Hız Limitörü Kaldırmak ? - Honda Vfr800xCrossrunner

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
Merhaba
2014 Honda Vfr800xCrossrunner motosikletim var, Aynı zamanda 2008 Bmw F800s motosikletim var.

Honda 210-215 km gibi hızlarda kalıyor kadranda. Limitör olduğu belli o anda arkadan birisi tutmuş gibi kalıyor.

Hız limitörünü artırabileceğim yer önerisi yada yöntem önerisi var mı ?

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
Arkadaşımda da Vfr800X in 2017 modeli var. Canvar gibi motor. 2.30-2.40 ları rahat gördüğünü biliyorum. Fazlası da olabilir. limitörden önce başka sıkıntısı olabilir, bunu araştırmanızı tavsiye ederim. Ha aklıma gelmişken ben 2,30 yaptığımda VFR ile önümdeydi arkadaş, belki kadranı 2,10 - 2,15 gösteriyor da olabilir, bilen arkadaşlar aydınlatacaktır mutlaka.. Ama VFR gerçekten harika bir motor

Motosikleti
1190 ADV
Merhaba
2014 Honda Vfr800xCrossrunner motosikletim var, Aynı zamanda 2008 Bmw F800s motosikletim var.

Honda 210-215 km gibi hızlarda kalıyor kadranda. Limitör olduğu belli o anda arkadan birisi tutmuş gibi kalıyor.

Hız limitörünü artırabileceğim yer önerisi yada yöntem önerisi var mı ?

VFR800X limitlenen hızın üzerinde stabilitesini koruyamadığı için limitlenmiş.

Limitleyiciyi uygun modül ile kapatmak mümkün fakat motor daha yüksek hızlar için uygun değil. 210-220km/h üzeri gitmek istiyorsan bu işe uygun motor alman gerek.

Ayrıca limitleyici 5 ve 6. viteste aktifmiş, 4. viteste daha yüksek hız yapma ihtimalin var.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Arkadaşımda da Vfr800X in 2017 modeli var. Canvar gibi motor. 2.30-2.40 ları rahat gördüğünü biliyorum. Fazlası da olabilir. limitörden önce başka sıkıntısı olabilir, bunu araştırmanızı tavsiye ederim. Ha aklıma gelmişken ben 2,30 yaptığımda VFR ile önümdeydi arkadaş, belki kadranı 2,10 - 2,15 gösteriyor da olabilir, bilen arkadaşlar aydınlatacaktır mutlaka.. Ama VFR gerçekten harika bir motor
VFR güzel motor, bizim köfte turu ekibinde bir arkadaşımızda vardı, güzel asfaltta ayı gibi gidiyor, ama bozuk yollarda zorluyormuş, bizim vstrom'larla hissetmediğimiz çukurlar ona dert oluyordu, sattı, vstrom 1050 aldı, şimdi bahar gelsin de köfte turunda buluşalım bakalım vstrom 1050 nasıl gidiyormuş görelim diyorum. Tomygun hariç bütün çekirdek ekip vstrom'landı bizde. Cyan sağolsun hepimize öyle bir övdü ki. :) Gagası olmasa Tomy de vstrom alır belki ama gagalı motor sevdiremedik ona. :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tomygun hariç bütün çekirdek ekip vstrom'landı bizde. Cyan sağolsun hepimize öyle bir övdü ki. :) Gagası olmasa Tomy de vstrom alır belki ama gagalı motor sevdiremedik ona. :)
Abi almasına alırım ama bakkalın çırağından, kapıcının oğlundan, "saçlar kıyamet panpa" tarzı apaçi kardeşten yeterli ilgiyi göremem V-Strom ile :) Kimse bana "ağbi bu neğ, abi ara gazı verseneğ" demez. :)

Bu arada konuyu açan arkadaştan F800s ile ilgili izlenim ve deneyimlerini bekliyorum. Bu da bence kadri kıymeti bilinememiş motorlardan.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi almasına alırım ama bakkalın çırağından, kapıcının oğlundan, "saçlar kıyamet panpa" tarzı apaçi kardeşten yeterli ilgiyi göremem V-Strom ile :) Kimse bana "ağbi bu neğ, abi ara gazı verseneğ" demez. :)

Bu arada konuyu açan arkadaştan F800s ile ilgili izlenim ve deneyimlerini bekliyorum. Bu da bence kadri kıymeti bilinememiş motorlardan.
vstrom evli barklı orta yaşlı adam işi, hem konforlu hem de hanımı artçı olarak korkutmadan gezdirmek için, sana şimdilik gelmez, sen daha gençsin. :)

Motosikleti
1190 ADV

Bir ara millet F800S'in kayış fiyatını öğrenince koşarak uzaklaşıyordu :)

Rahmetlinin MT07 vs ER6N videosunda mı geçiyodu bu replik ya o aklıma geldi abi sağolasın aoısjgoıasjg

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
2014 sonrası makyajlıda durum farklı, 2014 ve öncesi limit farklı maalesef.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

VFR800X limitlenen hızın üzerinde stabilitesini koruyamadığı için limitlenmiş.

Limitleyiciyi uygun modül ile kapatmak mümkün fakat motor daha yüksek hızlar için uygun değil. 210-220km/h üzeri gitmek istiyorsan bu işe uygun motor alman gerek.

Ayrıca limitleyici 5 ve 6. viteste aktifmiş, 4. viteste daha yüksek hız yapma ihtimalin var.
Tabi bir noktada haklısın, ancak 210-220 üstü sürekli koşturmak değil motoru, ancak gerekli durumlarda anlık gazlamalarda 230-240 çıksın istiyorum.

Diğer motorum F800s 235-240 rahat gidiyor.

VFR güzel motor, bizim köfte turu ekibinde bir arkadaşımızda vardı, güzel asfaltta ayı gibi gidiyor, ama bozuk yollarda zorluyormuş, bizim vstrom'larla hissetmediğimiz çukurlar ona dert oluyordu, sattı, vstrom 1050 aldı, şimdi bahar gelsin de köfte turunda buluşalım bakalım vstrom 1050 nasıl gidiyormuş görelim diyorum. Tomygun hariç bütün çekirdek ekip vstrom'landı bizde. Cyan sağolsun hepimize öyle bir övdü ki. :) Gagası olmasa Tomy de vstrom alır belki ama gagalı motor sevdiremedik ona. :)
vtec olayı başkaymış gerçekten, dediğin gibi ayı gibi asılıyor, daha önce vfr1200 ü olan arkadaşıma verdim geçenlerde baya heyecanlı motor diye belirtti.

F800S tipten kaybediyor toplumda. Ama ben beğeniyorum tipini. Karakteristik bir tipi var. Benimki şuan ilanda 2 motor gereksiz olduğu için.

F800S gerçekten deli bozuk giden bir motor. Tur arkadaşlarımda VFR1200 x2, Africa Twin vardı. Kafa kafaya kalkar dı 200 den sonra fark olurdu aramızda.

Şuan bile bindiğimde apaçileştiriyor beni :)

Yağ pompası arızası sonrası ( pompanın dişlisinin mili çıkmış ) mili tamir ettirdim. Ancak tamirden teslim aldığım günün ertesi krank sardı. Bursa Mototech İbrahim Usta'da komple motor içini değiştirdik.

Dengeli bir motor, yüksek hızlarda baya stabil. Tabi orjinal gidon amortisörünün de etkisi var.

Yanlış mantıkla bakıyorlar abi.
Şöyle ki;
Yağlama, temizleme, bakım, dişli seti değişimi, zincir uzama gibi dertleri ve bunların bakım masrafı yok.

Performanslı motorlardaki gibi zincirin 20.000 km de bir ortalama değiştiğini düşünürsek, kayışında ortalama 60.000 - 70.000 km hatta daha fazla gidenleri de var ( kullanım tarzına göre )

Kayış şuan 160 Euro ya alınabiliyor yani yaklaşık 6.000 TL ( CarpıMoto dan )
Ben geçtiğimiz hafta Vfr nin zincir dişli setini 10.000 TL ye değiştirdim.

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Kayış candır ama toprak, çakıl yola falan gitmez hiç, yani sokmamak lazım araya bir şey kaçarsa üzer. Totalde masrafı daha fazla olacağını düşünmüyorum; sağladığı rahatlık da cabası... Keşke en yenisi 2012 falan olmasa da @tommygun bir tane alsa.

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Motosiklet yazılım sektörü son 1.5 senede inanılmaz hızlandı. Bir tane dükkan ve bayilerini görüyorum ecu su olan her türlü motosiklete her işlemi yapıyorlar. Elbet sizin istediklerinizide rahatlıkla yaparlar. Ama fiyatları şuan 10k vardır diye düşünüyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Dyno'su (dinamometre) olmayan dükkânda yazılım attırmayın derim. Atılan haritanın size tam uyduğunu falan nasıl ölçeceksiniz?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
20.000'de bir komple zincir dişli yeniliyorum, aldığımız Continental kayış 50.000 gitse ya kafa kafaya olur ya da kayış daha ekonomik bir çözüm olur. bir de yağmış, temizlikmiş uğraşmayız.

Rahmetlinin MT07 vs ER6N videosunda mı geçiyodu bu replik ya o aklıma geldi abi sağolasın aoısjgoıasjg

Ben de zaten oradan aldım, o videoda Mt07 kullanıcıları için söylüyordu. Ben de oradan aldığım belli olsun diye de tırnak içinde kullandım :)

O zaman adres belli @tommygun :) (Türkiye'ye çok gelmedi herhalde?)
Bizim Mamba09'un videolarında kullandığı eski motoru F 800 Gt'yi kullanan arkadaş, motoru satıyor. 370.000 TL istiyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
Limitör kaldırmak için bilinen bir firma var mı ?

Motosikleti
1190 ADV
Limitör kaldırmak için bilinen bir firma var mı ?
s-l1600.webp

Yukarıdaki ürünü alıp takabilirsin. Türkiye de satan varmı bilmiyorum ama yurt dışı satış fiyatı 100-150 dolar civarında.

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
Arkadaşlar selam,
Ben bu açtığım konuyu henüz sonuca vardıramadım.
Ecuhardmotochip isimli bir instagram da gördüğüm firma var, Bazı illerde bayiliği de var. Balıkesir de de bayiliği var.

Balıkesir bayisi beyinden haritayı alıyor istanbul merkez şubeye gönderiyor orada yazılımı yapıyorlar. Balıkesir e internet üzerinden gönderip yüklüyorlar.

7500 TL limit iptali için fiyat istediler. İstenirse stage 1 güç uygulaması da yapabiliriz aynı fiyata dahil dediler.

Firmayı bilen, çalışan iş yaptıran var mı ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar