Honda Cb125 e Ön Fren

Merhaba Arkadaslar 3 Senedir Scooter Sürme Deneyimle Sifir Honda Cb 125e aldim Motorum Güzel İyike Vitesli Motor aldım diyorum
Ama Anidan Vuracagim Neticesinde Heycanlandıgım Zaman Ön Frene Asılmam la 2 Kere Düştüm ufak tefek siyiriklarla Gecti Ön Fren Disk oldugundan Motor Hemen Yatabiliyor
Sorum : Ön Fren Ayari Varmı ? Bir Arkadasa Sordum Yok dedi Bende burdan size sormak istedim Yada Lastikden Dolayida Olabilirmi ?

Motosikleti
Su Motoru
Benim Er-5' de Dunlop vardı lastik olarak, çok iyi değildi ama iyiydi ve ön freni sert sıktığımda ön teker kayardı.

Kayacağını bildiğimden hiç düşmedim, hiç çok sert frenlemedim. Ön ve arka bir arada kullan arkayı daha sert frenlersin ani durmak istersen. Xciting 250 motosikletimin tekerleri Michelin City Grip, oldukca iyi lastikler ve ön çift disk ve sert frenlediğimde kayıyor. Fakat ön tekeri çok sert frenlemediğimden ve kayacağını bildiğimden onunlada düşmedim.

Sanırım senin frenaj çalışmanda fayda var ve nacizane tavsiyem herdaim çift olarak kullan frenlerini ...

Panik Halinde Ayak Freni Aklıma Gelmiyor Elim Ön Frende oldugu icin
Scooterde 2 elle o işi yapabiliyorsun aslında Ön Fren Ayarı Var orta Derece olması nasıl olurdu ben db hondadan aldığımda lastikleri şampiyelli olduğunu söylemişti

Motosikleti
Su Motoru
Panik Halinde Ayak Freni Aklıma Gelmiyor Elim Ön Frende oldugu icin
Scooterde 2 elle o işi yapabiliyorsun aslında Ön Fren Ayarı Var orta Derece olması nasıl olurdu ben db hondadan aldığımda lastikleri şampiyelli olduğunu söylemişti

Ben kısaca şunu söyleyim. Fren ayarın ne olursa olsun zaten kışın ıslak zemin kullanımında eğer arka fren kullanma alışkanlığın yoksa kayacak ve düşeceksin. Ha frenini çok gevşek ayarlarsın o zaman kaymazsın, bu seferde duramaz çarparsın. Uzun lafın kısası bence siz boş bir alanda arka ve ön fren çalışın. Özellikle ıslak zeminde arka fren kullanabilmek, ön freni ayarlayabilmek çok önemlidir ...

limon sıkar gibi :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:22 ----------

Arabaların arasından geçerken slalom yaparken alçak hızlarda 30 - 40 km nin altı gibi arka fren kullan.Ön frene limon sıkar gibi yavaş yavaş gücünü artırarak sık önce amortisörlerin sıkıştığını hisset.Direk abanma.125 te öyle diyorsan önde çift disk olan yüksek cc motorlarda çok sıkıntı yaşarsın.Alıştır sağ elini :)

Daha 610 km deyim Dediginiz Gibi Alıştırma Alışmam lazım Özellikle Önümde Araba aninden durdugunda Panikledigimde Kendime ayar vermem lazım

Motosikleti
Su Motoru
Daha 610 km deyim Dediginiz Gibi Alıştırma Alışmam lazım Özellikle Önümde Araba aninden durdugunda Panikledigimde Kendime ayar vermem lazım

Birde bazı serserilerin yaptığı gibi arabaların kıçına yapışıp gidersen illaki düşersin, hatta başka kazalarada sebebiyet verirsin. Takip mesafeni arabada olsun ÖZELLİKLE MOTOSİKLET' de mutlaka koru. Mazallah sen düşersin, arkadan gelen üstüne çıkar, öndekiyle arada sıkışırsın falan. Öndeki 50 ile gidiyorsa normalde araya 25 mt. takip mesafesi koyman lazım ama sen işini garantiye al araya 30 / 35 mt. mesafe koy. Heleki frenaj olayında da biraz acemiymişsin dikkat et. Sırf motosikletli düşürmek için şerefsizlik yapanlar, abs' ye asılanlar var dikkat ...

Cb125e nin frenlerinin maşallahı var ön ve arka fren ve lastikler o sınıf için gayet iyi. Aynı tadı aynı model ve aynı kmdeki Mondial 150mcx ve 125mh driftten alamadım.

Serserilik Yapicak Yaş Gecti Benden 26 yaşında a2 ehliyetim var Mesafem Dedigin Gibi Ama Arka aynaya bakmanla (Genellikle Aynaları Kontrol Ederim Kazaya Meyil Vermemek için )
önündeki Araba aynı Anda Gelince Panik Oluyorum Vitesli Motora Alicaz Artik ..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar