün içinde scooter'in devrini verip..
1 hafta içinde bende cbf'ime kavuşuyorum inş:cherry:
Tabiiki çalabilirsinaynı excel dosyasında yakıt tüketimimi de hesaplıyorum ben. Gayet faydalı. Shell motosiklet yağını 2 defa kullandım fakat sanki motor daha sesli çalışıyor gibime geldi, tam emin olamadım. Sonraki yağ değişiminde yaz boyunca mobil1 racing 15-50 kullanacağım galiba.
Açıkcası motosiklet için üretilmiş yağlar arasında çok fazla fark olacağını düşünmüyorum. Yeterki otomobil yağı olmasın.
En güzeli tıngır mıngır sakin sakin gitmek aslında
Hayırlısı olsun hakkında :rendeer:
dogrusu bu yag benımde kafama yatıyor tam sentetık 12000 de bundan alacagım 20 tl ye
merhaba,cbf'ine şu 55W olan beyaz ampullerden takan var mı xenon işine bulaşmadan beyaz ampul alsam motosikletimin elektrik tesisatı bunları kaldırabilir mi ? Orjinali 35 W olması lazım.