Hidrolik Debriyaj Hk.

Merhaba Arkadaşlar;
Sitelerde gezerken bu aparat çok dikkatimi çekti. Sizlere danışmak istedim. Kullanmakta olduğumuz telli debriyaj sistemini aşağıda resmini eklediğim hidrolik sisteme çevirmemiz ne gibi artılar katar yada eksisi ne olur daha önce deneyen oldu mu performansı nasıl oluyor sizlerin fikirlerini de alabilir miyim :)

Şimdiden teşekkür ederim Saygılar

benim motorda hidrolik debriyaj ayırma var. resimdekinin aynısı. yumuşak oluyor ayırma, yormuyor. telli sistemler hidroliğe çevriliyor bildiğim

Buyrun link :cat:
NOT: Bu sistemin bazı modelleri bisikletler için üretilmiş motosikletler için kullanılacağını sanmıyorum. Dikakt edilmesinde fayda var.

http://tr.aliexpress.com/item/Modif...r-Moto-Motorcycle-Motorcross/32270757862.html

cok sacma bir aciklama ... ilk defa sizden duyuyorum bisikletin debriyaji oldugunu. :queen:

resimdeki debriyaj husqvarna ve ktm de kullanilan hydrolik debriyajdir (crosslarda) , telli yerine alternativ olarak takilabilen modelleri var , yanliz debriyaja direk baglanan yerinin uygun olmasi lazim (itme yada cekme ile calistigini ve baglanacak yerinin olmasini bilmeniz lazim)

avantaji : hafif islemesi, eli yormamasi ve kopma tehlikesinin olmamasi( tabi hortumu deline bilir 1000/1 ihtimal)
desavantaji : fiyati benim bildigim fiyati 150euro . uymama olasiligi

cok sacma bir aciklama ... ilk defa sizden duyuyorum bisikletin debriyaji oldugunu. :queen:

resimdeki debriyaj husqvarna ve ktm de kullanilan hydrolik debriyajdir (crosslarda) , telli yerine alternativ olarak takilabilen modelleri var , yanliz debriyaja direk baglanan yerinin uygun olmasi lazim (itme yada cekme ile calistigini ve baglanacak yerinin olmasini bilmeniz lazim)

avantaji : hafif islemesi, eli yormamasi ve kopma tehlikesinin olmamasi( tabi hortumu deline bilir 1000/1 ihtimal)
desavantaji : fiyati benim bildigim fiyati 150euro . uymama olasiligi

Evet bisikletler için muhabbeti biraz saçma olmuş açıklayamamışım :queen::queen:
Bisikletler için olan kısmı arka ve ön fren sistemini hidroliğe çevirebiliyorlar ve onlar daha küçük yapıda ve ucuz olduğu için aldatıcı olabilir demek istemiştim :cat:

Magura, hidrolik sistemler üreten bir firma. Hatta bayağı hatırı sayılır bir firma. Marka olarak bakarsak oldukça güven verici. Yani takılabilir bence. Ama sistemin işi bilen yada bir yetkili tarafından kurulması lazım diye düşünüyorum. İtme-çekme sistemlerinde en sağlamı ve kolayı telli olanlardır her zaman. Hidrolik sistemler hem komplike hem ağır olur.
Bu arada ülkemizde sadece üst seviye "bisikletlerde" görebildiğimiz ve genelde kros motorların debriyajına pek dikkat etmediğimiz için bilinmeyen bir markadır kendisi...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar