Teşekürler hocam.Anes motor / istoç mağazasından motoru aldığım zaman taktırdım markasını söylediler alırken şuan hatırlayamıyorum üzerinde de yazmıyor .fiyatı 60 tl .
Eralp hocam bu isin duayeni olarak kucuk hacimli bi motoru neden tercih ettiniz sizi tatmin ediyormu?sonucta cogumuz acemiyiz.bi fazer yada cbf600,1000 de alabilirdiniz,ozellikle fazer"dan memnun olmayani duymadim.
Aynısını bende 40-50 km/s hızlarındayken Citroen'e bakıp kıyaslamıştım. Aynıydı değerler...geçen tünellerden geçerken tam yanımda dijital hız göstergeli citroen picasso vardı. Cb125'te hız göstergesi gerçekten fazla gösteriyor mu diye bir soru geldi aklıma. Tünel boyunca denedim, takip ettim. Hızlar tam olarak aynı gösteriyor. Arabadakiler benden biraz kıllanmış olabilirler, tünelden çıkar çıkmaz basıp gittilercb125'te hız göstergesi fazla gösteriyor diyen arkadaşlar sanırım gps cihazları ile denediler. Gps genellikle yüzde 5 veya 10 az gösteriyor. Bir gps cihazının özelliklerinde hız göstergesi hata payı düzeltmesi diye yazıyordu, belki onunla ilgilidir. Velocity correction
Aynısını bende 40-50 km/s hızlarındayken Citroen'e bakıp kıyaslamıştım. Aynıydı değerler...
Ben 85 90 hızlarda denedim. Yani bizim göstergeler doğru, eğer picasso doğruysa. Demek ki motorda gördüğüm 125km/sa gerçek 125![]()
geçen tünellerden geçerken tam yanımda dijital hız göstergeli citroen picasso vardı. Cb125'te hız göstergesi gerçekten fazla gösteriyor mu diye bir soru geldi aklıma. Tünel boyunca denedim, takip ettim. Hızlar tam olarak aynı gösteriyor. Arabadakiler benden biraz kıllanmış olabilirler, tünelden çıkar çıkmaz basıp gittilercb125'te hız göstergesi fazla gösteriyor diyen arkadaşlar sanırım gps cihazları ile denediler. Gps genellikle yüzde 5 veya 10 az gösteriyor. Bir gps cihazının özelliklerinde hız göstergesi hata payı düzeltmesi diye yazıyordu, belki onunla ilgilidir. Velocity correction
iyi de otomobillerinde hız göstergeleri hatalıdır. Hatta Ferrari' de bile bu hata payı çok az olmakla birlikte oluşmaktadır.
Motosikletimle ibremde en çok gördüğüm hız, hafif yokuş aşağı yolda 118km/s dir, düzde ise 100km/s civarıdır
Eralp hocam, bizim motosikletimiz CB600F Hornet' ın küçük kardeşimidir, devam niteliği olarak soruyorum ?
Motor kısmı cg ama şase şeklini çok benzettim şu CB 750'ye özellikle.Onlar CG değil miydi?
Yani demem o ki 40 yıllık bir geçmişi olan bir model.. CB 600 için CB125 in devamı gibi düşünmek çok mantıklı olmaz..