Bence hissettiğin vites geçişlerindeki kalite yağın motul olması kaynaklı değil..ilk kez 15w-50 kullanıyor olman kaynaklı. Bende iphone 15w-50 deneyecektim. ama bi yağ sitesinde 10w-50 tam sentetik castrol power 1 raceing yağı 20 tl ye görünce dayanamadım, 2 tane aldım. bi kaç gün öncede izmit bulvar caddesinden 35 tl. ye kazıklanarak aynı yağdan almıştım. Şimdi yağ eksilttiğinde takviyelik yağımda var.. değişimlik yağımda var. Yarın yada öbürgün..yağlarımla birlikte power bor katkımda gelecek. rialli den de baya bi parça sipariş ettim. Onlarda çarşambaya falan gelir. İşletme Adana da ..Buraya iki günde geliyor. Buji.hava filtresi. arka kaplin lastiği. ön ve arka fren balatası. 2 adet zincir gerdirme kapağı (baya bi paslanma var zincir gergi kapaklarında. orjinali ile değişim yapmak istedim, tane 4 küsür tl. ucuz yani..) Ömrü bitmeye yüz tutan parçalar elimin altında olduğunda kendimi ve motorumu güvende hissediyorum. İlginç bir psikoloji
Yinede bu parçaları elimde bekleterek şu anda 47 binde olan motorumu 50 bine geldiğinde Ümraniye db. motora götürerek ful bi bakım yaptırıp, çünki sbop ayarı.. ön hidrolik yağ değişimi.. Fren ve debriyaj teli değişimi de yaptırmak istiyorum. Fren yada deb.teli kopması ile birlikte yaşanan yolda kalma vakaları mevcut. 50 binde egzantrik zinciri değişimi gerekiyorsa değişsin diyorum. Yani elimden gelmeyen bakım uygulamaları için..50 binde bi db motora gideceğim. Motor tam 20 bin km dir servise gitmemiş olacak 3000 km. sonra. Allaha şükür elimizden geliyorda ufak tefek..servislere düdüklenmiyorum. deli gibi gezmeme ragmen motor 1.5 senedir servise girmedi. 1.5 sene öncede db ye gitmiştim. Yine oraya gideceğim.
Satın aldığım parçaları ise daha ilerki km ler için saklamayı düşünüyorum. Motorum her zaman bas marşa git Kars'a seviyesinde bakımlı olmalı. Böyle kullanmayı seviyorum. Her parçasına ve tüm bakım unsurlarına hakim olmalıyım. Sağa sola uzun yola çıktığımda orada ihmal edilmiş..yada değişimi önemsenmemiş bi parcanın ömrü bitip sıkıntısını çekmek asla istemem.
Motorla ilgili düşüncelerime bak ya..piskopatmıyım neyim. Birazda takıntı galiba

Ama ben böyle seviyorum. Belkide alın teri olan motosikletimi sevmek duygusu olsa gerek.
Fekat önümdeki ilk yağ değişiminde power bor uygulamasınıda yapacağım. 10 gün içinde power bor uygulaması ile ilgili gözlemlerimide paylaşacağım.