Aynı anda yazmışız

Dediğin gibi 0.8 US quarts = 0.76 litre yapıyor ancak sanırım 4. maddedeki varsayılanda litre cinsinden olmalı, o da 0.8 demiş ki 0.8 litre olsa gerek.Neredeyse aynı.. Ben 0.8 litreyi tercih edeceğim.. Çünkü hem yanında verdikleri türkçe kitap, hemde vermedikleri ama benim isteyerek aldığım ingilizce kitap, türkiye, ukrayna ve avustralya için basılmış. İlk yağ için birşey diyemedim, fabrikadan öyle geliyor dedikleri için. Ancak bakım sonrası fazla yağ olursa kitaptaki ilgili maddeyi ve çubuktaki fazla yağ göstergesini, sen bu işten anlamazsın diye düşündüğünü hissettiren ustalara göstereceğim.
Şuan kaç km desin ?
Hiç çubukla kontrol ettin mi, fazla mı görünüyor ?
Eğer fazlaysa erkenden çekersin 200 ml. Bende "0.8" senin söylediğin şekilde yorumladım aslında, zaten kılavuzda "üç aşağı beş yukarı" denmiş (approximately :queen

,
bir de 760-770 ml gibi bişey koyduğumda çubukta tam olması gereken yerdeydi, bayağa bi yol yaptım ozamandan beri hep kontrol ediyorum 30-40 ml azmı koydum acaba diye,
çubukta hep doğru yerde. Bu sebeplerden hiçbir sıkıntı olmayacaktır diye düşünüyorum kendimce, içim rahat yani. 200... ml fazla yağdan kurtulalı motor resmen hafifledi :queen:
Bu arada yeni servis değişimine giden arkadaşlarda hep 0.8 L olarak değiştiriliyor. Sanırım hepsine toplu bir bilgi gitti, sende de sorun çıkmaz tahminim!
____________________________________________________________________________________________________
Ama servisin söylediği fabrikadan öyle geliyor olayı doğru olup eğer 1 L ise ... ...:queen:
Acaba rodaj yağı farklı özelliklerde diye bişey değişirmiki, bu yüzden mi 1000 km de bakıma çağırıyorlar hatta 500 de değilde :mrgreen:
İşin şakası tabi de bi dönem sağlam paranoya oluştu bende, fena haykırdım arkalarından ::lolabove
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:16 ----------
İşin şakası dedimde doğru çıktı ::winkwink
Yağ değiştiriken 0.8 - Motor toplanırken 1.0 miş :cat:
Valla gülerek alaya alıp yazmıştım son üç cümlemi, ama doğruymuş bu bilgi :mrgreen: