bende d&b den aldım motoru pazartesi günü 3350 ye aldım. birde ruhsat cıkaran arkadaşlara bir sorum olacak bana belgleri yolladılar uyumluluk belgesi eksik uyumluluk belgesinide bugün kargoya verdiler yarın elimde olucak plaka ruhsat cıkarıcam bursada tam olarak kac adet belge vermeleri lazım bana eksik evrakla gitmiyeyim yardımcı olursanız sevinirim.
__ HONDA BAYİSİ bana;
1- Fatura
2- Ötv Ödeme Belgesi
3-Yetki Belgesi
4- Uygunluk Belgesi
X- Tahakkuk Fişi ( tahakkuk fişi çok önemli değil ama neolur neolmaz sorarlarsa diye verdi, sanırım olmasada oluyor demek bu! )
5-6 - "2 ADET" Gümrük Müdürlüğüne yazan bi belge verdi, araca ait özelliklerin yazılı olduğu bi belge,
__ ŞÖFÖRLER ODASI - ( genelde ilçe emniyet trafiğin içinde olur )
7-8- "2 ADET" EK-1 belgesi
__ SİGORTA ACENTASI -
9- Zorunlu Mali Sorumluluk Trafik Sigortası belgesi
__ KENDIN-
10- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
Bu 10 adet belgenin hepsinin "2" şer adet fotokopisi, sadece Honda Yetkili Bayii faturasının "3" Adet Fotokopisi gerekiyor,
Birde Emniyetin Yanındaki kırtasiyeden Araç Tescil Dosyası mı neydi adını tam hatırlayamıyorum o dosyadan almam gerekti,
Emniyete bu şekilde gidersen işlem 2 dk bile sürmüyor. Düşüne düşüne yazdım umarım bişey atlamadım

, işin rast gider inşallah
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:58 ----------
Arkadaşlar ben motosikletimi alalı 3 gün oldu, Honda Bayiindeki yetkili arkadaş bana Motorlu taşıtlar vergisini hemen ödemen lazım dedi, şimdi ben bunu 1 hafta için bile olsa 6 aylık 46 TL ödemek zorundayım değil mi ? Heyecandan bu detayı atlamışız
Yardımcı olursanız çok sevinirim ??
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:03 ----------
Benim aynalar zaten oynamıyordu.
Fakat yazıyı okuyunca ayna arkasını kontrol ettim, arka tarafta vidalar var.
Vidaları biraz daha sıktım, taş gibi oldu.
kdrsahin bende çantaya tornavida attım, bendede oynamıyordu ama böyle diyorsa herkes zamansız laçkalaşmasın diye düşündüm, sıkmayı unutmuşum yola çıkmadan, trafikte ışıklarda aradan akarken bir minibüsün aynasına takıldı yumuşacık toplanıverdi,
direkt vaz geçtim sıkmaktan. Taş gibi yaptım dediğin için söylüyorum o şekilde sıksaydım yola çıkmadan, ayna büyük ihtimal kırılmıştı, dengemde bozulacaktı gidon dönük kaldığı için motorda yatacaktı gibi geldi bana !
Gerçi ben çok acemiyim, sizler motoru yatırmadan kurtarırsınız da, aynayı kurtaramazdık bence

çok hafif gevşet istersen bi zararı olmaz
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:19 ----------
Arkadaşlar motoru ilk çalıştırırken marş verdiğimde direk çalışmıyor, bu yaz aylarında tuhaf bişey değilmi ?? Çalıştırdıktan sonra 1-2 dk beklemezsem gaz verdiğim an stop ediyor, 1-2 dk beklersem hiç sorun yok tıkır tıkır herşey. Sizce ne hata yapıyorum?
Kapalı alanda, hatta birde brandanın altında muhafaza ediyorum hiç güneş görmüyor, bununla bi alakası olabilir mi ki ?