Hırsızlarla imtihanım?

Arkadaşlar başlarda normaldir dedim ama sonradan tesadüf olmadığını düşündüm. Benim evim 2. Katta motosikletim ise balkondan görülebilecek şekilde apartman demirlerine zincir ve alarmlı disk kilidi ile kilitli.
Bundan 1 hafta önce alarmımın örttüğünü duydum koşarak balkona çıktım. Bir adam motosiklet brandamı kaldırmaya çalışıyordu. Şaşırdım ne yapıyon lan diye bağırdım, "markasını merak ettim de ben kuryeciyim dedi kaçar gibi gitti"
İki gün önce yine benzeri bir olay yaşadım. Beyzbol sopasını alıp inene kadar kaçtılar. Bu olaylar sabah yaşandı.
Benim anlamadığım düzenli olarak neden bakmaya geliyorlar. Bunlarla nasıl başa çıkabilirim, düzenli olarak bakmaya geliyorlar ?
Motosikletin başında nöbet tutmaya başladım, psikolojimi bozdular, yakalarsam iyi bir dayak atacağım. Aslında o kadar zincirleri, alarmları kırabileceklerini düşünmüyorum ama yinede insan huylanıyor. Ne yapmam lazım ?

Öncelikle, her şeyi kırabilirler, sadece vakit alır. O yüzden mümkün olduğunca güvenlik tedbirlerinizi artırın. Mümkünse de kasko falan yaptırın. Kimse modelini merak edip branda açmaz.

Aga çalacaklar işte neyini anlamıyosun.Kilide fazla güvenme apartmanın demirini kesip götürürler valla.Acilen güzel bir çözüm bul.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Havalı tüfek alıp balkonda nöbet tutmak, alarm ötünce de tüfekle yardırmak bir çözüm olabilir, ya da imkan varsa kasko yaptırmak..

Aga çalacaklar işte neyini anlamıyosun.Kilide fazla güvenme apartmanın demirini kesip götürürler valla.Acilen güzel bir çözüm bul.

Kilitlerim kaliteli kilitler ama birde ben istanbulda değilim balıkesirdeyim

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:44 ----------

Havalı tüfek alıp balkonda nöbet tutmak, alarm ötünce de tüfekle yardırmak bir çözüm olabilir, ya da imkan varsa kasko yaptırmak..

Düşünmüyor değilim haftaya silah alabilirim. En azından topuklarına sıkarım kiminle uğraştıklarını anlarlar

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Normal silah değil, aman, yanlış bir yerine gelir öldürürsün adamı. Havalı tüfek iyidir, korkutur, can acıtır ama öldürmez.

Havalidan cikan paraşut(5.5) veya bilya(4.5),motorun karenaj,depo,far,gosterge kısmına denk gelirse sıkıntı,2j olanlar bile etkili,hele havali tufekler 5-6j.

Hele 2.kattayim diyorsun menzil max 10-12mt

Bu işlerle uğraşma,en yakin emniyete git,durumu anlat.veya mahalle bekçileriyle görüş.

Son düzenleme:
Havalidan cikan paraşut(5.5) veya bilya(4.5),motorun karenaj,depo,far,gosterge kısmına denk gelirse sıkıntı,2j olanlar bile etkili,hele havali tufekler 5-6j.

Hele 2.kattayim diyorsun menzil max 10-12mt

Bu işlerle uğraşma,en yakin emniyete git,durumu anlat.veya mahalle bekçileriyle görüş.

Polislere söyledim, apartmanımızda 1 tane polis, 2 tane trafik polisi var. Yapacağımız bir şey yok dediler. Kilitleri güçlenir dediler ama bizde müdahale ederiz evde olursak zilimize bas falan dediler de onu yapana kadar kaçıyorlar.

Balkona güvenlik kamerası kur. Görüntüyü ya bir monitöre veya tv'nin. bir girişine bağla. Oturduğun yerde anlık izklersin. Katıt cihazıda, hareket algılamalı kayıt yapar. Tek kamera, adaptör, kayıt cihazı, bir hartdisk, ve kablo ve konektörler. Tv'ye bağlasan monitöre gerek yok veya masaüstü monitör varsa ola bağlarsın. 300 lira filan tek kameralı. Veya ip kamera kullan. Kendi sdkartına hareket algılamalı kayıt yapıyor. Modeme wifi'den bağla, cepten bile izlersin. :)

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Etrafta otopark vs yok mu koyabileceğin. Bence motoru güvenli bir yere koymak en iyi seçenek. Apartman içi falanda olur.

Etrafta otopark vs yok mu koyabileceğin. Bence motoru güvenli bir yere koymak en iyi seçenek. Apartman içi falanda olur.

Apartmanın içinde hemen 10 metre ya yok ya var zaten en çok böyle bir şeye nasıl cesaret edebiliyorlar ona sinirleniyorum. Kendilerinde bu cesareti nasıl buluyorlar hayret ediyorum ama onlara sorarım. Yakalarsam doğduklarına pişman etcem.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:41 ----------

Balkona güvenlik kamerası kur. Görüntüyü ya bir monitöre veya tv'nin. bir girişine bağla. Oturduğun yerde anlık izklersin. Katıt cihazıda, hareket algılamalı kayıt yapar. Tek kamera, adaptör, kayıt cihazı, bir hartdisk, ve kablo ve konektörler. Tv'ye bağlasan monitöre gerek yok veya masaüstü monitör varsa ola bağlarsın. 300 lira filan tek kameralı. Veya ip kamera kullan. Kendi sdkartına hareket algılamalı kayıt yapıyor. Modeme wifi'den bağla, cepten bile izlersin. :)

Eyvallah hocam onu da düşünüyorum. Hem havalı tüfek alacağım hem kamera kuracağım sıkıyosa gelsinler. Ben sabahlara kadar emek verip çalışcam bir tane p#çin teki gelecek tüm emeklerini çalacak. Çok sinirleniyorum.

Usta, yapabileceğin en mantıklı hareket; sokağın ortasında bırakmamak olacak. Bir otoparkla anlaşabilirsin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:46 ----------

Bir de R25 gibi parçaları para eden bir motorsa 10 dakikada parçalarlar ustam. Bence sen tedbirini al yakından.

Usta, yapabileceğin en mantıklı hareket; sokağın ortasında bırakmamak olacak. Bir otoparkla anlaşabilirsin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:46 ----------

Bir de R25 gibi parçaları para eden bir motorsa 10 dakikada parçalarlar ustam. Bence sen tedbirini al yakından.

Sokağın ortasında değil apartmanın içinde demire bağlı.

Motosikleti
Ns200
Apartmanın içine nasıl giriyorlar. Çok gelen geçen olmuyorsa hareket sensörlü ışık ve alarm da takabilirsin. Caydırıcı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar