Hiç Radardan Ceza Yiyen Var Mı?

jr.

saol canawar =) kertenkeleden 1 dakka atik davranmışım =)

evet benden atiksin jr.:))bu arada motorda önünde plaka yok tabiki ama motorlunun çok fazla olmadığı yollarda telsizle rengini ve belirleyici özelliklerini söleyerek seni durduruolar ispat istersende sana görüntüyü gösterio gayet açık bi ispat olmuş oluyor

aklınızda olsun yolunuz pozantı adananın ilçesi yani şu yeni nigde pozantı otobanı açılan yere düşerse adana yönünde sagda radar var ve otabana girerken gişede yazıyorlar. yani gişeye gelmeden kaçma şansınız var duyrulur..

tam cevap yazın

Merhaba arkadaşlar bügün gezmeye çıktım, bildiğim biryerde beni şaşırtmayarak yine radar duruyordu ve sanırım normal hızda geçtim ama tabi ekiplerin bulundugu yere gitmedigimden ceza aldım mı almadım mı bilmiyorum.Tabi bunun üzerine aklıma bir soru takıldı farz edelim sınırı aştık radar önden kayıt yapıyor bizim önde plaka yok ne olacak nasıl ispat edecekler o kişinin biz oldugumuzu tabiki ekiplerin yanına gitmezsek. bu yuzden bu konuyu açtım. yani acı da olsa bukonuda tecrubeleri olan arkadaşlar varsa yada bilgisi cevap yazarsa sevinirim.

Birde bizim hız limitlerimiz nerde nekadar?

kazasız günler...

kimse yok mu arkadaşlar. siteyi inceledim genelde radardan ceza yiyenler ekip tarafından durdurulmuş.
sayın redali79
anlattığınız olaya tam bir cevap alabildiniz mi? herkes bir fikir ifade ettiler,şöyle olur diyen biri çıktı mı?bende bilmediğim için böyle yazdım,kesin bilen varsa çıkıp olayı izah ederse hepimiz yararlanacağımızı düşünüyorum,selamlar redalite-79:queen:

bir kaç arkadas eger radar ekibi durdurmazsa kayıtlı plaka görüntüsü olmadıgından ceza iptal olur dedi özetle banada öle olması gerekıyor gibi geliyor.

arkadaşlar radar fotografınızı çekmiş olsun diyelim 140 la radara girdiğinizi varsayalım, radar çevirmesine gelmeden bir yöne ayrılırsanız ki genelde dönecek yer olmaz çok nadir bir kere başıma geldi ve kurtuldum. hiç bir şekilde adresinizi bulamazlar benden söylemesi.... ve ceza otomatik olarak iptal olur
ayrıca radardan çekilen fotografınızı polislere bildirirler sizi ve motorunuzu tarif edip durdurma emri çıkarırlarsa orası muallak yoldan çıkıp köye veya başka bir yola bile girseniz durdurulma imkanınız var benim kendi düşüncem yolunuzu deiştirdikten görüntünüzüde deiştirmeye çalışın olmadı yapamam ben böyle bişey derseniz inin motordan bir saat bekleyin cezadan kat kat daha iyidir hele hele benim gibi rada aracının yanından 140 la geçmişseniz...:D

plakanı aldıysa işin bitti ama görmediyse kafan rahat olsun ama sen haftada bir mahhellenin muhtarlığına sor bana kağıt geldimi diye

Son düzenleme:
Arkadaşlar, hız limiti %10 veya fazlasıyla aşmak suç oluşturuyor. Bu nedenle hız limitimizin bu oranın altında aşmamız durumunda ceza yazamıyorlar.

Radar cihazı önden tespit yaptığı için motorsikletler ilk etapta tespit edilemiyor, polisin inip plakanızı alması gerekir, aksi takdirde ilerdeki çevirmede durdurmazlarsa arkanızdan ceza gelme olasılığı çok az.

Bu arada emniyet müdürlüğüne yeni bir alet vermişler. Alet gördüğü tüm plakalrın otomatik olarak sorgulamasını yapıyor,ve sorun varsa uyarıyor. Şubemin önünde bir haftada 2 adet aracı bu şekilde tespit edip çektiler. Bu da sevindirici bir haber

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motoru elden çıkarırken diğer (fahri müfettişlerin kestiği) cezalarla birlikte size tebliğ edilebilir.

Başlıktaki sorunu cevabı ise; Evet, yedim, hem de 238 TL. 15 gün içinde ödediğim için %25 eksik özdedim. Çeşme Otoyolunda son düzlükten önce aşağı inen yokuşta refüjde bulunan direkteki kameradan yedim.

:rendeer:
sayın solmyr,
hız limitlerinde %10 a kadar ceza yazılmayacağını ifade etmişsiniz,bu bilgiye yaşayarak mı? yoksa bir yerlerden mi? Öğrendiniz?
:queen:

ehliyet kursunda verilen bilgidir.

bugün gazetede okuduğum bir habere göre, yeni 500 adet radar allınmış, bu radarlar plaka okuma yeteneğine sahip olup, 2. bir polis otosu olmayacak. yani limiti aşan araç durdurulmayacak, ceza adresine postalacak. ancak, çevirmenin eğitici yönünden ötürü, 2. araçtan tamamiyle vazgeçilmeyecek. bu yeni cihazlar sayesinde, fazladan memur beklemeyecek.

bugün yaşadığım bir olay;

kanuni tiger ile izmir uşak yolunda 90la giderken, radar olabileceğini tahmin ettiğim, şüpheli bir araç yanından geçtim, birkaç km sonrada çevirme yapan polis otosu gördüm. bikaç araç çevirmişti, hız sınırını aşmama rağmen çevrilmedim:cherry:

(bu bir suç duyurusu değildir:pale:)

istanbul ankara yolunda suzuki hayabusa ile 285 km hız ile radara yakalandığım ve cezam ev adresime geldi nasıl oldu bende bilmiyorum ama açıklamada hızım ve radara yakalandığım söylenmiş tabi güzel bir ceza ödedim radar eğer sadece önden görebiliyosa nasıl ceza kesildi buda bende hala bir soru işareti ????

Normal karayolunda 106 km ile radara yakalandım 237 tl ceza yazdılar ve trafik polisinin bana dediği radar işaretini gördüğün zaman hızını 60 km ye düşür hız sınır 60 km dedi niye bu kadar az dediğimde motosikletlerin arabalar gibi korumalı olmadığı için dedi bilginiz olsun radarı görünce 60 km ye düşün polisin dediği bana bu :cat:

yeni radarlar hakkında ek;

radarı uzaktan farkedip yavaşlamanız bişey ifade etmiyo, çünkü radar 1km uzaktan limiti aşanları tespit ediyor. belki geçerken ve geçtikten sonra fotoğraf çekiyodur. motosikletleri böyle farkediyodur.

Motoru elden çıkarırken diğer (fahri müfettişlerin kestiği) cezalarla birlikte size tebliğ edilebilir.

Başlıktaki sorunu cevabı ise; Evet, yedim, hem de 238 TL. 15 gün içinde ödediğim için %25 eksik özdedim. Çeşme Otoyolunda son düzlükten önce aşağı inen yokuşta refüjde bulunan direkteki kameradan yedim.

Merhaba MrCool. Öncelikle olay eskimiş de olsa geçmiş olsun -şu forum meselesi.

Çeşme otoyolunu hemen her hafta kullandığımdan benim için önemli bir konu. Bahsettiğin yokuştaki refüj istihkama varmadan önceki yokuş mu? Bir de sen cezayı haftaiçi mi yedin hafta sonu mu? Çeşme otoyolunda doğal olarak hiç bir zaman hız sınırına uymadım ama şu ana kadar (haftaiçi geçişlerde) hiç ceza yemedim. Senin herhalde şu meşhur 180-220 km/s geçişlerinden birine denk gelmiş olmalı ki cezan yüksek olmuş.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Merhaba MrCool. Öncelikle olay eskimiş de olsa geçmiş olsun -şu forum meselesi.

Çeşme otoyolunu hemen her hafta kullandığımdan benim için önemli bir konu. Bahsettiğin yokuştaki refüj istihkama varmadan önceki yokuş mu? Bir de sen cezayı haftaiçi mi yedin hafta sonu mu? Çeşme otoyolunda doğal olarak hiç bir zaman hız sınırına uymadım ama şu ana kadar (haftaiçi geçişlerde) hiç ceza yemedim. Senin herhalde şu meşhur 180-220 km/s geçişlerinden birine denk gelmiş olmalı ki cezan yüksek olmuş.

Evet dediğin yerde yedim. Çeşme Otoyolu'nda 5 tane otomatik radar varmış. Bunlardan sadece 1 tanesi çalışıyoır biliyorum.

İşin ilginç tarafı tam da video çekim denemesi yaparken yedim.
Aşağıdaki videoda 00:34 saniyede sol orta refüjde tepede kara bir kutu var. İşte o radarın o olması lazım çünkü 140'la yedim yani o kutudan hemen sonraki bölümdeydi.
http://www.metacafe.com/watch/1328901//

Dün arkadaşlarımız iki motosikletle yolda biraz çoşmuşlar ve radara 130 km/saate girmişler. Ee haliyle ekipler durdurmuş.
CEZASI: 235 tl kişi başı. Her hız artıuşında belli bir yüzde ile artış oluyormuş. Yani 170 ile yakalansaydılar kişi başı 500 tl yi bulacaktı. dediler..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ben bir keresinde otomobilimle ceza yemiştim.Dikkat radar var yazısını gördüğüm halde hızlı gitmiştim.Bir kaç kilometre sonra polis ekipleri çevirdi.Radar var yazısını görmedin mi dedi.Ben de farketmedim dedim.Yakalandığım hız 117'miş.Polis dedi ki eğer 1 km daha hızlı yakalanmış olsaydım ceza büyük olacakmış.Galiba 160 Tl gibi bişey ödemiştim.Galiba bu cezalar hıza göre değişiyo.Bazı duyumlarıma göre yüksek hızlarda yakalanınca mahkemeye kadar yolu varmış.Bi de hakim karşısına çıkıp neden hız yaptığımıza dair hesap veriyomuşuz.O günden sonra şehirlerarası yolda 110 , otobanda 140'ı geçmedim hiç.

Marmaris e giderken 2 radardan saglam hızla gecmiştim.

Durdurmak isteselerde cok hızlı oldugum icin takmadım desem yeridir sanırım cevirmenin oradan gecerken 220 civarında hızım vardı cevirecek polis yeltendi birinde beni durdurmaya ama baktı duracak gibi degilim o davazgecti :)
digerinde hiç gelmedi bile zahmet edip :)
plaka alttta gomulu oldugu icin cektikleri resimlerde sadece yashinin amblemini cekmişlerdir :)

Motorların arkasındaki Plaka çamurla veya toz ila bezenmişse.. nolacak??? okunamayan plakayı hadi bildirsinde görelim...Siz siz olun.. plakanızı çamurlamayın yada tozlu tutmayın ha.. :)

Motosikleti
Honda Crf250L
ben arabayla radara yakalanmıstım..140 la giderken radarı farkettim frene gömüldüm ama 126 ile radara girdim 222 ytl ceza kestiler 2 sene önce..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar