Geçenlerde arkadaşımıza aldık bu modeli adana honda suculardan.Motor daha piyasaya düşmeden tüü ,kaka denmeye başlamış topiclerde , yok asya motorun aynısymış,yok mondialin benzeriymiş,ya insanlar bi alsınlar kullansınlar deneyim sahibi olsunlar artısını eksisini burda paylaşsınlar.Bir cok insan motor sahibi olmadan bu topiclere bakıp , motoru almasında veya almamasında önemli bir etken oluyor.O yüzden ezbere konuşmaktan ziyade bilinenlere göre konuşursak daha faydalı olur kanaatindeyim.Yoksa olumsuz yönleride muhakkak vardır bu motorun veya artıları.Arkadaşa aldıgımız motora gelince renk olarak beyaz siyah ve kırmızıdan kendini daha orjinal göstermiş.Evet işcilikden biraz kacınılmış cbf göre fark var,örnek verecek olursak vida aksamları,vites atarken ayagın sürtmesini engelleyen kücük motor koruma demirinin olmaması (cbf de var) bildiginiz gibi devir saatinin olmaması ve buna benzer küçük detaylar.Lakin cbf göre daha hafif bir motor buna binaen şehir içinde daha kıvrak hareket etmenizi saglıyor manevralarınız daha rahat yapabiliyorsunuz hantal bir motor degil.Motor çalışma şekli biraz ybr yi andırıyor ybr yi kullananlar bilirler motor calışırken ybr de tık tık sayıyor ben ona benzettim,motor da titreşim diye bir şey yok cbf in mekanik aksamına alışanlar bunda titreşim var sanıyorlar öle degil ama motorun belli bir gücü var onu zorlayınca daha sesli calışyor hepsi o.Bir eleştiride vitesler için söyleyebilirz cbf deki gibi yumuşak deil vites küçültürken yine o tak sesini duyabiliyoruz.Genel anlamda benim gözlemledigim bunlar artılarıyla eksileriyle,her şeye ragmen bi asyadan,mondialden,kuba dan elbette ii dir bu motorlarda titreşim yok balansor koymuşlar diyor ii ki koymuşlar koymasalar nasıl çalışacak inanın merak ediyorum. bunuda söylerken bir arkadaşım kuba aldı balansörlü dedikklerinden ya böle bişe olamaz ,motorda konfor diye süspansiyon diye bişe yok tamamen teneke yıgını 50 km o motoru kullansa insanda böbrek taşı bırakmaz...