Biz direksiyon sinavinda kendi motosikletimiz ile, 10 metre ilerideki kukadan bi dön gel bakalım şeklinde bir yorum ile, el ayak kol bacak herşey serbest olarak, dönüp geldiğimizde,, OOoo Sen zaten ustasın, motorunda var, otur 90 aldın, diyen ilk okulda Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenliği yapan hocaların gözetiminde ehliyetimizi almıştık.. 2006 mıydı - 2007 miydi neydi.. Motosikletin önemi yok, bisiklete motor taksan sınava girerdin.. Şimdiki sistem bizim zamanımıza nazaran gerçekten iyi, ama yine de yetersiz.. Buna şükür..
Ayrıca konu sahibi arkadaşa da şöyle bir iki çift fikrimi söyleyeyim.. Ben B ehliyetimi 2002 Yılında aldım, o zamanda sürücü kurslarının eğitim vermesini bırak, sınav araçlarını neredeyse kiralayan bir yapı vardı. Böyle bir ortamda kurstan direksiyon eğitimi vermesini beklemek resmen abes sayılırdı.
Şimdi günümüzde de motosiklet mevzusu için durum tamamen aynı olmasada benzer bir halde..(Bazı kurslar hariç) O yüzden ben sana sinav tarihine kadar neredesin be adam diye sorarırm.. Eğer motosiklet hevesin yok ise, neden ehliyet alıyorsun? Yok eğer ben motosiklet sevdasına kapıldım diyor isen, neden bu güne kadar bu konuyu düşünmedin...
Gelelim sonuca, sınav dedikleri şey, aklı başında, biraz da motosikleti ayakta tutacak fizik kurallarını anlayan, bilen birisi için, at ile deve bir durum değil. Biraz yetenekliysen gayet rahat alacaksındır. Yok elin ayağına dolaşır, gaz fren debriyaj derken çöp kutusuna girersen o iş biraz sıkıntı olabilir..
Sonucunu burada paylaş merak ile bekliyor olacağım. Bol şans..