hırsızlık

Olmaz ama hırsızlığın bile bir adabı vardır diyeceğim ; yakmak nedir yaa ? Kendi malı sanki yedirmeyecek ?

Bu kadar ahlaksızlık , bu kadar adilik olur mu ?

Geçmiş olsun....

Olmaz ama hırsızlığın bile bir adabı vardır diyeceğim ; yakmak nedir yaa ? Kendi malı sanki yedirmeyecek ?

Bu kadar ahlaksızlık , bu kadar adilik olur mu ?

Geçmiş olsun....

sağol, adi sözü bile az ya kötü söz söylemek yazmak sitemize yakışmaz

çok geçmiş olsun motorlar ne marka bu arada ?

şirketimize ait olan yamaha ybr125 diğeri hız motoruna benziyormuş ama iki motorda tanınmaz halde erimiş

geçmiş olsunnnn abi cim

sağol kardeşim vatan hainleri bunu yapanlar milli serveti yok ediyorlar.

Son düzenleme:
geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimizden

Polis yakalar, mahkeme bırakır.

Allahından bulurlar herhalde.

şakaydı galiba abi
polis bulsada mahkeme bıraksa keşke
adamlar öyle bir çalıyorlarki kendileri
dahi bulamıyorlar polis bıkmış artık hırsızlıktan

adamı yakalasalar ne olacak ki.. 3 4 ay yatar cıkar.. içerde çevresini daha da genişletir, işini daha iyi öğrenir, anlayacağınız daha da tehlikeli çıkar dışarı..
Devlet hem ceza veremiyor adam gibi, hem de verdiği cezanın bir caydırıcılığı yok.. hapishane hayatı da rahat nasıl olsa güzel ülkemde.. ye, iç yat, tespih salla, 3 öğün yemeğini devlet karşılıyor nasıl olsa! milletin vergileriyle sana gül gibi bakıyo içerde.. adi sucluları kömür madenlerine sokacaksın, günde 1 öğün yemekle esekler gibi calıştıracaksın; bak o zaman suc oranı hergeçen gün azalıyo mu artıyo mu??

egzoslarını almışlardır kundaklamadan önce:farao:
kullanacaklardır...
anladınız siz onu....

bence 2 kafadar ot filan çekip çalmıslar bi gece dolasıp kundaklamışlar..o motorlarla başka bir suçada karışmış kaçmak için çalmış olabilirler:pr: ..bunlar vatan haini..

Bir ara televizyon tartışmalarında moda olmuştu "insanlar ekonomik durumları el vermeyince çalmaya başlarlar" söylemi. Aman ne kadar güzel bir çözümleme. Hırsızlığın nedenlerini bulunca hırsızın hiç suçu kalmıyormuş gibi.

Biraz alakasız gelecek ama, çok ağır bir suç işlemiş bir insana bile "psikolojisi bozulmuş, rehabilite edilebilir" diye yaklaşmak bana aşırı hoşgörülülük, hâttâ "âlicenaplık" gibi geliyor. Hep nedenleri saptamak, sonuçların ve etkilerin değerini azaltıyor.

Cezalar caydırıcı olmalı.. Kesinlikle...

geçmiş olsun.evet bence de cezaları biraz daha caydırıcı şekilde düzenlemeli.hadi şirkete ait değil de bir arkadaşa ait olsa mesela.ekonomik olarak sadece onu almaya gücü yetse ve bu motor çalınıp kundaklansa o zaman o arkadaş ne yapacak?bence hırsızlık olayında ve kundaklama olayında çok zalimce cezalar verilebilir.başka türlü önüne geçilemez bu olayların..

Hiç din iman yok bunlarda heralde, şirkete çok dokunacağını sanmam, onu da desteklemiyorum ama herhangi bi adam binbir zorlukla dişinden tırnağından artırıp hevesle alıyor ,sen gidip 3-5 kuruş haram lokma karşılığında herşeyin içine ediyorsun, o daha bi koyar...:farao:

arkadaşlar şirketimize ait motosikletimiz pazar gecesi çalındı. sabaha kadar süren aramalar sonucunda istanbul ümraniye civarında sabaha karşı şirketimizin motosikleti ile başka bir şahısa ait iki motosiklet kundaklanmış olarak bulundu. motosikletimiz kullanılamaz bir halde hurdaya çıkarıldı.
ARKADAŞLAR BU GÜNLERDE MOTOSİKLET HIRSIZLIK OLAYLARI ARTTI DİKKATLİ OLUN!!!

çaldın kullandın neden kenara bırakıp kaçmıyorsunda yakıyorsun...bu kadar şerefsizlik olmaz..

Geçmiş olsun Allah sabır versin.Ateş her zaman düştüğü yeri yakıyor.

arkadaşlar yorumları tek tek okudum
ilk önce geçmiş olsun
yorumları yorumlayınca kendimce memleket meselesine kadar gidiyor iş ki doğru haklısınız zor zamanlar ancak kimsenin umurunda değil herkes zor Türkiye adam olmaz veya işsizlik hükümet vs hepsi zor kötü ama kendimiz tek tek sorgulayalım gün geçtikçe daha mı lüks tüketiyoruz yoksa bir ekmeğe muhtaç şekilde mi yaşıyoruz bilemiyorum herkes bir öğünde bir tas çorbayla mı geçiriyor yoksa 3 çeşidi de bulabiliyor mu biraz felsefeye ve memleket meselesine dönüştürdüğüm için kusuruma bakmayın kimseye de değil bu laflarım cevap olarak sadece kendimce yorum yapıyorum
ayrıca ben avukatım ve merak ediyorum caydırıcılık nedir?
daha çok ceza mı?
hakimler mi aptal yetersiz bizlerden polisler mi?
işleri bu peki bizim işimiz nedir hukuk mu?
ama sonuçlar ortada diyorsunuz
haklısınız
demekki bir yerlerde eksilik var genel fotoğrafa bakmak lazım
ben marmara ün.'de okudum okuduğum sınıf 400 kişiye yaklaşıyordu ayakta ders dinleyenler dahi oluyordu
hocalara hiçbir şekilde hiçbir soru soramıyordun (istisnalar kaideyi bozmaz)
peki böyle bir öğrenimden nasıl bir hukuk çıkar
adam nüfuslu babasından veya atasından gelme bir şekilde ve milletin vekili oluyor bu hukuk yapıyor yani kanun çıkarıyor biliyorsunuz kanunları meclis çıkarır neyse böyle kişiler insanlar hakkında toplum hakkında kanunlar çıkarıyor
adalet için mi?
toplum uzmanı psikolog psikiyatris sosyolog vs. hkukuçu doktor?
kaçı böyle ve mesleğinde iş yapmış?
neyse yine uzattım
ama haklısınız herkes gördüğü ve anladığı kadarıyla tepki veriyor
motor almadım inşallah pazartesi alıyorum ve 1 haftaya kalmaz trafiğe çıkıcam
burda bir çok haber okuyorum
hırsızlık kaza vs
gerçekten bunların toplamı etkliyor ancak yine de motor sevgisi bir başkaymış
uzattım kusuruma bakmyın
herkese saygılar

arkadaşlar yorumları tek tek okudum
ilk önce geçmiş olsun
yorumları yorumlayınca kendimce memleket meselesine kadar gidiyor iş ki doğru haklısınız zor zamanlar ancak kimsenin umurunda değil herkes zor Türkiye adam olmaz veya işsizlik hükümet vs hepsi zor kötü ama kendimiz tek tek sorgulayalım gün geçtikçe daha mı lüks tüketiyoruz yoksa bir ekmeğe muhtaç şekilde mi yaşıyoruz bilemiyorum herkes bir öğünde bir tas çorbayla mı geçiriyor yoksa 3 çeşidi de bulabiliyor mu biraz felsefeye ve memleket meselesine dönüştürdüğüm için kusuruma bakmayın kimseye de değil bu laflarım cevap olarak sadece kendimce yorum yapıyorum
ayrıca ben avukatım ve merak ediyorum caydırıcılık nedir?
daha çok ceza mı?
hakimler mi aptal yetersiz bizlerden polisler mi?
işleri bu peki bizim işimiz nedir hukuk mu?
ama sonuçlar ortada diyorsunuz
haklısınız
demekki bir yerlerde eksilik var genel fotoğrafa bakmak lazım
ben marmara ün.'de okudum okuduğum sınıf 400 kişiye yaklaşıyordu ayakta ders dinleyenler dahi oluyordu
hocalara hiçbir şekilde hiçbir soru soramıyordun (istisnalar kaideyi bozmaz)
peki böyle bir öğrenimden nasıl bir hukuk çıkar
adam nüfuslu babasından veya atasından gelme bir şekilde ve milletin vekili oluyor bu hukuk yapıyor yani kanun çıkarıyor biliyorsunuz kanunları meclis çıkarır neyse böyle kişiler insanlar hakkında toplum hakkında kanunlar çıkarıyor
adalet için mi?
toplum uzmanı psikolog psikiyatris sosyolog vs. hkukuçu doktor?
kaçı böyle ve mesleğinde iş yapmış?
neyse yine uzattım
ama haklısınız herkes gördüğü ve anladığı kadarıyla tepki veriyor
motor almadım inşallah pazartesi alıyorum ve 1 haftaya kalmaz trafiğe çıkıcam
burda bir çok haber okuyorum
hırsızlık kaza vs
gerçekten bunların toplamı etkliyor ancak yine de motor sevgisi bir başkaymış
uzattım kusuruma bakmyın
herkese saygılar

Bir avukatın bu gibi konularda yorumda bulunması kadar doğal bir şey olamaz. Ben hukukçu değilim -ne de işin teorik ya da teknik boyutundan anlarım. Fakat caydırıcılık sözünün çok da anlaşılmaz ya da muğlak olduğunu sanmıyorum. Bir ceza, ibretlik olmakla caydırıcılık kazanır diye düşünüyorum. Özgürlük ödül olarak düşünüldüğünde, en basit ceza, insanı ödülden mahrum etme olarak ele alınabilir. Bu nedenle hapis cezaları var ve olması da maalesef gerekir.

Ne siz avukatların ne de hakimlerin bu konuda suçu var. Sonuçta "yasa koyucular", yani yasama meclisin bizzat kendisidir. Fakat oradakilerin de hukuk danışmanları olsa gerek...

Adınız sanırım Volkan. Volkan Bey benim rahatsız olduğum bir konu, dediğim gibi salt bir yurttaş düzeyinde konuşuyorum, idam cezasının kaldırılmış olması. Ne kadar insan hayatı desek de bazen öyle olaylar oluyor ki hoşgörmem olanaklı olmuyor. Adam -biliyorum çok kötü bir örnek ama- 3 yaşında çocuğa tecavüz edip sonra onu öldürüyor ve bu adamı hapse atıyor, idam edemiyoruz. Neymiş efendim sapıkmış, tedaviye ihtiyacı varmış, toplumsal koşullar onu bunu yapmaya itmiş... Ben böyle bir eylemi yapacak birine karşı asla anlayışlı olamıyorum. Dediğim gibi eylemin sonucuna bakalım bir de: o minik artık yok...

Aslında ben de uzattım be çekinerek yazıyorum moderatörler konudan koptuğum için iletiyi silebilirler diye...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar