bakıma gelirsen bir çayımı iç hayırlı olsun tekrarEvet özkaya.
bakıma gelirsen bir çayımı iç hayırlı olsun tekrarEvet özkaya.
ilk gün 250 km yoldan geldim ertesi günü ön lastiğin kafası tamamen inmişti sanki patlak gibi. Şuan tekerlerin havası hergün iniyor. 3 gün hava vurmasam tamamı iner tahminim. lastiklerim patlak olabilir mi ? patladıysa ikisi birden mi patladı ki ? gözden kaçırdığım birşey mi var bu yavaş yavaş iniyor. kış olsa soğuktan diyeceğim ama soğukta bile bu kadar çabuk inmez ki !
sibop iğneleri gevşektir 2'si birden iniyorsa onları sıkarsan hallolur
Bugün motorcuya götürdüm. Siboplar gevşek olabilir mi dedim. Kontrol etti hayır dedi. Bunları suya sokup denemek lazım patlamıştır havası iniyorsa dedi.
Kılavuzda yazdığı gibi arka tekere 33 PSI ön tekere 29 PSI hava basıyorum. Ertesi günü benzinlikte tekrar hava vurmaya gidiyorum ön teker 21 lere arka teker 25 lere felan düştüğünü görüyorum. İki gün hava vurmasam hava kalmayacak galiba.
Ayar etti beni ! Çin motorlarından çok başım ağrıdı diye honda aldık. Daha alır almaz birsürü masraf açtı başıma. Kesin patlak mıdır bu şimdi acaba ? İkisinin birden patlaması bana çok normal gelmiyor. Adam tekerleri kontrol etti batan eden birşey göremedi. Yanlardan patlamış olabilir dedi.
eyvallah bir sorun çıkmaması sevindirici kazasız sürüşler :rendeer:haklı çıktın reisHondaya götürdüm siboplar gevşekmiş
Bende haklı çıktım. İkisi birden patlamaz diyerek o motorcunun elinden aldım motoru. Yoksa tekerleri söküp lastikçiye kontrole götüreceklerdi. Lastikçiyle yanında kendilerinin söktü taktı parası vs bir sürü para ve zaman kaybı olacaktı.
Ben şuna kızıyorum. Ne kadar çok kendine usta diyen ama bisiklet tamircisi bile olmayacak insan var. Gittiğim yerde öyle bisikletçiden bozma değil haa. büyük bir yer hatta yazmışlar dışarıya yamaha honda vs. servis hizmeti diye.
Çinli scooterimde var. 4 yıl ona bindim daha doğrusu binmeye çalıştım. Çünkü hergün bi arıza çıkıyordu. Servisine götürüyordum ama sorunlar bitmiyordu. Başka motorcularada götürdüm.Onlarda servisin verdiği zararları gidermeye çalıştı ama onlarda kötünün iyisiydi. 3 yıl aralıksız sorun yaşadım. Aldığım güne lanet ettim. 4. yılda kendim sorun çözmeye ve tamir etmeye başladım. 1 sene boyunca motor tık demedi çok şükür. Önceleri iki günde bir soluğu motorcuda alıyordum.
Bakıma gelicem illa şuan binemicem motora askerdeyim ama temmuz gibi 1000 i bulurum mutlaka uğrarım yanına kardeşim buradan haberleşiriz.
[url]http://e1205.hizliresim.com/x/k/61h4y.jpg[/url]
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:08 ----------
[url]http://e1205.hizliresim.com/x/k/61hjf.jpg[/url]
[url]http://b1205.hizliresim.com/x/k/61hpg.jpg[/url]
sibop gevşektir onu sıkArkadaşlar benim arka teker MEFTA oldu havası inmiş, 2 kere hava bastım yine indi. Tekeri iyice inceledim ama delik deşik bişi göremedim? Tavsiyeleriniz nelerdir?
Benzin göstergesi nasıl bozulur sorunu nedir arkadaslar 30 tl lik benzinle full gösteriyor frene basınca E ye gelio yani kafasına göre cıkıp inio ? Ybr de sorun fakat cvp bulamadıme
deponun içindeki benzin şamandırasını ayarlatmalısın hocam. genelde onun ayarını düzgün yapamıyorlar. benim çinli scooterim de daha alır almaz bozuk çıkmıştı. servis şamandıra bozuk yenisini alayım fabrikadan dedi. neyse yenisini taktı oda bozuk. sonra motorcu arkadaşım dedi ki şamandıra bozuk felan değil ama ayarını yapması zor oluyor bunların. elektrikçi çağıralım o yapar demişti bende yaptırmamıştım. kilometreden takip ediyorum. ama benzin bitip yolda kalmadım mı ? çooook
bu arada @ReiZzZ hocam sende otomatiğe bağladın :cherry:
ee simdi yaptırsınmı yaptırmassınmı habire oynuyor cünkü servis yaparsa para alırmı
yaptır kardeş. hangi motordan bahsediyorsun bilmiyorum ama hangi marka olursa olsun garantisi devam ediyorsa garanti kapsamına girer.
Ybr 125 Esd 2012 model daha 2500 Km de 4.gün önce bozulmus arkadas dedi bende gördüm motoru saga yatırıyor benzin E üstünden biraz F ye gelio düz tutuo Ortaya gelio yapılması zormudur ki
Ben kırmızı ışıklarda boşta duruyorum sağ ayağım arka frene basılı bekliyor sol ayağım yerde. Işığın yanmasına yakın hafif bi denge hareketiyle sağ ayak hala frendeyken sol ayağımı yerden kaldırıp vitesi bire takıyorum ve sol ayağımı yere indiriyorum. Denemenizi tavsiye ederim süper bi yöntem sizin yaşadığınızın lastik kalitesiyle pek ilgisi yok çoğu motor zaten sadece ön frenle dik yokuşta yol ıslak olmasa bile geri kayar.Arkadaşlar konunun her mesajını takip etmeye çalışıyorum motorunu yeni alanlara hayırlı olsun, paylaşım yapanlara da teşekkürler.
Sormak istediğim bir konu var.
Tamam lastikler çok iyi değil ama bu kadar mı kötü yahu?
Yağmur sonrası ıslak ve oldukça dik bir rampada durmak zorunda kaldım ve malesef vites 2'de kaldı. Mecburen sağ ayağımı yere basıp sol ayağımla vitesi değiştirmek zorunda kaldım. Haliyle de ön frene basmak zorunda kaldım. O da ne? Motor kar üstündeki kızak gibi kayıyor aşağı.
Baktım olacak gibi değil, kontrollü bir şekilde kaymayı göze alarak vites değiştirdim. Bu esnada yaklaşık 30-40cm geriye kaydım. Neyse ki arkada herhangi bir araç yoktu da sıkıntı olmadı.
Uzattım biraz sanırım. Kısacası, bu durum her lastikle olacak bir şey mi, yoksa bu lastiğin kalitesiyle mi alakalı?
bir kere tuttu ya susmam artıkdeponun içindeki benzin şamandırasını ayarlatmalısın hocam. genelde onun ayarını düzgün yapamıyorlar. benim çinli scooterim de daha alır almaz bozuk çıkmıştı. servis şamandıra bozuk yenisini alayım fabrikadan dedi. neyse yenisini taktı oda bozuk. sonra motorcu arkadaşım dedi ki şamandıra bozuk felan değil ama ayarını yapması zor oluyor bunların. elektrikçi çağıralım o yapar demişti bende yaptırmamıştım. kilometreden takip ediyorum. ama benzin bitip yolda kalmadım mı ? çooook
bu arada @ReiZzZ hocam sende otomatiğe bağladın :cherry:
</noscript><script src='http://img96.imageshack.us/shareable/?i=dscn1008pj.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>
</noscript>[COLOR="Silver<script src='http://img51.imageshack.us/shareable/?i=dscn1025a.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>
</noscript> buda kızım dünyanın en tatlı artçısıbir kere tuttu ya susmam artık![]()