Benim makinede rodajda jigleyi cekip gara basmazsam ve bir sure gazla bilikte motoru ısıtmazsam sorun oluyor. gün içinde sorun olmuyor ama rodajdan mı kaynaklanıyormuş o bende standar tek silindirlerde böyle diye düşündüm.
zengin karışım falan olup çok yakma yapmasın ?benim hava ayarından beri jikleyi açmam yetiyor. gaz vermiyorum. şahane oldu.
benzin muslugunun sebebinin 95 oktan olması gerekırken benzını 97 oktan almıs olabileceginden bahsettiler =))
yarıldım yaa dedim ne alakası var benzınle benzin muslugunun bozulmasının =)
ılk 1000 km bakımı nereye yapılmıs bılgısayarda cıkmıyor dıger bakımlar cıkıyor bilgisayarda.
hondayı arayıp garantıden yapalımmı dıye sordular muslugu, onlarda yapın dedi garantiden değiişti.
ama ilerde 1000 km bakımı gorunmedıgı ıcın mekanıkte sorun olursa garantiye gıremiyecegını soyledıler..
kullanma klavuzunda balıkesırden sirketin kases, var orayla temasa gecip ordamı yapılmıs bı belge varmı bakmam gerek amannnnnn ne sorun olacak kullan gitsin işte =)
bu arada aklınızda olsun 15 TL benzın muslugu. tabı ben para vermedım, işçilikte 25 tl saati =) garantiden haloldu
benim hava ayarından beri jikleyi açmam yetiyor. gaz vermiyorum. şahane oldu.
zengin karışım falan olup çok yakma yapmasın ?
jigleyi çekmeyi bırak,jigleyle beraber gaza basıp çalıştırmak gerekiyo ve gaza basılı tutmak gerekiyor bnm önceki mondialede böleydi 125kt
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:41 ----------
ben cuma günü aldım şu an 260 km'de
İşe takım elbise ile gidiyorum oda beni sinir ediyor takımın altına motoru nasil giyerim arkadaşlar
yakıt vurduysa tepeye, inat etme sen de gel efeye :mrgreen:
takımla işe gideni maksi sukutır paklar![]()
ama hava ayarı dediğine göre karbüratöre birşey yaptı sanırım. jikle + marş + gaz açıyorum çalışıyor. vın vın yapıp bırakıyorum :mrgreen: sonra kendi kendine çalışıyor ben dikilip gaz vermiyorum.
Arkadaşlar, çalıştığım firmada hergün takım elbise ile çalışıyorum.
Yapılacaklar:
1-İşyerinde depo vs. gibi müsait bir alan bulunacak.
2- Evden Full koruma giyilecek. Motor montunun içinden gömlek giyilecek. TAkımın ceketi ve pantolonu topcase yada ne tür çanta kullanıyorsanız düzgünce katlanıp koyulacak.
3-İşyerine varında depoda yada müsait nereyi ayarlarsanız artık, üst baş değiştirilecek. Mesaiye başlanacak
4-Akşam eve dönüşte ceket ve pantolonu işyerinde bırakacağımız için ertesi gün taşıma derdinden kurtulacağız.
:cherry:
Anlattığım şekilde bu kış dahil sadece 2 gün motorumla işe gel git yapmadım ondada yerde kar vardı o yüzden. Onun haricinde millet otobüslerde üst üste giderken ben özgürlüğün keyfine varıyorum. Akşam olunca eve dönüş yolunda işyerimde yaşadığım stres ve sıkıntı gibi durumları rüzgarla birlikte kafamdan uçuruyorum![]()
Tavsiye ederim. Tabi sabah ve akşam trafiğine çok dikkat etmek şartıyla :cat:
400 kmde benımkı 3.günü
arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım ikinci el bir cbf 150 alarak aranızdayım, metehan arkadaşıma motor konusundaki yardımlarından dolayı teşekkür ederim ona bir yemek borcum oldu.