hayırlı geceler
Anladığım kadarıyla bu alarmlar titreşime karşı harekete geçiyor; peki duyarlılık derecesi standart mı yoksa bir hassaslık ayarı var mı acaba?
Kesinlikle belirttiğiniz gibi titreşim veya bir müdahale neticesi devreye giriyor ,evet hasasiyetlik ayarı var ..
bahsettiğim şekilde bir alarm yaptırmanız halinde şu olaylar gerçekleşektir
1-alarmın immobilazer benzeri bir motor kitleme fonksiyonu olmayacaktır
2- alarm devreye girerken yada çıkarılırken dörtlü flaşörleriniz yanmayacaktır
ancak alarm devreye girerken ve devreden çıkarılırken
1- kısa bir dit sesi alacaksınız
2- motorunuza çok hafif bir darbede bulunulduğunda arka arkaya 4 kez bir uyarı sesi alacaksınız ,devamında alarm ciddi bir desibelle tahminimce 110 desibelin üstünde çalmaya devam edecek ,eylem devam etmiyorsa 10 saniye içersinde kendiliğinden çalmayı durduracak ,eylem devam ediyorsa çalmaya devam ediyor ,siz diyelimki deneme amaçlı motorunuzun herhangi bir yerine çok hafif bir şekilde dokundunuz ve alarm devreye girip çalmaya başladı anında kumandadan kapatma hükmüne sahipsiniz,
Ben şu şekilde anlatırsam daha açıklayıcı olacaktır
alarmı devreye soktuktan sonra deneme amaçlı şunları yaptım
1- motorun herhangi bir yerine çok hafifi bir tokat darbesi vurdum sonuç alarm bangır bangır çalıyor
2-Motor park halinde ayaklıkta dururken ayaklığı kaldırıp yürütmeye teşebbüs ettim,ayaklığı kaldırdığım anda alarm gene bangır bangır bağırıyor..
3 -motor yan ayaklık üzerindeyken sola yatık vaziyette dururken ,ayaklığı kapamadan gidondan tutarak doğrultmaya çalıştım doğrultuğum anda bangır bangır çalmaya başladı ..
Bu denemeler, bu sistemde bana göre olumlu sonuçlar ,kaldıki yapılan denemelerde direksiyon kilidi kilitli ,bahsettiğim denemelerde devreye girerek çalan alarm ,dierksiyon kilidini kırmaya teşebbüs edilmesi halinde gene çalacaktır
Bu şekilde bir bağlantı yapılması halinde risklerin azalacağı durumlar
1-herhangi bir yerde park ettiniz (ev,iş yeri veya bir cafe önünde )
motoru göremiyorsunuz ama alarmı duyacak bir uzaklıktasınız ,kesinlikle bir müdahale edilmesi durumunda alarm sesi sizi uyaracaktır ,
2- Cafe restaurant ve benzeri yerlerde park ettiniz ancak içerdeki konımuz itibari ile motorunuzu göremiyorsunuz ,herhengi bir müdahale söz konusu olduğunda uyarılacaksınız
3 - bir yolculuk esnasında arabalı vapurla seyir halindesiniz motorunuz park ettiniz ve çay ,kahve veya tost almak için yukarı çıktınız ,karşılaştığımız ilk süprizlerden biri, motorsever vatandaşların motorunuza olan ilgisi neticesinde karşılaşabileceğiniz durumlar ,motorunuzun üstüne kendilerini yada çocuklarını koyup resim çektirmekle risk oluşturacaklar (ne olucak canım vatandaş alt tarafı bir resim çekecek ) diyenler olabilir ama bende diyorumki kaza geliyorum demez ,resim çekmeye çalışan acemi bir vatandaş yanlış bir hareketi neticesinde motorunuzun ayaklığının kapanmasına neden olarak bir çok sakatlıklara neden olabilir vatandaşın ayağının kırıldığınamı motorunuzun yan yatıp hasar alnıcağınamı yanarsınız bilemem ,ama dediğim gibi bu sistem bunlara engel olabilecek caydırıcı bir sistem olacaktır ,benim şimdilik aklıma gelen olumsuzluklar bunlar ,benim aklıma gelmeyipte sizin düşüncenizde olan bir çok olumsuzlukları hesaba kattığınızda bu sistemin size sağlayacağı katkılar sanırım kayda değer
Lütfen çok sevdiğinzi motorlarınızı adam sende bir şey olmaz düşüncesi ile başı boş bırakmayın ,asgari önlemlerinizi alın son pişmanlık fayda etmiyor
kendi iyiliğiniz için çalıntı motorlar konularına bir kez daha göz atıp motorun hangi durumlarda çalındığını tespit edin ,sanırım bu sisteme daha olumlu bakacaksınız ,kalın sağlıcakla ,kazasız belasız günler dileğiyle ...
uykulu bir halde bir şeyler yazmaya çalıştım cümle bozukluklarından yada imla hatalarından dolayı affınıza sığınıyorum ..