şaka gibi dün kaza yaptıktan sonra motoru tamir eden arkadaşım içerden kırılan sinyal tırnaklarını ıran yapıştırıcı yapıştırmış ufak çatlamar vardı grenajda onlarıda içerden yapıştırmış güzel işçilik çıkarmış krikoyla direksiyonu ayarlamış her hangi bir sorun varmı diye binip tur atarken pat bisiklet li çocuk çıkıyor önünüe aynen beneim yatırdığım tarafa yatırıyor motoru aynı yerler gene zarar görüyür birde çamurluk iptal çok canım sıkıldı allahtan kimseye bir şey olmamış. biraz canım sıkkın acaba grenaj ve çamurluk ne kadardır
evet duro lanet duro hemde nasıl jkaydı sabun gibi lastık anlatamam ya bu ara durumum sıkışık olmasa hemen değişeceğim ama iki ay idare edeyim dedimmimoza geçmiş olsun. lastiklerin duro mu? allahtan motorumuz fazla masraflı değil. pırıl pırıl yaptırırsın 3-5 birşey atıp.
ya hocam çook geçmiş olsun ne diim kimseye bişey olmasın sorun yok herşey çözülür...allah allah ya bu yayalar çok fena gecen benimde başıma geldi...bende çamurluk değiştirdim 35 tl kendım taktım camurluğu,grenajda sağ sol 45+45 ti heralde,bide grenaj koruma demiri çok işe yarıyor işte kaç defa düşerse düşsün sorun yok grenaj sağlam kalıyor tavsiye ederim...
evet duro lanet duro hemde nasıl jkaydı sabun gibi lastık anlatamam ya bu ara durumum sıkışık olmasa hemen değişeceğim ama iki ay idare edeyim dedim
---------- Mesaj ekleme zamanı: 07:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:34 ----------
teşekkür ederim mücahit; usta ben yaparım sen merak etme dedi ama içime sinmezse mecbur sağ sol ön çamurluk alacağim
---------- Mesaj ekleme zamanı: 07:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:37 ----------
motorumuzun çok sessiz çalışmasına sevinsekmi üzülsekmi şehir içinde kimse ferk etmiyor bizi ama bizim arkadaşda 1000 lik suziki var gaz a vınn vınn yapıyor kör sağır yopal ne varsa boşaltıyor ortalığı:queen:
evet bu benide biraz etkiliyor yolda gidiyorum sessiz sessiz ama yayaların içine girdiğimde biraz ses istiyorumeksozu değiştirsek olur ama bu seferde sesten kafam şişer...
yok mücahit bizde tek piston olduğu için eksozu değişsen pat pat eder o yüzden motor küçük duruma düşer ama bu sessizlik şehir içinde sıkıntı yaratıyor özellikle bizim buranın insanı yolun ortasında yürümeyi çok seviyor sıkıntım çok yanii
bu arada çorluda neresi orası yaçok zevkli olur orda motorla gezmek...yoruldun otur piknik yap
![]()
slm arkadaşlar bugün ilk kazamı yaptım 30 km ile giderken kadının biri önüme atladı ön firene dalınca motor kaydı sağ tarafa yattı bende bir şey yok kadında bağırdı falan onda da birşey yok kalktı gitti sonra ben motoru kaldırdım krenejda ufak sıyrık sinyal tırnakları içerden kırılmış direksiyon demirinde ufak bir yamulma var ufak tefek cizikler var allah beterinden saklasın cümlemizi bende bir sorun yok elimin üzerinde cizikler var birde motoru kaldırdım giderken istop etmeye başladı neden olabilirrr
pazar günü iki cbf 150 ye xenon takıyorum.
ücret karşılığı tabi,
el emeği ücret ister tabi,
bir cbf 150 ye xenon
diğerine ise xenon, korna, dörtlü sistemi, elcik koruması takacağım.
eger xenon taktırmak isteyen olursa benimle irtibata geçebilir.
0536 411 8715 cihan:cat:
Abicim çiziğin kaldırılmış.
İçerden yeni çıkmışsın, yorgunsundur, otur bi çayımızı iç.
Geçmiş olsun.:mrgreen:
Ark.lar keyfinizi bölmek istemem ama 5 aydır hangi motoru alsam diye düşünüyorum :silent: aklımda cbf150 ve cbf250 seçenekleri var. Size ne şekilde kullanacağımı sölim sonra yorumlarınızı beklim.
-Motoru genelde haftasonları kullanacağım,
-Otoyolda sağ şeritden giden araçları rahatlıkla sollayabileceğim ve sabit hızla orta şeritden sıkıntı olmadan süreceğim makina, (cbf150 burda beni düşündürüyo...:silent
-Senede en az 1 en fazla taş çatlasın 3 kere uzun yol (yıllık izin, kurban, ramazan bayramları yani) yapabilirm, (ayrı zamanlarda ist-ege , ist - akdeniz, ist - doğu karadeniz olcak şekilde)
-Boş yollarda biraz basınca sabit hızla zorlanmadan giden keyifli yolculuk ör: anadolu-rumeli kavağı, şile yolları gibi...(burda sanırım cbf250),
-Ve alacağım motoru değiştirmicem ömürlük olcak yani... (burda herkes değiştirirsin diolar ama gerçekden hiç sanmıyorum)
cbf150 alırsam haziranda cbf250 alırsam ağustosda olacak sanırım... ikinci el olacak tabiki. Sizin görüş ve önerileriniz... !!??
cbf250 için 2 ay beklemeye aradaki fiyat farkına değermi acaba ?!
üşenmeyip okuyup yardımcı olacak ark.lara şimdiden tşkler... :cat:
slm arkadaşlar bugün ilk kazamı yaptım 30 km ile giderken kadının biri önüme atladı ön firene dalınca motor kaydı sağ tarafa yattı bende bir şey yok kadında bağırdı falan onda da birşey yok kalktı gitti sonra ben motoru kaldırdım krenejda ufak sıyrık sinyal tırnakları içerden kırılmış direksiyon demirinde ufak bir yamulma var ufak tefek cizikler var allah beterinden saklasın cümlemizi bende bir sorun yok elimin üzerinde cizikler var birde motoru kaldırdım giderken istop etmeye başladı neden olabilirrr
şaka gibi dün kaza yaptıktan sonra motoru tamir eden arkadaşım içerden kırılan sinyal tırnaklarını ıran yapıştırıcı yapıştırmış ufak çatlamar vardı grenajda onlarıda içerden yapıştırmış güzel işçilik çıkarmış krikoyla direksiyonu ayarlamış her hangi bir sorun varmı diye binip tur atarken pat bisiklet li çocuk çıkıyor önünüe aynen beneim yatırdığım tarafa yatırıyor motoru aynı yerler gene zarar görüyür birde çamurluk iptal çok canım sıkıldı allahtan kimseye bir şey olmamış. biraz canım sıkkın acaba grenaj ve çamurluk ne kadardır
abi geçmiş olsun...bi vukuatsız dur beya
evet aratmadım yokluğunuda yav anlatamıyom bu büyük ccli kardeşlere huzur cbftebütün siteyi cbfci yapıcam:mrgreen:
alman,kardeşede senin anlattıklarını anlatmya çalıştım bendetatmin olucaksan sana yeter artar dedim...
buda sölediğin gezi rotası güzelmiş az daha gitsek bi çanakkale yaparız be abi:mrgreen:
http://maps.google.com/maps?f=d&sou...=40.92389,28.303528&spn=1.288712,2.903137&z=9
selamlar birol üstad nbr nasılsın benım aklım karıstı sana bı soru sorucam ıznınle su anda h7 tip sadece kısa uzun kısa dugmesıne montelı kısa konumunda parklar uzun konumuna getırdıgımızde ıse xenonlarım calısıyor benım sıstemım boyle ıslıyor ama muayeneye gırıcem tabıkı sıkıntı yaratıyor benım sıstem uzunlara deger alamadıgı ıcın TÜVDE agırlı kusurlu olarak muayenemız onaylanmıyor bu muayene ısını halletmem lazım 4 ay gecmıs muayenesız gezıyorum bı daha ceza yersem nanay olucam :queen::queen: neyse üstad bahsettıgın bu mercektekı olay nasıl oluyor yanı benım h7 tip ampulu onun ıcınde montaj yaparsak selektor yapabılecekmıyım uzuna deger verdırebılırmıyım TÜVDE benım sıkıntım sadece muayene ıcın ha suda var xenonu sök normal ampulu tak oyle gıt TÜVDEN gec ancak bu ısı yapmısken hem muayene ıcın hemde uzun soluklu kunlanım ıcın yapmak daha mantıklı gıbı duruyor benım gorusum olarak bana bu konuda yardımcı olursan cok sevınırım degerlı bılgılerın ıcın tesekkurler üstad:wiinkk:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:19 ----------
ismail hoca benım gorusum bizim bu hem dıger arac suruculerını rahatsız etmıyelım hem fark edılelım hemde gorelım olayını aynı anda yapmak bıraz zor gıbı duruyor :silent: niçin dıye sorucak olursan normal xenon taktıgımızda goz alıyor ancak onumuzu net goruyoruz .merceklı xenon taktıgımızda ise onumuzu net goruyor dıger suruculerı rahatsız etmıyoruz ancak bu seferde gorunme olayı farkedılmemız dusuyor. dıger olay mum ısıgı gıbı olan kendı orjınal ampullerımızı kunlandıgımızda ıse hıc bısıy lehımıze olmuyor oda varale::wiinkk:
benım dusunceme gore bu beklentılerın hepsını aynı anda karsılamak mumkun degıl o yuzden bazısından veyatta bazılarından vazgecmek durumunda kalıyoruz o konudakı secım ıse bıze kalıyor ben bu konudakı secımımı dıger suruculerı rahatsız etmek ancak gormek ve gorulup farkedılmek olarak kunlanımdım 2009 un 10. ayından berı bu partı ıktıdarda benım cbfte darısı dıger secmeyen arkadasların basına:queen::cat::rendeer:
Arkadaşlar, 100'le giderken sizce kaç devirde oluyo bizim alet. ve sürekli 100'le gitmenin herahangi bir zararı olurmu örneğin 100 150 km sürekli 90-100 arası?? 2.000 de motorum 1100km den beri 90 100 arası gidiyorum boş yollarda uzun yolda..
Beyler cihan abi ile konuştum. Bu pazar günü bende xenonlanıyorum. Yetti gayri artık mum ışığından. Gece gidiyoruz zaten Allah kerim mübarek. Şu xenonu takalımda bakalım nasıl bir iş olacak. İnş. güzel olur.