arkadaşlar yorumları tek tek okudum
ilk önce geçmiş olsun
yorumları yorumlayınca kendimce memleket meselesine kadar gidiyor iş ki doğru haklısınız zor zamanlar ancak kimsenin umurunda değil herkes zor Türkiye adam olmaz veya işsizlik hükümet vs hepsi zor kötü ama kendimiz tek tek sorgulayalım gün geçtikçe daha mı lüks tüketiyoruz yoksa bir ekmeğe muhtaç şekilde mi yaşıyoruz bilemiyorum herkes bir öğünde bir tas çorbayla mı geçiriyor yoksa 3 çeşidi de bulabiliyor mu biraz felsefeye ve memleket meselesine dönüştürdüğüm için kusuruma bakmayın kimseye de değil bu laflarım cevap olarak sadece kendimce yorum yapıyorum
ayrıca ben avukatım ve merak ediyorum caydırıcılık nedir?
daha çok ceza mı?
hakimler mi aptal yetersiz bizlerden polisler mi?
işleri bu peki bizim işimiz nedir hukuk mu?
ama sonuçlar ortada diyorsunuz
haklısınız
demekki bir yerlerde eksilik var genel fotoğrafa bakmak lazım
ben marmara ün.'de okudum okuduğum sınıf 400 kişiye yaklaşıyordu ayakta ders dinleyenler dahi oluyordu
hocalara hiçbir şekilde hiçbir soru soramıyordun (istisnalar kaideyi bozmaz)
peki böyle bir öğrenimden nasıl bir hukuk çıkar
adam nüfuslu babasından veya atasından gelme bir şekilde ve milletin vekili oluyor bu hukuk yapıyor yani kanun çıkarıyor biliyorsunuz kanunları meclis çıkarır neyse böyle kişiler insanlar hakkında toplum hakkında kanunlar çıkarıyor
adalet için mi?
toplum uzmanı psikolog psikiyatris sosyolog vs. hkukuçu doktor?
kaçı böyle ve mesleğinde iş yapmış?
neyse yine uzattım
ama haklısınız herkes gördüğü ve anladığı kadarıyla tepki veriyor
motor almadım inşallah pazartesi alıyorum ve 1 haftaya kalmaz trafiğe çıkıcam
burda bir çok haber okuyorum
hırsızlık kaza vs
gerçekten bunların toplamı etkliyor ancak yine de motor sevgisi bir başkaymış
uzattım kusuruma bakmyın
herkese saygılar
Bir avukatın bu gibi konularda yorumda bulunması kadar doğal bir şey olamaz. Ben hukukçu değilim -ne de işin teorik ya da teknik boyutundan anlarım. Fakat caydırıcılık sözünün çok da anlaşılmaz ya da muğlak olduğunu sanmıyorum. Bir ceza, ibretlik olmakla caydırıcılık kazanır diye düşünüyorum. Özgürlük ödül olarak düşünüldüğünde, en basit ceza, insanı ödülden mahrum etme olarak ele alınabilir. Bu nedenle hapis cezaları var ve olması da maalesef gerekir.
Ne siz avukatların ne de hakimlerin bu konuda suçu var. Sonuçta "yasa koyucular", yani yasama meclisin bizzat kendisidir. Fakat oradakilerin de hukuk danışmanları olsa gerek...
Adınız sanırım Volkan. Volkan Bey benim rahatsız olduğum bir konu, dediğim gibi salt bir yurttaş düzeyinde konuşuyorum, idam cezasının kaldırılmış olması. Ne kadar insan hayatı desek de bazen öyle olaylar oluyor ki hoşgörmem olanaklı olmuyor. Adam -biliyorum çok kötü bir örnek ama- 3 yaşında çocuğa tecavüz edip sonra onu öldürüyor ve bu adamı hapse atıyor, idam edemiyoruz. Neymiş efendim sapıkmış, tedaviye ihtiyacı varmış, toplumsal koşullar onu bunu yapmaya itmiş... Ben böyle bir eylemi yapacak birine karşı asla anlayışlı olamıyorum. Dediğim gibi eylemin sonucuna bakalım bir de: o minik artık yok...
Aslında ben de uzattım be çekinerek yazıyorum moderatörler konudan koptuğum için iletiyi silebilirler diye...