Merhaba arkadaşlar..
Bu forumdan bana innova hastalığı bulaştırdınız çok sağolun
Mesele şu ki innovanın yenisi yok malüm.. Honda Türkiye firması bu sene getirir mi bilinmez, honda Türkiye sanki 125cc pazarını başkalarına bırakmış gibi hareket ediyor. ikinci el alayım felan diye düşünüyorum ama ileriki senelerde yedek parça bulabilir miyim sıkıntı olurmu, yada biraz daha bekleyeyim mi, ne dersiniz?
kış geldi innovacılar konuya yazmaz oldu.Neredesiniz millet![]()
nerelerdesiniz innovacılar
arkadaşlar sormak istediğim bişiy var şu bizim tel jantların üzerindeki kireç vs lekelerini nasıl çıkartıyorsunuz çok ugraşmama rağmen başaramadım...
Merhaba arkadaşlar..
Bu forumdan bana innova hastalığı bulaştırdınız çok sağolun
Mesele şu ki innovanın yenisi yok malüm.. Honda Türkiye firması bu sene getirir mi bilinmez, honda Türkiye sanki 125cc pazarını başkalarına bırakmış gibi hareket ediyor. ikinci el alayım felan diye düşünüyorum ama ileriki senelerde yedek parça bulabilir miyim sıkıntı olurmu, yada biraz daha bekleyeyim mi, ne dersiniz?
Selam arkadaşlar. Bewn moped kullanıcısıyım ve yakında anf 125 innova almayı planlıyorum. Şöyle bir sorum olacak örneğin mopedle yokuş aşağı inerken boşa atıp boşta gitme şansım yok yani yokuş inerken motor devri ile iniyor. Acaba innova 125 yarı otomatik vitesli motor, veya benzerleri misal yokuş aşağı inerken 3. viteste gaz vermezsem boşa atmadan (N konumu) motor devri ilemi iner yoksa boştaymış gibi tekerlekler motordan bağımsız yokuştaki ivmesine bağlı olarak hızlanır (Yakıt sarfiyatı için bence önemli)?
Konu hortlasın: Yakıt sarfiyatı seyir halinde boş vitese alıp kesinlikle düşmez.
Neden: Karbüratör relanti devresinde optimum değer olan yakıt / hava oranı
1/15 iken relantide 1/24 civarı karışım oranıyla çalışır.(Relantide sürtünme
katsayısı daha da artar bunu karşılayabilmek için yakıt kısmi gaz vermeyle
tüketilene göre fazlacadır.)
Boşa atıp da motorun ani soğuma ani ısınmalasıyla ömrü azalır.:cat:
ya hakket yeni innova geliyomu of keşke gelse..
arkadaslar merhaba..ben siyah bi innova aldım.. ancak tam olarak kac km de yagı degisecek bilmiyorum..birde hangi yag kullanmam uygun olur?
Merhabalar..
1. malüm benim henüz innovam yok.. inşallah gelirse yeni innova alacağım.
Rodaj süresince motoru ne kadar zorladığımı ne kadar yüksek devire çıktığımı nasıl anlayacağım.. innovacılar rodajı motor devrini görmeden nasıl yapıyorlar? istersem elektronik bi devir ölçer yapabilirim sizce gerekli mi?
2. ikinci sorum motor sıcaklığıyla ilgili (gömlek sıcaklığı yada yağ sıcaklığı için hassas bi sıcaklık ölçer yapmam da mümkün hatta çok amaçlı bi lcd panel düşünüyorum) bir innova motoru için normal çalışma ve riskli çalışma sıcaklıkları kaç santigrad derecedir bileniniz duyanınız var mı?
Merhabalar..
1. malüm benim henüz innovam yok.. inşallah gelirse yeni innova alacağım.
Rodaj süresince motoru ne kadar zorladığımı ne kadar yüksek devire çıktığımı nasıl anlayacağım.. innovacılar rodajı motor devrini görmeden nasıl yapıyorlar? istersem elektronik bi devir ölçer yapabilirim sizce gerekli mi?
2. ikinci sorum motor sıcaklığıyla ilgili (gömlek sıcaklığı yada yağ sıcaklığı için hassas bi sıcaklık ölçer yapmam da mümkün hatta çok amaçlı bi lcd panel düşünüyorum) bir innova motoru için normal çalışma ve riskli çalışma sıcaklıkları kaç santigrad derecedir bileniniz duyanınız var mı?