Hız konusunda çok birşey beklememek lazım aletten.İlk bakımı yaptırdıktan sonra denedim hız konusunu.Tabii ibrede görünen hız ile gerçek hız arasında %5-10 arası hata payı oluyor genelde.
Düz yolda 100km' yi geçemedim. E5 üzerinden Kadıköy' e giderken, fenerbahçe' ye gelmeden önce, hani şu harem-kadıköy ayrımına doğru yokuş aşağı hafif tatlı bir viraj vardır.Orada 115km gördüm ama motor beni zorlama artık diyordu sesten

Şimdi 600cc' lik 78hp' lik naked motosikletlerin bile 210-220km/s' i ancak görebildikleri bir ortamda, 1/8 kuvvetteki motosiklet ile bu hızların yapılması gayet tatmin edici.
Titreşim konusuna açıklık getirmek lazım, her seferinde söylüyorum bunu.
CB125 titreşimli bir motosiklet. Rahatsız olurmusunuz? Bu kişiden kişiye değişir, benim hala tam anlamıyla alışamadığım, yolda giderken dikkatimi bu titreşime verdiğim oluyor zaman zaman. Yani konfordan hem ses olarak hem titreşim olarak bir miktar çalıyor. CBF 150 ile arasındaki titreşim farkı belirgin, bunu ayrıca cbf 150 kullanmış biri olarak söylüyorum.
Sonuç kısmına geliyorum. Bu motosikleti herkes geçiş motosikleti olarak almıyor.Kimisi alıp, belki 10-15 sene biniyor.Temiz kullanılır ve bakımları düzenli yaptırılırsa ne kadar kilometreler yapacağı herkesçe malum.
Bu motosiklet her türlü ihtiyaca cevap verebilen bir kullanım şekli sunuyor.
Artık bunun altında yok fiyatı bunu hak etmiyor, yok titreşimi fazla yok devir saati eksik yada ayak marşı yok, lastikleri tubless değil gibi yorumlar bana saçma geliyor.
Piyasada tvs apache, ybr, cbf 150 gibi farklı modeller varken, kimse cb 125' i almanız için kafanıza silah dayamıyor. Tamam motosikletin artıları- eksileri masaya yatırılır.Almayı düşünen arkadaşlara bunlar yardımcı fikirler verecektir. Fakat daha fazlası karalamaya, iftiraya girer.Hele bunu yazan arkadaşların bir kısmı motosiklet ile kilometre devirmemiş kişilerse :jocolor: