Hırsızın sonu....

hırsız hangi organıyla iş yaptıysa o organını taksimde keseceksin kamerlar karşısında bak bi daha böyle bi şey oluyomu.
arabistanda hangi elinle hırsızlık yaparsan o elini bileğinden itaberen kesiyorlar. ve ayrıca millet orada cumaya giderken dükkanları açıp bırakıp gidiyo...

Yaw arkadaşlar biraz geç oldu ama açıklayayım gene ben. garajımın kapısında hem asma kilit hemde 3 kademeli gömme kilit var. hırsız eğer bu kapıyı açabilirse karşısında ızgara parmaklıklı bir kapı daha görecek. işte bu kapı elektirikli. güvenlik açısındanda bağlantı yerleri izalasyonlu. anlıyacağınız direk olarak dış kapıya 380 v vermedim. o kadar acımasız değilimdir!

Selam arkadaşlar.
Ben Dünyanın en tehlikeli ülkesinde 4 yıl yaşadım. Ama dünyada gördüğüm en güzel şehirdi diyebilirim. Cape Town!
Burada her ev demiyeyim 10 evden 8 tanesinin duvarlarında elektrikli teller vardır ve 6000 volt elektrik vardır. Bir gün bahçe duvarından dışarı doğru hafifçe bakarken kafama birisi sopa ile vurdu sandım neredeyse yere düşüyordum. Elimde bir bardak kola vardı ve bardaktaki kola o sarsılma esnasında dokülmüştü. Sonradan anladım saçlarım tellere hafifçe değmişti. Birde bu tellere direk temas eden ne oluyor onu söyliyeyim yere düşüp bayılıyor ve adama sağlık açısından hiç birşey olmuyor. Adam öldürmeyip bayıltan bir sistem. Sonra çık dışarı adamı istediğin gibi döv!!! :queen:

Süper Moderatör (BBRR)
BURNER_18, arkadaşım hırsızlar ölmesin cezalarını çekip topluma kazandırılsın bu adamlara iş bulunsun kimse hırsızlığın ii bir şey olduğunuı söylemiyor ama ölsün olmazCANGO, arkadaşım açıklaman için saol evet bu mantıklı bir düzenek sen yinede üstünde elektirik olduğuna dair bir levha koy yarın kötü niyetli biri gelir kalır orda sen sırf bu yüzden ceza alırsın ama ufak bir uyarı seni kurtarır zorla çalışarak bir çok şeyden fedakarlık ederek çocuklarımızın büyüdüğünü bile farkedemeden kazanılan o malları paraları çalan adi şerefsiz insanlara diyeceğim yok Allah ıslah etsin demekten başka

abicim bu motosiklekleri ve otomobilleri çalan şahıslar kendi başlarına ihtiyaçtan çalmıyorlar bu nlar organize suç örgütleri. akşam evine ekmek götürebilmek için motosiklet otomobil çalan tipler değil.

İnananmıyorm şu elektrik olayına. Yapmayın arkadaşlar, altı üstü kıçıkırık bir motor için bir insanı öldürmeye değer mi? :jocolor:

sturmovik' Alıntı:
İnananmıyorm şu elektrik olayına. Yapmayın arkadaşlar, altı üstü kıçıkırık bir motor için bir insanı öldürmeye değer mi? :jocolor:

peki onların ne hakla benim malımda gözü var :jocolor:

BÜTÜN ARKADAŞLARA : Bir zamanlar ülkenin birinde birisi "sallandıracaksın bunların taksim meydanında bak bi daha bir şey olur mu" gibi bir laf etmişti. Bir zamanlar ülkenin birisinde birisi "asmayalım da besleyelim mi?" demiş ve dediğini yapmış , sayısını bilemediğim buy ülkenin suyçlu/suçsuz insanlarını adam gibi yargılamadan , suçunu delilleri ile ispat etmeden astı , hapsetti vs. Sonra ne mi oldu? O ülkede insanlar adeta ruh sağlığını kaybetti ve bu mantığı olağan , normal , güncel ve doğru bir yaklaşım olarak benimsemeye ve bunu büyük bir aymazlıkla da telaffuz etmeye başladılar. BEYLER ; 21. yüzyıldayız. En değerli şey insan hayatı. Yapamayacağınız , yerine koyamayacağınız , düzeltemeyeceğiniz , telafi edemeyeceğiniz tek şey yine insan hayatı. ASALIK , KESELİM , LİNÇ EDELİM MANTIĞINI ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM VE HİÇ YAKIŞTIRAMIYORUM. Birileri hırsızlık yapıyor olabilir. Bu bir suçtur ve yasalara göre cezası verilir. Yasaları beğenmiyorsak değiştirilmesi için çalışmalıyız. Sonuçta BU YASALARI YAPAN İNSANLARI MECLİSE SEÇEREK GÖNDEREN DE BİZLERİZ.
DOSTLAR ASLA UNUTMAYIN : SAYGI DUYULMASI GEREKEN EN ÖNEMLİ ŞEY HAYATTIR.

benim yaşam hakkıma kast etmek isteyeni ben ne yapayım peki gel al canımı mı diyeyim ? hırsızlıkla ne alakası var demem görüyoruz 1 kuruş için neler oluyor, haklısın yasalar çok esnek ama yaşam hakkı var diye ben böyle beleşçilere pabuç bırakmam ben çalışayım başkası gelsin kaymağını yesin yok öyle yağma :jocolor:

+ MOTORSIKLETLERI FARKEDIN
Bu başlığa biraz ilgi gösterelim arkadaşlar.Güzel bir düşünce ve hareket olacak

belli bir yaşın üstünde ise el kesme cezası düzgün bir cezadır . 21 yaş üstü olanlara uygulanması gerekli . bu tip bir had cezası ekmek çalana verilmemeli 21 yaş üstü olsa da her türlü yiyecek ve giyecek içinde geçerli .

yani insan doğru bir şey yapmaya kalksın asıl olan burada ceza değil caydırıcılıktır . kişi elinin kesilebileceğini bile bile hırsızlık yapmaz. aklından geçirmez bu caydırıcılık asıl olarak önemsenmiştir . dinimizdede cezayı vermek değil caydırıcılığı ön plandadır , hatta yakalananlara vermemek içinde bir çok şart koyulmuştur .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar