hodna forza 300 214 yakit tuketimi

herkese merhaba

2014 honda forza 300um var. yakiti cok tuketiyor gibi. veriler soyle , ekrana bakarsaniz 22-28 arasi yaziyor. benim hesabima gore 100 km de 5-5.50 litre yakiyor. motor suanda 19.000 kmde

1) bu yakit normal mi ?

2) motorumun kadranindaki ortadaki mavi kismi lambasi calismiyor. servisine goturdum komple degismesi gerekiyor, maliyetli gerek yok dendi ? basina gelen varsa cozumu var midir acaba ? aslinda bu soruyu sorma nedenim motorumda cok modifiye var ondeki maskeden lambalarina kadar birsey olmus olabilir mi diye dusunerek soruyorum.

3)motorum 120-130dan yukari cikmiyor,. internet izledigimde 140-145 yapiyor. bunun yani sira burada birinin daha forzasi var yanimdan gecip gidiyor. hemde ciiddi farkla. neden olabilir acaba ?

4) yss amortisor almak istiyorum ancak karsimda 3 model cikiyor ve fiyatlari ciddi olarak farkli haangisni almaliyim ? linklerini buyurun paylasayim

https://www.lazada.co.th/products/i...o4m.cart.0.0.119b6108jq7N00&urlFlag=true&mp=1 bu en ucuz olani

https://yss.co.th/product-detail.ph...&brand=&model=&year=&keyword=forza 300&page=1 bu yssnin sitesinden alinma link ve bu 120-130 tl daha pahali

bir de g series varki o gercekten pahal. gerce farklarinida bilmiyorum ama.

simdiden tesekkurler

Son düzenleme:
Konu çok eski ama ileride bakan olursa diye yazayım.

1-Bende de 2015 model 6000km'de forza 300 var, bakımları yaptıktan sonra sabit 70 80le gittiğim dağ yollarında 3.2'lere kadar düştüm, genel kullanımda 3.4 3.5 civarı tüketiyor. Gerçi ilk aldığımda bakımsız olduğundan 3.8lerdeydi tüketimi ama lastik yağ yağ filtresi, hava filtresi ve varyatörü temizleyip kontrol ettikten sonra bayağı düştü.
2-O kısım bende de sürüş esnasında yan sön yapıyor ancak elleme gereği duymadım açıkçası.

3-Hafif eğimli virajlı yollarda 145 gördüm, daha da zorlasam 150leri geçerdi muhtemelen. Dediğiniz şeye gelirsek lastik basınçlarından olabilir, hava filtresi, varyatör gibi sistemlerin bakımsız kalmasından olabilir, bakım durumuna göre yorum yapmakta fayda var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar