O nasıl tel öyle, orjinali değil mi acaba? benimki 25.000 e dayandı bırak kopmayı, aşınma bile yok
Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/84559-hidrolik-debriyaj.html#ixzz1A9afKyj1
Tabi ki orjinal değil. Sen nasıl yamaha sahibisin ?Yamaha Türkiye kullanıcısının Türkiye'de orjinal parça bulduğu nerde görülmüş. Sor bakalım servise orjinal tel var mı diye ?
draggy,
Çok daha yumuşak ve pürüzsüz bir debriyaj ve daha az bakım için olabilir mi sence ?
Arka lastiği 160 dan 190 a çıkarmak (ki yakıt artışını artırmaktan başka birşeye yaramayacaktır) veya hiçbirşeye yaramayacak bir xenon kit takmak yerine sürüş konforunu artıracak bir modifikasyon olduğunu düşünüyorum.
KTM'lerde sıklıkla kullanılıyor. Özellikle dirt bike'larda.
Daha hiç değiştirmedim ki :wiinkk: ihtiyaç duyarsamda boats.net sağolsun![]()
KTM'de hemen her model hidrolik debriyajlı, sadece çocuk motorlarında tel var. Süper bir sistem, ama orijinali tel debriyaj olan motora hidrolik uygulamak ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum.
Şu forumda ne zaman birileri işe yarar bir tavsiyede bulunsa başka birileri çıkıp illaki muhalefet ediyor. Kardeşim gayet güzel bir ürün bulmuş , en teknik noktalarına kadar detay vermiş zaman harcamış emek harcamış bizlerle paylaşıyor. Hayatında hidrolik debriyajlı makinaya sahip olmamış birileride çıkıp laf ediyor.
Bir kaç ufak mod ile çekme kuvveti 4 kg'ye düşmüş. Tel ile 8 kg.
E-bay'de değişik model motosikletler için hidrolik debriyaj hortumları satılıyor ama inanın değmez. Herhalde İstanbul'da oturuyorsunuz. İstediğiniz uzunlukta hortumu yaptırmak size 10-15 liraya ve 5 dakikaya malolur.
Bulabildiğim en ucuz ürün 23 $. Kargo 21 $. Satıcıya mesaj attım. 2-3 adet alırsak kargo masrafı düşer mi diye. Cevabına göre bir hal tarzı belirleriz. Ben motosikletim ve arabam için ihtiyaç duyduğum hemen tüm parçaları yurt dışı sitelerden ve özellikle e-bay'den alıyorum. Şimdiye kadar ne gelmeyen ne de kırık-bozuk-hileli gelen bir şey oldu. Kargo masrafı aynı kalsa bilse 65 TL bişey yapıyo ki bence değer.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:45 ----------
Cevap çabuk geldi.
Dear shi_bumi,
hi friend
if you buy 2 pcs. then combined shipping cost is us $26.50
if you buy 3 pcs. then combined shipping cost is us $32.00
best regards
Yani 2 tane alırsak tanesi 37 dolara gelecek. 56 lira gibi.
3 tane alırsak tanesi 34 dolar civarına gelecek. 51 lira
Almak isteyen 2 arkadaş daha varsa haberleşelim.
draggy,
Çok daha yumuşak ve pürüzsüz bir debriyaj ve daha az bakım için olabilir mi sence ?
Arka lastiği 160 dan 190 a çıkarmak (ki yakıt artışını artırmaktan başka birşeye yaramayacaktır) veya hiçbirşeye yaramayacak bir xenon kit takmak yerine sürüş konforunu artıracak bir modifikasyon olduğunu düşünüyorum.
KTM'lerde sıklıkla kullanılıyor. Özellikle dirt bike'larda.
Paylaşan arkadaşa teşekkürler, emek harcamış.
"oocan Nickli Üyeden Alıntı
Şu forumda ne zaman birileri işe yarar bir tavsiyede bulunsa başka birileri çıkıp illaki muhalefet ediyor"
Her tavsiye edileni beğenmek zorunda mıyız ? Benim aklıma yatmadı çünkü kalitesiz bir ürün ve bir süre sonra hidrolik kaçırmaya başlıyormuş . Bunun içinde sanayilerde hortumcu peşinde koşamam. Bu kadar basit.
Beğenmeyen arkadaşlar demişsiniz, bende "aklıma yatmadı neden hidrolik sistem" dedim ve tatmin edici bir cevap alamadım, hala bence de yok neden bu sistemi uygulamalıyız? Farazi olmamalı cevaplar Bu mudur beğenmediğiniz benim yorumum? Önce yazılanları okuyun, sonra da bazı arkadaşlar diyerek, o kişinin yapmadığı veya etmediği bir eylemden dolayı haksız yere suçlamayın! Bir de ver gazıcı arkadaşlar var ki, cevap bile vermeye üşenirim kendilerine...