Honda Cbf 150 Alıcam Yardım ?

merhabalar uzun araştırmalarımın sonucunda honda cbf 150 almaya karar verdim yarın gidip bayiye bakıcam ve alıcam kısmet ederse ilk vitesli motorum olucak daha önce scooter sürdüm 2 3 sene tecrübem var motoru aldıktan sonra ne yapmam gerek önceliğim teşekkürler şimdiden .

Öncelikle Honda cbf 150 yerine farklı motorlar tercih edebilirsiniz demek istiyorum çünkü ne hikmetse her gün bir problemini duyuyorum motorun.

Ama siz kararınızı vernişsiniz...

Ben de öylr başladım vitesli motor tecrübelerime. Eğer araba da kullanıyorsanız, çok kolay olacaktır. Ben hiç zorlanmadım Skuter'den Vitesliye geçince sırf bu yüzden.

Motoru aldıktan sonda kendinize bir gün içerisinde biraz zaman ayırıp yavaştan başlayın pratiklere. 1 saat içinde zaten yola çıkarsınız muhtemelen... Trafiğe demiyorum, dikkat. Kendinizi hazır hissedince başlayın kafanıza göre gezmeye...

Her ne kadar pratik olursa olsun yeni bir motorda motorun kişiliğini ve tepkilerini anlamak için biraz zaman tanımak lazım direkt binip gazlamak yerine.

Daha sonra da lastiklerin değiştirilmesi tavsiyemdir.

merhabalar uzun araştırmalarımın sonucunda honda cbf 150 almaya karar verdim yarın gidip bayiye bakıcam ve alıcam kısmet ederse ilk vitesli motorum olucak daha önce scooter sürdüm 2 3 sene tecrübem var motoru aldıktan sonra ne yapmam gerek önceliğim teşekkürler şimdiden .

Neyi ne yapman gerek anlamadığım için, bir köşede sevinmeni öneririm :mrgreen: Ruhsat işlemleri mi? Sigorta mı? Trafikte kullanmama konusu mu?

Neyi ne yapman gerek anlamadığım için, bir köşede sevinmeni öneririm :mrgreen: Ruhsat işlemleri mi? Sigorta mı? Trafikte kullanmama konusu mu?

trafikte kullanma falan hocam şimdi boy sorun olurmu öncelikle 1.85 boy var birde eğitim almalımıyım kesin almalıyım nerden alıcam peki :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:22 ----------

Öncelikle Honda cbf 150 yerine farklı motorlar tercih edebilirsiniz demek istiyorum çünkü ne hikmetse her gün bir problemini duyuyorum motorun.

Ama siz kararınızı vernişsiniz...

Ben de öylr başladım vitesli motor tecrübelerime. Eğer araba da kullanıyorsanız, çok kolay olacaktır. Ben hiç zorlanmadım Skuter'den Vitesliye geçince sırf bu yüzden.

Motoru aldıktan sonda kendinize bir gün içerisinde biraz zaman ayırıp yavaştan başlayın pratiklere. 1 saat içinde zaten yola çıkarsınız muhtemelen... Trafiğe demiyorum, dikkat. Kendinizi hazır hissedince başlayın kafanıza göre gezmeye...

Her ne kadar pratik olursa olsun yeni bir motorda motorun kişiliğini ve tepkilerini anlamak için biraz zaman tanımak lazım direkt binip gazlamak yerine.

Daha sonra da lastiklerin değiştirilmesi tavsiyemdir.

teşekkürler verdiğiniz bilgiler için hondaya karar verdim ama sağlam motor diyorlar üzmez seni falan diyorlar bi yağ yakma problemi falanmı ne varmış sadece oda büyütülücek bişey değilmiş herneyse ben kendi kendimemi öğrenmeye çalışıyım yoksa profesyonal yardım alsam dahamı mantıklı olur ?

Profesyonel yardım dediğiniz eğitim almak ise, ki burada ehliyetinizin olduğunu varsayıyorum, biraz pratik yapıp motoru elde ayakta tutabildikten ve sürebildikten sonra başlamanız daha mantıklı olur. İyice kavrarsınız.

Ehliyetinizin yoksa almayın, yaşınızı bekleyin.

Bence eğitim alabilirsen al ama alamazsan da müsait bi alanda baya bi pratik yapmadan trafiğe falan çıkma derim ben. Çünkü motorun scooter dan farklı olarak hem vitesli ve bence en önemli ve dikkat edilmesi gereken kısmı fren aksamı. Çünkü scooter de bildiğim kadarıyla frenler hep elde ve vitesli motora göre ters (yani sağ elde arka fren var ama şimdi arka fren ayakta olcak ve ön fren de sağ elde..) Bu yapıya beyni ve vücudunu alıştıracak antrenmanlar, yoğun trafik olmayan yollarda düşük hızda sürüşler faydalı olur bence. Araba sürmeyi biliyorsan daha rahat olur alışman.
Şimdiden hayırlı olsun.. Tekerin düz bassın.. :cherry:

cbf 150 baya büyük bir motor ben 1.95im komik durmuyor hiç.ben de almak istemedim başta abimin gazıyla aldım memnunum başlangıç motoru olarak uygun. 1 ayda 1000 km yaptım hiç sorun çıkarmadı.1000 den sonra motor açılıyor ben tavsiye ederim.renkleri vs çirkin ama motor rahat

Alicaksan ilk işin lastikleri değiştirmek olsun. 2sefer bu yüzden düştüm. Siparişini verdim yarın metzeller me22 ile değiştireceğim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ybr al gitsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar