debriyaj değil sıkıntı ya. 4te ya da 3te durursan hareket etmeden 3-2-1 yapmıyor dert orada.
çok ucuza bulmuşsun masterlock. 10luk kalın oluyor demek. ben de 5lik falan bulayım. kilitteki pimden sonraki "boyun" derinliği de önemli mi?
tur camına bayıldım. orijinal mi satılıyor? kac para? nerede?
Boyun derinliği sanıyorum standart, çünki benim 5 mm kilidin bile oldukça yeterli derinlik mesafesi var. Tek ölçü pimin mm cinsinden ölçüsü. Şimdi ölçtüm hatta, 5 mm disk kilidimin, boşluğu 9 mm. Yani diskimiz 8-9 mm kalınlığında da olsa bu kilit kullanılabilir. Zaten böyle kalın bir disk herhalde hiç bir marka ve model de yoktur. Bu boşluk standart olmalı.
3. veya 4. viteste dursanda yarım debriyaj yaparsan vites küçültmeye durduğun yerde de devam edebilirsin. Motor vitesteyken rölanti devrinde deb.. hareketiyle hafif hafif motoru oynat. Yarım debriyajla bi dene. Ama şu da var. Prensip olarak vitesi sırayla düşürerek hızını düşürmelisin. 5-4 yada 3 ten boşa 1 e falan yarım debriyaj yapmadan geçmemesi normal, bu bir arıza değil, Kendini bu konuda geliştirmelisin. Vitesli motosiklette durma veya yavaşlama eylemi yaparken vitesleri teker teker küçülterek durursun, 1 i görmek zorunda değilsin, 2 den boşa atabilirsin. ama 5-4-3-2 yapman lazım. Ha bazen deniyorum mesela durduğum yerde 3 ten sırayla boşa atıyor yarım deb. falan uğraşmadan. Dişlilerin denk gelmesi lazım, yoksa yarım debriyaj istiyor. Allah korusun bir karşına çıkan ve hemen durmanı gerektirecek bi tehlike ile karşılaştın ve aniden durman gerekti, ok deb. ı sıkar viteslerle uğraşmadan frenlere asılırsın, ama kontrollü dururken veya yavaşlarken vitesli motorlar tabiatları gereği vites küçülterek bu eylemi yaparlar.
Tur camı evet motora yakışıyor daha hoş gösteriyor. Tabi buna katılmayanlarda var. Nereden temin ettiğimi bi kaç mesaj üste yazmıştım. Bu arada göğüsün rüzgar almıyor, buna gayet güzel faydası var. Fakat cam uzun olduğundan boyu kask hizasına kadar geliyor. Buda özellikle yüksek hızlarda kaska daha fazla rüzgar gelmesine sebep oluyor. Camın üzerinden aşan rüzgar direk kaska geliyor. Kaskınızda kalitesiz bişeyse uğultuya sebep olabiliyor. Camı zaten yüksek süratlerde açmadığımızdan camın açık olup olmaması problem olmaz sanıyorum. Bence kış mevsimi için ideal.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:49 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:25 AM ----------
İzmir de 4 mevsim 15w/50 kullanılmalı bence, iklimi müsait. 10w/40 İzmir için bence ince.
ben yazı 10/40 ile geçirdim. evet ince ama vitesler de en ufak bir ses yok. az önce yağımı da değiştirdim. baktım kutuda 15/40 yazıyor rafdan alırken bakmadım 15/40 ı almışım bakalım ne gibi değişiklikler olacak.[/QUOTE]
Buradaki servisler dahi kışın 10w/40 kullnırken yazın 15w/50 koyuyorlar ve farkı her değişimde ben çok belirgin biçimde hissediyorum. 10w/40 ta motor ısınınca oluşan şakırdama 15w/50 de daha az oluyor ve saatlercede sürüş yapsan vites geçişleri sesiz ve yumuşak olma üzelliğini yitirmyor. 15w40 değilde bence sen orada yani İzmir' de 4 mevsim full sentetik 15w/50 kullan. Kalın yağ motorun ısısını daha fazla üzerine alır. Uzun yolculuklarda çok dahai iyidir. Hele İzmir gibi bi yerde bence mutlaka 15-50 kullan. Çok memnun kalırsın. Ve şu anda vites geçişlerinde bi kalitesizlik olmadığını hissetsende bi değişiklik hissedeceksin. Ben burada bide, buranın iklimi oraları gibi sıcak olmadığı halde yazın 15w/50 yağ alabilmek için 70 km yol tepiyorum. Buralarda hep 10-40, 15-40, 15w50 yok mübarek memlekette. Çok mübarektir bizim memleket