Abi senin 1.7 litre sarfiyatin efsane oldu.. Herkes tutturmuş bu alet 1.7 yakamaz diye.. Yahu herkes 1.7 yi kaale almis kimse 40 km hızla o değere ulaştığını kaale almamis çünkü işlerine gelmiyor..Yahu motosiklet benzin tüketmiyor bile, varsın gitmiyor desin. Kaldı ki hayal kırıklığı olacak kadar zayıf değil. Ne beklediğini bileceksin. 125 cc/10 hp![]()
adem 80 arkadaşım bu motor tam anlamıyla mükemmel.başka bişey demiyorum.şimdi 6000 lira verirsin artık
bende bugün ruhsat plaka işlemlerini hallettim ruhsat tamam plakayı da akşam alıcam motor hala bayide yatıyor onuda işten fırsat bulursam cumartesi günü alacağım (normalde salı günü alıcaktımda şansıma yağmurluydu) :queen: sabırsızlıkla bekliyorum :flower:
haha sizde yine cbr 125 r yazmışlar benim sigortada innova yazdılar bende sigorta yapmadan önce meseleyi söyledim ancak sigortacı cb 125 e nin olmadığını plaka motor şase no bunlar tutuyorsa gerisi sorun değil dedi...İzmirden aksigorta 67 tl tuttu.. 137,50 tl ruhsat için plaka içinde 17,5 tl(25 tl verdim plakayı takipçi alıverecek yoksa 2-3 saat oralarda sürünecez) muameleciye 2 adet ek-1 ve dosya düzenlemesi için 20 kağat :mrgreen: toplamda 249,50 tl ye geldi...
Yükseliş'e kalsak 350 tl vericektik... İyi 100 tl cebime kaldı.
Ben bugun 60km gecmedım onuda 5 vıteste yaptım devır olmadıgı ıcın bılemıyorum ama sesı bagırmıyordur 1vıtes 10km 2vıtes 25 3 vıtes 40 4vıtes 55 5vıtes 60 gordum daha da gaz vermedım sızce nasıl kac km boyle kullanmalıyım
teknik olarak cb 125 e mi yamaha 125 esd mi daha güçlü ?
suan gırdım eve ve ılk heyecanlarınımı sızlerle paylasmak ıstedım kullandım ılk calıstırmadım bas bas almıyor servısı aradım ben jıkleyı cekıp calıstıyordum aslında parmagımızla asagı basılı tutup mars yapıp sonra bırakcakmısız neyse ogrendık onudasonra yalla dedık trafıge kapalı alanda kullandım ve ıstanbuldakı arkadaslar ozellıkle anadolu yakasındakıler bılmıyorsanız guvenmıyorsanız yada motoru tanımak ıcın kadıkoydekı yenı salı pazarına gıdın salı gunlerı harıc
mukemmel bır yer alısırsınız 15km kullandım kapalı alanda sonra bır ıkı sokak yapıp tekrar arabaya yukleyıp eve getırdık bana yeter valla ogrenene kadar.Zira 65km hıza cıktıgımda bana ucuyormusum gıbı geldı ( sokak arası arabayla 70le gıden adamın cok enteresan geldı
) ılk ızlenımler sele sert gıbı totos sevmedı ama ben motorcu degılım belkı ondandır gazı actıgınızda gıdıyor ogrenene kadar yeterlı sonra nınjaya bakıcam.... Ilk ızlenımler bunlar 30tl yakıt aldım ceyrek depo oldu 10LT degılmıydı bunun deposu ıbreyı bu bakımdan sevmedım Son olarak devır gostergesıne hıc gerek yok acemı bırıyım sesı duyuyorum ama vıtes gostergesı sahane bakıyorum 4 bakıyorum 3 cok yardımcı oluyor.Yasasın ıkı teker ozgurlugu devrık cumlelerımı heyecanıma verın kusura bakmayın ):
dostum Motor ılk defa kullandım 0KM motordu yanı jıgleyı asagı ındırdım bıraktım calıstırdım alır gıbı yaptı almadı bır kac mars yaptım boguldugunu dusundum kılavuzda yazdıgı gıbı jıgleyı kapadım gaz kolunu tam actım mars yaptım (3sn fazla tutmadım) yıne olmadı servısı aradıgımda bas parmagını jıgleye basılı tutdedı ve ılk denememde dırek calıstı sonra cektım parmagı jıgle devreye gırdı ısındı kapadım ustanın dedıgı motorun yenı sıkı motor ondandır dedi bılemıyorum ılerde yıne tecrube eder yazarım... ısındıktan sonra 7 - 8 defa kapatıp actım calıstırdım sorun olmadı.Nasıl yani? Kullanma kılavuzunda jigle ile ilgili böyle bir bölüm bulunmuyor. Ya da ben anlatmak istediğini tam olarak anlamadım.
Kılavuzda;
normal hava sıcaklığında, jigleyi tamamen açıp, gaz kolu kapalı iken marşa basıp, motor çalışınca hızlı motor devrini korumak için jigleyi devreye sokun (burada sanırım devir hızlandıkça jigleyi kapatın demek istiyoru, üstadlar yardım!), 15 saniye sonra jigleyi tamamen kapatın diyor.
Bayinin tam olarak dediği neydi onu açıklar mısın?
be karlıyım o zaman cbr xx1100 yazıyor benim cbf 150 debende bugün ruhsat plaka işlemlerini hallettim ruhsat tamam plakayı da akşam alıcam motor hala bayide yatıyor onuda işten fırsat bulursam cumartesi günü alacağım (normalde salı günü alıcaktımda şansıma yağmurluydu) :queen: sabırsızlıkla bekliyorum :flower:
haha sizde yine cbr 125 r yazmışlar benim sigortada innova yazdılar bende sigorta yapmadan önce meseleyi söyledim ancak sigortacı cb 125 e nin olmadığını plaka motor şase no bunlar tutuyorsa gerisi sorun değil dedi...İzmirden aksigorta 67 tl tuttu.. 137,50 tl ruhsat için plaka içinde 17,5 tl(25 tl verdim plakayı takipçi alıverecek yoksa 2-3 saat oralarda sürünecez) muameleciye 2 adet ek-1 ve dosya düzenlemesi için 20 kağat :mrgreen: toplamda 249,50 tl ye geldi...
Yükseliş'e kalsak 350 tl vericektik... İyi 100 tl cebime kaldı...
@adem80 kardeşim sırf honda değil bütün markalarda durum bu ürünler eskisi kadar kaliteli değil ayrıca 125 cc commuter sınıfı bir motorun yapabileceği maksimum hız 120 km dir...Zaten titan ile bu motor aynı klasmanda değil bana göre...Sana şöyle söyleyeyim ben Manisa/Salihli'liyim Ülkedeki en çok motorsiklet bizim ilçemizde bulunmakta...Babamın hala taş gibi çalışır durumda şu an köyde yatan 91 model honda c 70 i var hala 70-75 km civarı hız yapabiliyor yakıt ölçümü yapmadım ancak şu zamanki motorların hepsinden daha az yaktığına eminim zaten belgeselide var (Dünyanın en sağlam motoru şeklinde)
Aynı şekilde köyümüzde bol bol crypton,c 70,c 90,honda titan bulunmakta halada hepsi taş gibi araya bazı çan çin çon markalar karışmış ancak geneli japon...
Bende başta mondial 150 mr almaya niyetliydim ancak 3,5 lt yaktığını duyunca vazgeçtim malum benzin yakında 5 tl olucak ekonomi önemli topu topu arada 550 tl fark olunca(ki 1 senede benzin parasından çıkartıcam) hadi dedim cb 125 alayım(malum hondanın ölüsü bile para)
Açıkcası şehirlerarası yolculuk yapmayı düşünen en az 250 cc motorlara baksın(Şahsen bundan sonra hyo gt250r almak isterim hem şehir içi hem şehir dışı için çok güzel bir motor)
Haa ben 90 a sabitler giderim önemli olan acele gitmek değil sağ sağlim gidebilmek...
Arkadaşlar motorsiklet için mont almayı düşünüyorum uygun fiyatlı olmalıMotorsikleti nakit alınca elle tutulacak yanım kalmadı. Ufak tefek biri değilim iri yapılıyım. Önericeğiniz marka ve modeller nelerdir ?Motorsiklet : Honda CB125E Beyaz
Kask : LS2 BigOne
Renklere uygun olması tercih sebebim...![]()
Arkadaşlar motorsiklet için mont almayı düşünüyorum uygun fiyatlı olmalıMotorsikleti nakit alınca elle tutulacak yanım kalmadı. Ufak tefek biri değilim iri yapılıyım. Önericeğiniz marka ve modeller nelerdir ?Motorsiklet : Honda CB125E Beyaz
Kask : LS2 BigOne
Renklere uygun olması tercih sebebim...![]()