HOCAM yakıt, titreşim performans üçlüsünden bi kaç sorum olacak

hoş beşi geçip sınav sorularını veriyorum hepinize başarılar :)

1)km de 8 kuruş gibi çılgın bi rakamla şehirdışı yol alan motorum km de 12 kuruşa çıktı(tmm benzin zamının! da etkisi cardır tabi ama az olur)
2)1000 km de yağ azaltması gerekirken 400 500 km de azaltır oldu (egsozdan duman rengi beyaz mavi ya da siyah değil. yağ kokusu yok, çiğ benzin ya da yağ da çıkmıyo, yere damlayan yağ da yok.. Lan bu yağ nereye gidiyo! :) diye delirmemek elde mi şimdi )
3)benzin azaldığında titreşim tahammül sınırlarını zorlıycak kadar artıyo :S
4)tork da da bi düşüş var gazı ani açınca boğulmazdı eskiden şu sıralar bide bu huyu peydah oldu.

sorular çok kazık çünkü 2. sorudaki gbi standart cevaplarla çelişen şeyler var :S ne yapayım neresine bakayım nerelere danışayım bana bi yardımcı olun ayaklığınızı ayak pad'lerinizi öpiyim ya :D

NOT: yardımcı olmıycaksanız geyik muhabbeti çevirmeyin. saygılar..

Sat üstüne para ekle yebere al. Kusura bakma dayanamadım böyle bir yorum yapmadan. :queen:

ygk

basit ya. yağ bir kere 100 kmde bir azaltırkn diye bir şey yoktur. motor her kmye belirli bir yağ eksiltir. ancak bu önemsenmeyecek kaar az bir miktardır. bu yüzden bakım zamanı geldiğinde çoğu zaman fark edilmez. ve yağ kontrolünün 300 kmde bir yapılması tavsiye edilir.

piston bittiğinde motor yağ yakmaya başlar ve artık pistonda güç kalmamıştır, benzinle hareket eder. motorunuz şu an mavi duman atıyor ancak siz farketmiyorsunuz çünkü attığı miktar az. bu şekilde kullanılmaya devam edildiğinde belirginleşecektir. yani ;

1 motorunuz büyük ihtimal ömrünü tamamlamış bu yüzden fazla yakıyor
2 yapı yakıyor ama az olduğu için görmüyorsunuz. ( cbf 150 yağ eksiltmesiyle ünlü bir motor. hiç geçerken arkasında duman gördünüz mü ?)
3 filtre ya da karbüratör tıkanıktır. çok benzin olunca basınçtan geçer ancak az olduğunda motor vakumu yetersiz kaldığından titreşir.
4 1 ci ve 2ci sorunun cevabıyla aynı.

not : 3ü işkembeden salladım :D

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
8Kurusmu 200 cc. Inanmak ıstıyorum mantık ızın vermiyor

arkadaşım senin problemin belli sadece 3 şeyden yapar bunu
1-sübab ayarların bozulmuş
2- piston sekmanların gitmiş
3 karbüratörün bitik

ygk

karbüratör ve supaplar ne kadar kötü durumda olursa olsun yağ eksiltmeyecektir. bence piston

ben tüm cevaplardan farklı olarak hava filtresi diyorum :p

Yani boğulmasına sebep bence hava filtresinin dolmuş olması

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
karbüratör ve supaplar ne kadar kötü durumda olursa olsun yağ eksiltmeyecektir. bence piston

subap lastikleri bozulmuş ise yağı çatır çatır silindirin içine verip eksiltir dostum üstelik 2 tl lik lastikler..

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:16 ----------

çekiş düşmesi karbüratör ve hava filtresi silindir ve subaplarinla alakalı..yakıtın artması da bu 4 ile alakalı..titreşimin nedeni de yine bu 4 ile alakalı..yağ yakman da silindir ve subaplarinla alakalı..dumana aldanma..bir motor illa yakarak ya da kaçırarak içerisindekı yağı eksiltmez dandik yağ alıyorsan buhar olup gider hava filtresi kutusuna yağ birikmesı yapmış mı onu da bi kontrol et..ya da hiç kafanı bulandırma sök motoru silindir piston subaplari kontrol et sonra karbüratörü sök temizle en sonunda da buji ve hava filtreni değiştir..tabi biraz masraflı ve yorucu bir iş ama sorun diye birseyin kalmayacak

Son düzenleme:
dürümdöner gayet iyi özetlemiş. yalnız yapacağın ilk işlem en ucuz işlem olsun. sonra diğerlerini denersin.

skyteam st200 km de 8 kuruş gibi çılgın bi rakamla şehirdışı yol alan motorum km de 12 kuruşa çıkmışmış :)

Ya bırak kimi kandırıyon sen ? benim motor uzun yolda km'de 11 krş, deli kullanımda 16 krş'a kadar yükseliyor.Kalkıp 200 cc motor bana 8 krş yakıyor neden 12 krş'a çıktı diye burda topic açıyorsun..:pr::farao::jocolor:

200 lük bi motor nasıl olur da 8 kuruş yakar, benzinin 4,62 tl olduğu ülkemde.:pr:

bence yanlış ölçüyorsun ya da kaçak benzin kullanıyorsun. titreşimin sebebi supaplar ya da tıkalı bir filtre olabilir, ayrıca benzin depoda azalınca çabuk ısınır ve sıcak benzin soğuk benzinden daha erken patladığından avans kaçırır bu da titreşim yaptırabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar