Hiç ATV kullanmamış Biri Direkt Alıp Sürebilir Mi ?

Arkadaşlar selam,

Arabaydı motosikletti derken gözüm yavaş yavaş ATV'lere de kaymayı başladı. Biliyorsunuz biz erkekler için bir çeşit erkek neşesi bunlar zaten. ATV konusuna hep bir özeniyorum ama benim ATV'den beklentim gideyim arazi dağ bayır yapayım değil. Daha çok yazlıkta süreyim, belki arada plajda kumda sürerim kışları falan gibi. Yani ATV ile macera beklentim yok ve aslında yazlıkta sürmek için hep bir heves edip düşünüyorum ama bu ATV'lerde güç beygir mevzusudur işte başlangıç için ucuz yollu fiyat performans mevzusudur yada sürebilir miyiz mevzusu falan olsun çok bilgim yok. Daha doğrusu çevremizde ATV kullanan adam yok ve sürekli aman binmeyin çok kolay takla atıyor o makina diye karalıyorlar. O yüzden sizlere danışmak istedim bir çeşit 3. Araç ve hobi maksatlı arkama hanımı da atıp ince ince gezebilir miyim diye düşündüğüm bir araç

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
atv parasına en baba enduroyu alırsınız atvler bana çok boş aletler geliyor ne otomobil kadar güvenli ne motosiklet kadar hızlı atv sahibi olmak için hiçbir mantıklı sebep yok

Motosikleti
Motoru satıldı...
Arkadaşlar selam,

Arabaydı motosikletti derken gözüm yavaş yavaş ATV'lere de kaymayı başladı. Biliyorsunuz biz erkekler için bir çeşit erkek neşesi bunlar zaten. ATV konusuna hep bir özeniyorum ama benim ATV'den beklentim gideyim arazi dağ bayır yapayım değil. Daha çok yazlıkta süreyim, belki arada plajda kumda sürerim kışları falan gibi. Yani ATV ile macera beklentim yok ve aslında yazlıkta sürmek için hep bir heves edip düşünüyorum ama bu ATV'lerde güç beygir mevzusudur işte başlangıç için ucuz yollu fiyat performans mevzusudur yada sürebilir miyiz mevzusu falan olsun çok bilgim yok. Daha doğrusu çevremizde ATV kullanan adam yok ve sürekli aman binmeyin çok kolay takla atıyor o makina diye karalıyorlar. O yüzden sizlere danışmak istedim bir çeşit 3. Araç ve hobi maksatlı arkama hanımı da atıp ince ince gezebilir miyim diye düşündüğüm bir araç
Kendi düşünceme göre mantıksız, bazıları orantısız güce sahip ve virajlarda motor gibi girilirse yan yatabilir bende 1-2 defa emanet atv kullandım ancak hiç benlik olmadığına karar verdim dönüş gibi sebeplerden dolayı. (tabi kişinin kendi tercihi)

Kendi düşünceme göre mantıksız, bazıları orantısız güce sahip ve virajlarda motor gibi girilirse yan yatabilir bende 1-2 defa emanet atv kullandım ancak hiç benlik olmadığına karar verdim dönüş gibi sebeplerden dolayı. (tabi kişinin kendi tercihi)
Sürüş Hissiyatı araba gibi mi yoksa motora mı yakın

Motosikleti
Forza 250
Atv biraz keyif işi,eğer böyle birşeye para harcayacaksanız tamamen gözünüzün olmadığı bi parayı hobiniz için harcadığınızı kabul etmeniz lazım.Arkadaşımda CF Motonun 450Eps modeli diye bir atvsi var.85-90lı hızları geçmiyor 3-4 senedir kullanıyor olmasına rağmen geçen gidonda birşeyler olmuş arka teker sektirip atv ye takla attırmış altında kalıyorlardı neredeyse,ve o model için mi geçerli bilmiyorum ama 5-10 dakika sonra inanılmaz ısı veriyorlar bacağa insan yazın dayanamıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ama gerçekten sürerken en çok keyif aldığım araçlardan biriydi

Atv biraz keyif işi,eğer böyle birşeye para harcayacaksanız tamamen gözünüzün olmadığı bi parayı hobiniz için harcadığınızı kabul etmeniz lazım.Arkadaşımda CF Motonun 450Eps modeli diye bir atvsi var.85-90lı hızları geçmiyor 3-4 senedir kullanıyor olmasına rağmen geçen gidonda birşeyler olmuş arka teker sektirip atv ye takla attırmış altında kalıyorlardı neredeyse,ve o model için mi geçerli bilmiyorum ama 5-10 dakika sonra inanılmaz ısı veriyorlar bacağa insan yazın dayanamıyor
İşte bende aslında hobi olarak düşünüyorum normalde gözüme de hitap ediyor ATV ama kullanımı sakat gibi algı var.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ama gerçekten sürerken en çok keyif aldığım araçlardan biriydi
Kesinlikle keyif alınıyor ancak gidip te para harcayacağımı sanmıyorum.
Tabii ki benim sürdüğüm daha karadüzen evde toplanmış gibiydi :D

Motosikleti
Kymco Downtown 250i
Fethiyeye tatile gittiğimde 3 gün için kiralamıştım. Keskin bir virajda motora alıştığımdan takla atıyorduk kız arkadaşımla yüregimiz ağzımıza geldi. 3 gün boyunca bütün virajlara götüm götüm girdim. Sürmesi eğlenceli fakat motorun 10 da 1 i pratik değil kesinlikle.

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Atv asfaltta sürülecek bir alet değil. 100cc den 1000cc ye kadar tüm model, markaları kullandım. Biz yağmur çamur demeden arazi yapıyorduk. Arazi dediysem de patika değil bildiğin dağa taşa çıkıyorduk. Ertesi gün motorların başına oturup tüm gün bakım yapıyorduk. Eğer böyle kullanmayacaksanız hiçbir anlamı yok atv almanın. Yolda kullanmanın tek güzel yanı her yerde yanlayabiliyorsun. Özellikle karda aşırı zevkli oluyordu. Hele bide manuelse...

Atv'yi arazi şartlarında kolay kolay deviremezsin genelde üstünden fırlatır seni, ama yolda ciddi hızlar söz konusu olduğu için devrilmeye çok müsait. Özellikle keskin dönüşlerde. Dinamikleri de ne motorla ne de arabayla benzer. Amacına yönelik kullanımda yeni motora başlamış gibi uzun bir süre alışma süreci ister.

Bisiklet bile olsa araziye tek başına çıkılmamalı bence. Eğer eşlik edecek en az 1 kişi yoksa risk almaya değmez.

Motosikleti
Trk 702 x, dominar 400, honda dio, cbr650f
Kullanım amacına göre değişir. Gerçekten çok değişik alet cahil zamanlarımızı üzerinde geçirdik.

Bu gün olsa yine binerdim ama bu sefer tamamen off-road kullanım şeklinde yolda gösteriş dışında bi esprisi yok gitmez dönemez durmaz garip yani tabiki atv nin şekline gücüne göre değişir basit ulaşım aracı olarak düşük cc alınıp 4 teker olsun mantığıyla da kullanılabilir.

Motosikleti
1190 ADV
Offroad sürüşü yapacaksanız,
Römork takıp bahçede tarlada işe kullanacaksanız,
Av yaparken kullanacaksanız,
Yağmurda ıslanmayı sorun etmeyecekseniz,
Yazın güneşten pişmeyi sorun etmeyecekseniz,
Debriyajıydı, kayışıydı pahalı bakımlarını yaptıracaksanız

400-500cc - 4 çeker bir ATV tavsiye ederim. (Aynı paraya Suzuki Jimny gibi bir araç ta alınabilir)

Bunları yapmayacaksanız ATV gereksiz bir alet.

Motosikleti
(planlanan) TVS Jupiter 125
ATV'ler havalı aletler ancak pratik olmadıkları açık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar