Hızlı kilo verme

Herkeze iyi günler önceliklle
Bişe danışmak istedim 1 haftada yaklaşık 4-4,5 kilo verdim ve sadece az yiyorum misal kahvaltıda 2 yumurta yanında yeşilik falan ekmegi tamamen kestim akşmada evde ne piştiyse onu yiyorum ama az yiyorum ekmegi şekeri tamamen kestim evde kardiyo yapıyorum 15-20dk + agırlık antremanı yapıyorum 15-20 dk bi yandan mutluyum bi yandan da hem şaşkın hemde biraz korkuyorum bu kadar hızlı kilo vermek normalmi diye başladıgımda 104 kiloydum şuan 99 sizce normalmi bu durum

Bende 5 ayda 15 kg verdim , dün bir köfteciye gidene kadar resmen aç geziyordum :)
Çok kısa sürede kilo vermek zararlı diye duyuyordum ama fazla kilodan kurtulmak güzel birşey farkını aynı hızla hissediyor insan 😉

Son düzenleme:

reo

Evet sizin kilonuzdaki birisi için durum normal; diyetin ilk günlerinde hızlı kilo kaybı olur sonra giderek kilo kaybetme hızı azalır.
Size tavsiyem buna güvenip diyeti ve sporu gevşetmeyin.
Sağlık ve başarılı bir süreç dilerim

F54

şuan yaşadığın gibi yaşamaya devam etmessen o zaman verdiklerini çok hızlı geri alırsın sağlıklı yaşamak bir hayat tarzıdır bu durumu rutin haline getirmen gerekli

Motosikleti
D400
ilk ödem falan gidiyor zaten ilk hafta normal.

2. hafta da böyle oluyor ise iyiye işaret değil

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Sağlık konusunda diyetisyene danışmanız daha doğru olur. Herkesin vücut kitle endeksi, yaşı, sağlık geçmişi, dayanma kapasitesi, vücudundaki makro/mikro oranlar farklıdır. Size bu oranda kilo vermek normal devam et denebilir. Fakat, sizin vücudunuz için bu durum çok zararlı ve büyük sorunlara yol açma ihtimali olabilir.

"Aramızda diyetisyen veya doktor var mı bu sorumu cevaplayacak" şeklinde sorsanız kabul edilebilir. Fakat direkt özel sağlığınızı ilgilendiren ve kişiden kişiye değişen bu durumu foruma sorup, kimseyi vebal altında bırakmayın.

Motosikleti
D400
Sağlık konusunda diyetisyene danışmanız daha doğru olur. Herkesin vücut kitle endeksi, yaşı, sağlık geçmişi, dayanma kapasitesi, vücudundaki makro/mikro oranlar farklıdır. Size bu oranda kilo vermek normal devam et denebilir. Fakat, sizin vücudunuz için bu durum çok zararlı ve büyük sorunlara yol açma ihtimali olabilir.

"Aramızda diyetisyen veya doktor var mı bu sorumu cevaplayacak" şeklinde sorsanız kabul edilebilir. Fakat direkt özel sağlığınızı ilgilendiren ve kişiden kişiye değişen bu durumu foruma sorup, kimseyi vebal altında bırakmayın.

yüzyüze gidip sağlam para vermiyorsanız online haftada 1 saat görüşmeli zımbırtılardan uzak durmak lazım.

cünkü bunlar 30 tane farklı menü yapmış, herkese değiştir değiştir iteliyor. evet kilo kontrolü vs. vs. herşeye göre bakıp yapıyor menüleri fakat özel istekleri ele almıyor.

mesela benim işyerime yemek sokmak yasak, adama aylık yemek menüsünü attım dedik ki bu menüye göre cıkar haftalık programı. cünkü 5 gün öğle arası senin listnee uyma imkanım yok.

bana gelmiş en azından suyunu yeme yemeğin, pilavını yeme diyor. inatla o menülere entegre yapmıyorlar cünkü hazır listelerini bozmaları ugrasmaları gerekiyor.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
yüzyüze gidip sağlam para vermiyorsanız online haftada 1 saat görüşmeli zımbırtılardan uzak durmak lazım.

cünkü bunlar 30 tane farklı menü yapmış, herkese değiştir değiştir iteliyor. evet kilo kontrolü vs. vs. herşeye göre bakıp yapıyor menüleri fakat özel istekleri ele almıyor.

mesela benim işyerime yemek sokmak yasak, adama aylık yemek menüsünü attım dedik ki bu menüye göre cıkar haftalık programı. cünkü 5 gün öğle arası senin listnee uyma imkanım yok.

bana gelmiş en azından suyunu yeme yemeğin, pilavını yeme diyor. inatla o menülere entegre yapmıyorlar cünkü hazır listelerini bozmaları ugrasmaları gerekiyor.
Çok haklısın, diyetisyen ünvanındaki birisi bile böyle sallabaş yaparsa, konudan uzak insanlar neler yapmaz?? Diyetisyen özel istek almasa bile vücuda zararlı bir program olmaz.

Geçenlerde bir öğrencim vardı. Öğle yemeğinde yemeğin fotoğrafını çekti attı diyetisyenine, diyetisyen şunu yiyebilirsin, şunda şu kadar vs dedi.

Konu açılınca, bir dostunun akrabasıymış bu diyetisyen. Anakra da olduğu için internet üzerinden destek oluyor, ayrıca her an telefon, görüntülü görüşme imkanı var.

Baştan demiş diyetisyene günde bir tane Eti karam yemez isem olmaz tek şartım bu diye. Tamamen ona özel bir diyet yazmış. Öğrencim de gerçekten harfiyyen uygulamış, nasılsa Eti karam var ya menü de :)

20 Kg civarı vermiş. Bazen doğru kişiyi bulunca işler yoluna giriyor.

Fakat o doğru kişi motosiklet forumunda, her ne kadar iyi niyetle, kendisine faydalı olduğu için cevap verse de mesleği değilse sonuçları ölüme bile götürebilir. Bazen çok ama çok basit bir tavsiye, vücuttaki o maddeye veya o orana duyarlı birisine çok zarar verebiliyor.

Motosikleti
D400
Çok haklısın, diyetisyen ünvanındaki birisi bile böyle sallabaş yaparsa, konudan uzak insanlar neler yapmaz?? Diyetisyen özel istek almasa bile vücuda zararlı bir program olmaz.

Geçenlerde bir öğrencim vardı. Öğle yemeğinde yemeğin fotoğrafını çekti attı diyetisyenine, diyetisyen şunu yiyebilirsin, şunda şu kadar vs dedi.

Konu açılınca, bir dostunun akrabasıymış bu diyetisyen. Anakra da olduğu için internet üzerinden destek oluyor, ayrıca her an telefon, görüntülü görüşme imkanı var.

Baştan demiş diyetisyene günde bir tane Eti karam yemez isem olmaz tek şartım bu diye. Tamamen ona özel bir diyet yazmış. Öğrencim de gerçekten harfiyyen uygulamış, nasılsa Eti karam var ya menü de :)

20 Kg civarı vermiş. Bazen doğru kişiyi bulunca işler yoluna giriyor.

Fakat o doğru kişi motosiklet forumunda, her ne kadar iyi niyetle, kendisine faydalı olduğu için cevap verse de mesleği değilse sonuçları ölüme bile götürebilir. Bazen çok ama çok basit bir tavsiye, vücuttaki o maddeye veya o orana duyarlı birisine çok zarar verebiliyor.

Önceden kan tahlili yaptırıyorlar; o da vitamin değerlerine bakıyor D ve b12 yükleyip süreci hızlandırıyorlar.

bence 2.5 ayda 15 kilo verdim, ilgiliydi ama öglen yemeği konusunda çok zorlanmıştım.

şu an online diyetisyenler bile haftalık 2 binden başlıyor , yüzyüze olanlarda tek seanda 6 dan başlıyormuş buralarda.

Ama ne var ki diyetisyen oldugunda öteki hafta kilo veremediğinde başını öne eğmemek için seve seve uyuyorsun o menülere biir sekilde :D

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Önceden kan tahlili yaptırıyorlar; o da vitamin değerlerine bakıyor D ve b12 yükleyip süreci hızlandırıyorlar.

bence 2.5 ayda 15 kilo verdim, ilgiliydi ama öglen yemeği konusunda çok zorlanmıştım.

şu an online diyetisyenler bile haftalık 2 binden başlıyor , yüzyüze olanlarda tek seanda 6 dan başlıyormuş buralarda.

Ama ne var ki diyetisyen oldugunda öteki hafta kilo veremediğinde başını öne eğmemek için seve seve uyuyorsun o menülere biir sekilde :D
Tamamlayıcı sağlık sigortalarını tavsiye ederim. 15-20 bin civarı yaptırılıyor. Diyetisyen hakları da var 4-6 defa civarı. Haftalık online diyetisyene bile 2 bin TL vermektense ki verdiğim paranın neredeyse yarısını çıkarıyor, tamamlayıcı sigorta ile büyük ameliyatlarda, bile tek kuruş ödemeden hizmet almak daha mantıklı.

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
104 kilo bir birey için normal sayılabilecek bir hız. Reo'nun dediği gibi ilk hafta ödem gidiyor zaten. Önemli olan girdi çıktı hesabını kontrol altında tutmanız. Kalori açığı oluşturmadığınız sürece tüm gün de spor yapsanız bir faydasını göremezsiniz.

Diyetisyenlere asla güvenmiyorum. Sadece makro hesaplayarak kalori açığı oluşturman yeterli. Ama diyetisyenler bunu güzelce süsleyip saçma sapan ülkemizde bulunmayan ve mevsimi olmayan garip meyve sebzelerle diyet listesi hazırlıyorlar. Bide gelip avuç içi kadar ekmek, kibrit kutusu kadar peynir yazıyorlar. Gramaj hesabı bile yapmaya üşeniyor.

Arkadaşımla bir diyetisyeni test ettik. Kilo vermek istiyorum diyerek gittik, aramızda 30 kilo olmasına rağmen aynı listeyi verdi yolladı. Sonra makro hesaplamayı öğrendim ki dünyadaki en basit işlerden biri. Artık diyetisyenlere saygı duymuyorum. Sağlık sorunun vardır falan ama onu bile umursadıklarını düşünmüyorum.

Motosikleti
yok
kilom 65 sizin kilolara ulaşmak için nelerimi vermezdim :D

70-75 olsam benden iyisi yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar