Honda 125 cc ler hakkında bir soru

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşkar yemin ediyorum alman cb125 forumlarını bile taradım ama bilgi yok.

şimdi biliyosunuz honda nın yuksek cc motorları için ecnebiler bulletprof derler. anlamı kurşun geçirmez, ölümsüz yani.

peki kucuk cc de durum nedir diye bir arastırma yapayım dedim.

ozellikle yeni cb125f avrupa da bir süredir satılıyor, çok yeni değil yani. ama yok, bilgi yok abi. high millage diye 3 dilde aradım bilgi yoook.

sorum şu ;

100 km de 1.5 lt yakacak kadar motorunu guzel kullanan/zorlamayan, her 6000 km de full sentetik yağını sakınmayan biri(ben) bu motorla sorunsuz 200.000 km yapabilir mi ?

yoksa bu motorlar yapısı gereği yuksek kmler beklenmemeli mi ?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
1.200.000 bile yaparsın, her bir şeyi çok ucuz; sorun çıksa ne olur? Africa Twin'in aküsünün parasına komple rektifiye yaparsın bunu. Yapıştır geç :)

Motosikleti
Honda CB125F
Motorun limitlerini bilerek çok zorlamadan kullanırsak ve bakımlarını doğru malzemeler ile aksatmazsak uzun süre kullanabiliriz düşüncesindeyim (Beklentisindeyim)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hacım Kawa'yı 5 senede 143.000'e getirene kadar canım çıktı, sen bence o motoru 200.000'e getirene kadar hem kafayı yersin hem de yaş itibariyle elden ayaktan kesilirsin.

Motorun limitlerini bilerek çok zorlamadan kullanırsak ve bakımlarını doğru malzemeler ile aksatmazsak uzun süre kullanabiliriz düşüncesindeyim (Beklentisindeyim)
aaa cb125f mi aldın erensel ?

Belliki benim gibi bir kullanıcısın kesinlikle yaparsın. Lifan Glint marka 100 CC Çinli commuter motorumla 55 bin km deyim bırak motor yaptırmayı subap ayarı bile yaptırmadım debriyaj bile orjinal.karburatör ayarınıda ellemedim maşallah hala ilk günkü gibi ama hiç bir ustaya motorumu elletmedim tüm bakımlarını kendim yapıyorum. İstanbul gibi bir yerde yaşamama rağmen mekanik anlamda sorun yaşamadım 64 km ise git gel güzergahım var günlük ve 100 km de 1.8 ortalama yakıyorum

arkadaşkar yemin ediyorum alman cb125 forumlarını bile taradım ama bilgi yok.

şimdi biliyosunuz honda nın yuksek cc motorları için ecnebiler bulletprof derler. anlamı kurşun geçirmez, ölümsüz yani.

peki kucuk cc de durum nedir diye bir arastırma yapayım dedim.

ozellikle yeni cb125f avrupa da bir süredir satılıyor, çok yeni değil yani. ama yok, bilgi yok abi. high millage diye 3 dilde aradım bilgi yoook.

sorum şu ;

100 km de 1.5 lt yakacak kadar motorunu guzel kullanan/zorlamayan, her 6000 km de full sentetik yağını sakınmayan biri(ben) bu motorla sorunsuz 200.000 km yapabilir mi ?

yoksa bu motorlar yapısı gereği yuksek kmler beklenmemeli mi ?
200bin değil 2-3 kuşak torunlarınıza bile bırakabilirsiniz bu motosikleti :D. Orijinal yağ ve parçalarla sürekli bakım yaparsan hiç bir sıkıntı çıkartmaz 38bin ve 55binde 2 tane cbr125r'ım oldu 16 yaşında ilk alınan motosiklet olduğu için yağ vs. bakım bilmeyen çocukların eline geçtiği için bakımsız kalıyorlar ama 2 motosikletimde de kozmetik dışında hiç bir sorunum olmadı.

vay be,
sodorlu 88 beni biraz korkutmuştu.senin o motor çinli minli, yuksek cc honda daki uzun ömürlülüğü bekleme boşuna falan demişti.
forumlarda da bilgi bulamayınca ulan acaba dedirtti.

neyse, için rahat olsun ölümsüz motor almışın yine mesajlarınız hoşuma gitti.
Tesekkurler

Peki bu honda cglerde orjinal silindir pistonla cc yükseltirebilinir mi? Var mı orjinal yüksek cc kiti

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar