hollandadan motosiklet getirmek hakkında

Katılım
2 Ocak 2007
Mesajlar
3
setlogin.php


slm
dostlar hollandada yasiyorum.biraz arastirdim ,burada motor fiyatlari turkiyeye gore daha cazip.ama turkiyeye motor getirdigim zaman gumruk vergisi ne kadar tutar nasil getiririm bilgisi olan varsa lutfen bana tazsin.
[email protected]
 
Katılım
14 Haz 2006
Mesajlar
8,146
hoşgeldin:rendeer:
sanırım hollanda'dan hiç üyemiz olmamıştı bir ilki gerçekleştiriyorsun. :)

gümrükler konusuna gelince bende zamanında bununla ilgili topic açmıştım sana söyleyebilecegim burdaki fiyatlarla aynı hesaba geliyo %18 kdv ve getirecegin motor 600 cc üzeri ise %30 gibide bir ötv veriyon yani hiç ugraşma aynı fiyata geliyo hatta nakliye filan daha pahalıya geliyo. inan öyle bir imkan olsa ilk ben kullancam 120 km doguda(gürcistan) yarı fiyatına motorlar gidip getircem ama işte ahh şu vergilerrrrr:pr:
 
Katılım
3 Tem 2006
Mesajlar
83
70% filan olsa gerek.. oda isadamiysan.. oyle "siradan" sahisa sokturtmuyolar bile ;)
 
Katılım
10 Tem 2006
Mesajlar
21,008
Motosikleti
Forza250-cygnusL
1 e 1 den fazla ya geliyor ama tam rakam söyleyemem...
 

boy

Katılım
18 Eyl 2003
Mesajlar
3,013
Peki motoru getirip ruhsat çıkartmayacaksak bu maliyet ne oluyor? Yani trafikte binmeyeceksek, sadece yarışta kullanacaksak?
 
Katılım
24 May 2006
Mesajlar
767
Peki motoru getirip ruhsat çıkartmayacaksak bu maliyet ne oluyor? Yani trafikte binmeyeceksek, sadece yarışta kullanacaksak?

Buraya motor getirtilebiliyor fakat yabancı plakaysa eğer 6 ayda bir giriş çıkış yapma zorunluluğu var ... Ruhsatı üzerine geçirmek zahmetli iş fakat ruhsat üstüne geçirmek istemiyorsanız 6 ayda bir giriş çıkış yaparak rahatça burda kullanabilirsiniz :)
 

boy

Katılım
18 Eyl 2003
Mesajlar
3,013
@the_cayman
Buraya motor getirtilebiliyor fakat yabancı plakaysa eğer 6 ayda bir giriş çıkış yapma zorunluluğu var ... Ruhsatı üzerine geçirmek zahmetli iş fakat ruhsat üstüne geçirmek istemiyorsanız 6 ayda bir giriş çıkış yaparak rahatça burda kullanabilirsiniz
Benim sorum bu değil. Bu şekilde olanı biliyorum. Benim sorduğum yurtdışından motoru satınaldınız, ruhsat çıkartmadınız. Onu da yüklediniz getirdiniz. Gümrükte bu motora ruhsat çıkartmayacağınızı, sadece yarışlarda kullanacağınızı, plakası olmayacağını belirtip hiçbir ücret ödemeden sokabiliyor musunuz?
 
Katılım
24 May 2006
Mesajlar
767
@the_cayman

Benim sorum bu değil. Bu şekilde olanı biliyorum. Benim sorduğum yurtdışından motoru satınaldınız, ruhsat çıkartmadınız. Onu da yüklediniz getirdiniz. Gümrükte bu motora ruhsat çıkartmayacağınızı, sadece yarışlarda kullanacağınızı, plakası olmayacağını belirtip hiçbir ücret ödemeden sokabiliyor musunuz?

Abi o şekil olanı bilmiyorum :)

Ama istersen öğrenebilirim .. Bizim aileden yurtdışına sürekli giriş çıkış yapanlar var .. Gümrükten sordurabilirim istersen . Hatta tanıdıklar var nasıl oluyor diye onlara da sorabilirim

Bende 6 ay sonra çıkacağım ama o zamana kadar bekleyemezsin herhalde :)
 
Katılım
2 Mar 2006
Mesajlar
1,215
Sanırım o şekilde de olmaz. Mesele ruhsat çıkarıp çıkarmama meselesi değil zaten sonuçta ruhsatını gümrük vermiyor trafik veriyor. Mesele ülkeye girmesi meselesi. 2. el araç ithalatı yasak Türkiye ye. Sıfır motosikleti faturalı getirip gümrük işlemlerini yaptırabilirisin. Türkiyedekinden pahalıya gelebilir bu durumda. Eğer hollanda da işçi olarka gözüküyorsan ve sanırım 3 seneden fazla kaldıysan permi hakkı doğuyor bu hakkını kullanarak 2. el araç bir defaya mahsus getirilebiliyor ama detayını bilmiyorum.
 
Katılım
27 Eki 2006
Mesajlar
1,139
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Getirebilirsin

Bildiğim kadarıyla yurtdışında işçi olarak çalışan Türk vatandaşları bir defaya mahsus olarak gümrüksüz araç getirebiliyorlar.
Fakat geçtiğimiz yıllarda; yine aynı statüdeki vatandaşlarımız için 3 yaşına kadar araçların gümrüksüz olarak ithaline imkan
sağlayan bir yasa tasarısı meclisde görüşülmüştü. Hatta bu yasa önce yaş sınırlaması olmadan önerilmiş fakat
Türkiye araba mezarlığına dönecek gibi bir takım sebeplerle 3 yaş sınırlaması getirilmişti.
Bu yasanın akibeti ne oldu? bilmiyorum.
Eğer bu konuyu araştırabilecek arkadaşlar varsa yurtdışında yaşayan biri olarak bana da büyük bir iyilik yapmış olurlar.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst