HJC Kask Kronik Problemi

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
Değerli arkadaşlar, HJC Rpha 90S Carbon kaskımı yalan olmasın bir sene oldu olmadı alalı. İçindeki güneş vizorünü de aldığımdan bu güne 10-15 defa anca silmişimdir. O da kesinlikle gözlük camlarımı sildiğim yumuşak gözlük silme bezi ile (gözlük camlarım hem uzak hem yakın olduğu için çok pahalı dandik bez kullanmıyorum )

Fakat iki hafta önce anlamsız bir şekilde yatay çiziklerden dolayı görüşü berbat ötesi oldu. İşin garibi bir gün öncesine kadar bir şey fark etmezken, bir gün sonra takar takmaz görüşün bozulduğunu fark ettim ki ne bozulmak resmen önüme sis perdesi indi.

Yani bu çizikler birden oluştu. (artık üstündeki koruyucu katman var da o mu gitti, anlam veremedim) Dikine çizik olsa, yuvasına girip çıkarken kask kendi çizdi diyeceğim. Silerken desem o kadar zaman çizilmedi de birden mi çizildi.

Üretici, satıcı firma ve bir çok kullanıcı ile görüşmem neticesinde HJC lerin güneş vizörleri çizilmek için bahane arıyor resmen. İthalatçı firmalar HJC lerin çoğunda aynı problem olduğunu güneş vizörünü yerinden çıkarıp, su ile yıkamak sonra da silmeden üfleyerek kurutulması gerektiğini söyledi. Evet aynen bunu söyledi. Dedim yurt dışında 5-6K km yol yapıyorum her sene, tur yaparken nereden zaman, fırsat bulayım bu işe!!!! Mümkün mü söylediğiniz!!!

Kimsenin stoğunda kalmamış. Yeniden getirmek için üç, dört kat fazla sayıda talep ederek gümrük işlemlerine başlamışlar.

Siz siz olun HJC kask alırken bu hususa dikkat edin. Genel bir sıkıntı.

Değerli arkadaşlar, HJC Rpha 90S Carbon kaskımı yalan olmasın bir sene oldu olmadı alalı. İçindeki güneş vizorünü de aldığımdan bu güne 10-15 defa anca silmişimdir. O da kesinlikle gözlük camlarımı sildiğim yumuşak gözlük silme bezi ile (gözlük camlarım hem uzak hem yakın olduğu için çok pahalı dandik bez kullanmıyorum )

Fakat iki hafta önce anlamsız bir şekilde yatay çiziklerden dolayı görüşü berbat ötesi oldu. İşin garibi bir gün öncesine kadar bir şey fark etmezken, bir gün sonra takar takmaz görüşün bozulduğunu fark ettim ki ne bozulmak resmen önüme sis perdesi indi.

Yani bu çizikler birden oluştu. (artık üstündeki koruyucu katman var da o mu gitti, anlam veremedim) Dikine çizik olsa, yuvasına girip çıkarken kask kendi çizdi diyeceğim. Silerken desem o kadar zaman çizilmedi de birden mi çizildi.

Üretici, satıcı firma ve bir çok kullanıcı ile görüşmem neticesinde HJC lerin güneş vizörleri çizilmek için bahane arıyor resmen. İthalatçı firmalar HJC lerin çoğunda aynı problem olduğunu güneş vizörünü yerinden çıkarıp, su ile yıkamak sonra da silmeden üfleyerek kurutulması gerektiğini söyledi. Evet aynen bunu söyledi. Dedim yurt dışında 5-6K km yol yapıyorum her sene, tur yaparken nereden zaman, fırsat bulayım bu işe!!!! Mümkün mü söylediğiniz!!!

Kimsenin stoğunda kalmamış. Yeniden getirmek için üç, dört kat fazla sayıda talep ederek gümrük işlemlerine başlamışlar.

Siz siz olun HJC kask alırken bu hususa dikkat edin. Genel bir sıkıntı.
Turlarda yanınızda sabah ve akşam için 2 tane vizör taşıyabilirsiniz büyük ihtimalle içindeki güneş vizöründen daha ucuza denk gelir diye düşünüyorum sadece 3-5DK uğraştırır sizi. Ben öyle yapıyorum kaskımın içinde güneş vizörü olmadığından , çok meşakkatli bir iş değil ama HJC'nin aynı şikayetlerin çoklukça geldiği için ücretsiz değişim yapması daha iyi olur diyorsunuz , bunun aynısı en kolayından örnek vermek gerekirse ASUS PSUlar içinde geçerli zamanında bozulan ASUS parçaların çoğu ücretsiz değişim yapıyordu ve herkes bozuk ASUS PSUlar alıp ücretsiz değişim veya eskiyen PSUlarını ücretsiz değiştirtiyordu.

Motosikleti
D400
güneş özellikli vizör ile komple yol gitmek büyük sıkıntı bence.

uzun süreli turlarda tünele girdiğinizde güneş vizörünüzü kaldırmazsanız resmen kör oluyorsunuz :)

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
güneş özellikli vizör ile komple yol gitmek büyük sıkıntı bence.

uzun süreli turlarda tünele girdiğinizde güneş vizörünüzü kaldırmazsanız resmen kör oluyorsunuz :)
Güneş vizörü ise bahsettiğiniz , inanın tünele girdiğimde hiç körlük yaşamadım. Çünkü çok koyu değiller güneş vizörleri. Güneş vizörü olmayan kask' ta ise zaten güneş gözlüğü takılıyor. Bunu da tak çıkar sürüş sırasında mümkün değil.

Koyu Kask vizörlerinden bahsediyorsanız kesinlikle haklısınız. Karanlık bir ortamda görüşü çok kısıtlayabiliyorlar. Hele gece sürüyorsanız , belli hızlarda mecbur vizörü kapatıyorsun. O siyah vizör hiç bir şey göstermiyor tabiki.

Ben de kaskımın güneş vizörünü silerken, heralde bezde ufak bir tahta, kum, taş neyse artık kalmış olacak, cırt diye çizmiştim boydan boya... Sonra gittim bi tane ayna gibi olanlardan aldım, güneşi de kesiyor. Kışın normal vizöre devam.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Problemden bağımsız yazayım,

Kasklarınızın güneş vizörünü veya normal vizörünü silmeden önce mutlaka üzerindeki tozu/kiri uzaklaştırın. Bunun en iyi yöntemi vizörü suyla yıkamak ancak buna her zaman fırsat olmayabilir. Ben bunun için çok yumuşak bir fırça ile önce üzerindeki tozu yavaşça uzaklaştırıyorum ve sonra ıslak bir bezle siliyorum. Kesinlikle kuru halde silmeyin. En iyi gözlük bezi, fiber bez bile çizer. Eğer varsa, fotoğraf makineleri temizliğinde kullanılan bir hava pompası ile vizör üzerindeki tozu uzaklaştırabilirsiniz.

Motosikleti
D400
Güneş vizörü ise bahsettiğiniz , inanın tünele girdiğimde hiç körlük yaşamadım. Çünkü çok koyu değiller güneş vizörleri. Güneş vizörü olmayan kask' ta ise zaten güneş gözlüğü takılıyor. Bunu da tak çıkar sürüş sırasında mümkün değil.

Koyu Kask vizörlerinden bahsediyorsanız kesinlikle haklısınız. Karanlık bir ortamda görüşü çok kısıtlayabiliyorlar. Hele gece sürüyorsanız , belli hızlarda mecbur vizörü kapatıyorsun. O siyah vizör hiç bir şey göstermiyor tabiki.

bu ve benzeri tarzda görüntüyü koyulaştıranların hepsini kast ettim.
Bİlmiyorum belki yaşın getirdiği birşeydir, mesela uzun turlarda (3-4 saat sonrasında özellıkle) güneşte sürüyorsam ve tünele giriyorsam bildiğin kör oluyorum. hatta güneş vizörünü açsam bile tünelin ilk 100 metresi falan %20 görüş kapasitesi ile sürüyorum o derece.

Bu arada; a101'de en alta koydugum ürün satılıyor; alın deneyin vizörü varya bal dök yala yapıyor.

agv-k6-plk-80-karartilmis-siyah-_55340_1.jpg

images

23000657DEFAULT_417.jpg

Bİlmiyorum belki yaşın getirdiği birşeydir, mesela uzun turlarda (3-4 saat sonrasında özellıkle) güneşte sürüyorsam ve tünele giriyorsam bildiğin kör oluyorum. hatta güneş vizörünü açsam bile tünelin ilk 100 metresi falan %20 görüş kapasitesi ile sürüyorum o derece.

Bu arada; a101'de en alta koydugum ürün satılıyor; alın deneyin vizörü varya bal dök yala yapıyor.

images

23000657DEFAULT_417.jpg
Yaştan veya her insanın gözü aynı olmadığı için öyle geliyor olabilir ben neredeyse sürekli güneş vizörü kullanıyorum ve şuana kadar gece saatleri bile olsa yolu o kadar detaylı göremesem de virajın nereden başladığı nereden bittiği veya yol hakkında bilgi sahibi olabiliyorum. %10-15lik bir karartma oluyor sadece gözümde

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV

images

23000657DEFAULT_417.jpg
Bunu da denedim. İyi temizliyor. Ama HJC nin güneş vizörü buna da hassas. Lanet bir vizör anlayacağın.

Motosikleti
yok:(
abi iphone'un yağmur kaydırıcısı var kask temizliğinde en son onu vuruyorum, hem çizilme oranını çok azaltıyor hemde çok az pislik bırakıyor. sıfır kaskın vizörüne parmak ile dokunun ne kadar tutucu bir yüzey olduğunu anlıyorsunuz yağmur kaydırıcı yağ dökmüşsün gibi bir efekt veriyor ve vizörü ciddi manada koruyor. güneşliğede yapılabilir. ben 1 aydır vizör temizlemiyorum ve hala temiz.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Hjc is 17 6 yildir sorun yasamadim, ilginc birdenbire olmasi sizde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar