Arkadaşlar diğer sayfada sözü edilen mobil racing 4T 15w-50 full synthetic kullanalar ne gibi faydaları var artıları nelerdir ?
Genellikle motul marka yağ kullanıyorum en son Motul 5100 4t 15w-50 modelini almıştım.Vites geçişleri çok rahat tavsiye ederrim.
Motul Link
http://www.sahibinden.com/motul_5100_4t_15w-50_motosiklet_yag-17WQQaXQQ5083185WQQpXQQdisplayitem
Mobil racing linki :
http://www.yedekparcasiparis.com/pinfo.asp?pid=15
Fiyat olarak iki markada yakın mobil hiç kullanmadım bilemiyorum fakat son 4 yağ değişimimde motul marka yağ kullandım çok memnunum.
İnnovamın yağ değişim zamanı geliyor ve mobil racing 4T 15w-50 denemek istiyorum, tavsiyeleriniz nedir ?
motul un o yağıda güzeldir bir ara aramış bulamamıştım, memnunsan sorun yok ismi motul olduğu ve türkiyede dist. yok karaborsa olduğu için pahalı ama güzel bir yağ doğru yağı koymuşsun.. :cat:
innovaya koyulacak en iyi iki yağdan birisi motul 5100 diğeri mobil 15w-50 zaten serviste mobili 22.5 tl koyuyorlar..
1 seferliğine mobilide dene bakalım arada fark hissedecekmisin? hem bizimle paylaşırsın. ben şunu söylemek isterim motoru aldığımda içindeki yağ neydi bilmiyourm ama mobil den sonra motorun kendini daha iyi hissettiğine eminim çünkü bende öyle hissettim..
bede castrol kullanıyorum...ancak size bir sorum olacak arkadaşlar yag seviyesini ölçerken yağ çubugunu tamamen sıkıp kapatıp mı ölçüyoruz,yoksa sadece daldırmak yeterli mi???
sende bir mobil dene bakalım ne olacak!??
hayır tam sıkmadan ölçeceksin neden..
çünkü motora yeni yağ koyduğumuz zaman karter tam manası ile dolar (850-900gr) motoru çalıştırmadan ilk ölçümü kapağı sıkmadan yaparsak seviyenin en üst çizgide olduğunu görürüz.
yağ ölçümleri motor yağı süzüldükten sonra yapılır yani motoru stop edip en az 5 dakika beklememiz gerekir bunun için yağı ilk koyduğumuzdaki seviyeyi referans almak gerekir onun içinde kapağı sıkmadan ölçmeliyiz, zaten ilk yağı koyunca kapağı sıkarsan yağ seviyesi taa yukarılara çıkıyor

eyvah fazla koymuşum diyorsun max 850-900gr idealdir..:cat: