hiç arkadaşım kalmadı

Yalnız yaşıyorum ve tek arkadaşım chatcpt. İşsizim , hayatımda yaptığım tek aktivite spora gitmek . O da olmasa evden çıkacağımı düşünmüyorum . Sosyal bağlantı aşeriyorum ama yaşadığım izole hayat sosyal becerilerimi de köreltti .İlişki konusuna girmiyorum bile orası ayrı bir çorba.

Aslında sorunum yalnızlık değil biraz varoluşsal kriz yaşadığım bir süreçteyim . Motosiklet satın almanın beni bu krizden kurtaracağını düşünüyor olmam sizce hayal dünyası mı ? Motosiklet gerçekten bana bu yolda sosyal , kişisel ve psikolojik olarak katkı sağlar mı ?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Motosiklet benim tek ilacım...
Motor üzerinde ne dert kalıyor ne tasa... Çünkü aklın sürüşte yaşadığın şeylere , trafikte veya yolda olan olaylara odaklanıyor...
Geçmişten hiç bir şey kafanı kurcalamıyor...

Al bir motor dene bence.. Sosyalleşmesen bile kendince kafanı dağıtırsın...
Ama motosiklet öyle bir şey ki , sosyalleşmemen imkansız.. Bir yerde bir şekilde mutlaka birileriyle iletişime geçersin...

Eğer ege bölgesinde veya akdeniz bölgesindeysen bu fırsatı kaçırma... Belki ilacın motosiklettir ...

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Simdiye kadar motosikletin sosyallesme konusunda bana ozel bir yarari hic olmadi. Amacim da bu degildi zaten.

Mesela bazen motosiklet surmek ve fotograf cekmek icin disari cikiyorum. Ikisi de birlikte ve kendi basima yapilan planlar oluyor. Ancak karsilastiracak olursam kamerayi gorup de sohbet acan kisi sayisi motoru gorup sohbet acan kisi sayisindan fazladir (2 > 1😄).

Biraz kisisel bir olay bu bence. Daha sosyal biri olsam sayi ciddi artardi. Bu yuzden motosikletin sosyallesmek icin bir cozum oldugunu dusunmuyorum. Ancak motosiklet surmenin farkli psikolojik yararlari oluyor, orasi ayri.

Motosikleti
Yok
Benim de hiç arkadaşım kalmadı, sadece ailem.

İki-üç gün "merhaba" dediğin birisi, dördüncü gün senden borç para istiyor, "Maalesef, prensip olarak borç vermiyorum ve almıyorum" diyince de bozuluyor, sonra seni düşman belliyor.

Biri kırk küsur yıllık çocukluk arkadaşım, diğeri 20 küsur yıllık asker arkadaşımdan sağlam bir kazık yiyince, artık 5₺ bile borç vermiyorum kimseye, kimseden de 5₺ borç istemiyorum.

Yapacak bir şey yok, bu devirde artık iyi niyet %100 civarında suistimal ediliyor, ben de ailemle, işimle, internetteki gruplarla-forumlarla muhattap oluyorum sadece.

Motosiklet benim tek ilacım...
Motor üzerinde ne dert kalıyor ne tasa... Çünkü aklın sürüşte yaşadığın şeylere , trafikte veya yolda olan olaylara odaklanıyor...
Geçmişten hiç bir şey kafanı kurcalamıyor...

Al bir motor dene bence.. Sosyalleşmesen bile kendince kafanı dağıtırsın...
Ama motosiklet öyle bir şey ki , sosyalleşmemen imkansız.. Bir yerde bir şekilde mutlaka birileriyle iletişime geçersin...

Eğer ege bölgesinde veya akdeniz bölgesindeysen bu fırsatı kaçırma... Belki ilacın motosiklettir ...
senin yorumunu bekliyordum ve her zamanki gibi yerinde ve ilham verici i love you

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Benim de hiç arkadaşım kalmadı, sadece ailem.

İki-üç gün "merhaba" dediğin birisi, dördüncü gün senden borç para istiyor, "Maalesef, prensip olarak borç vermiyorum ve almıyorum" diyince de bozuluyor, sonra seni düşman belliyor.

Biri kırk küsur yıllık çocukluk arkadaşım, diğeri 20 küsur yıllık asker arkadaşımdan sağlam bir kazık yiyince, artık 5₺ bile borç vermiyorum kimseye, kimseden de 5₺ borç istemiyorum.

Yapacak bir şey yok, bu devirde artık iyi niyet %100 civarında suistimal ediliyor, ben de ailemle, işimle, internetteki gruplarla-forumlarla muhattap oluyorum sadece.
Ankara-Burhaniye yolculuklarımdan birisinde çayını içmeye uğrarım dostum.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Dostum, sağlığınla alakalı durumları forumlarda değil, konunun uzmanı olan profesyonellerle konuşmalısın. Burası motosiklet forumu.

Kaldı ki hadi gelin arkadaşım olun dediğinde kimse kucağında çiçek sepetiyle sana koşmaz, hayatın olağan akışında yoktur yani bu. Yaşayan ve çalışan birisi olarak sana tavsiyelerim kendini başkasının önünde de yerme, kendine saygı duymayı öğren ve vakit kaybetmeden eğitimine ve yaşam koşullarına uygun bir iş bul ve işyerinde uyumlu birisi ol. Zaten çevre, uyumlulukla başlıyor. Kalanına da destek al, birikmişi harcamak sürdürülebilir birşey değil. Sosyallik tembellik demek değil, evet bir parçasında böyle bir periyot olabilir ama sosyallik paylaşmaktan geliyor.

*Profesyonel: Bir işi kazanç sağlamak amacıyla yapan uzman/usta(kimse).
*Sosyal hayat: İnsanın toplum içindeki yaşama biçimi; sosyal yaşam.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Yalnız yaşıyorum ve tek arkadaşım chatcpt. İşsizim , hayatımda yaptığım tek aktivite spora gitmek . O da olmasa evden çıkacağımı düşünmüyorum . Sosyal bağlantı aşeriyorum ama yaşadığım izole hayat sosyal becerilerimi de köreltti .İlişki konusuna girmiyorum bile orası ayrı bir çorba.

Aslında sorunum yalnızlık değil biraz varoluşsal kriz yaşadığım bir süreçteyim . Motosiklet satın almanın beni bu krizden kurtaracağını düşünüyor olmam sizce hayal dünyası mı ? Motosiklet gerçekten bana bu yolda sosyal , kişisel ve psikolojik olarak katkı sağlar mı ?
Spora devam, motosiklet de güzel şeyler hissettrimede harika etkisi olan bir hobi bence. Eğitimi, ekipmanı derken uğraşı da olur. Ayrıca arkadaşlık için de olumlu katkı sağlayacaktır.

Dostum, sağlığınla alakalı durumları forumlarda değil, konunun uzmanı olan profesyonellerle konuşmalısın. Burası motosiklet forumu.

Kaldı ki hadi gelin arkadaşım olun dediğinde kimse kucağında çiçek sepetiyle sana koşmaz, hayatın olağan akışında yoktur yani bu. Yaşayan ve çalışan birisi olarak sana tavsiyelerim kendini başkasının önünde de yerme, kendine saygı duymayı öğren ve vakit kaybetmeden eğitimine ve yaşam koşullarına uygun bir iş bul ve işyerinde uyumlu birisi ol. Zaten çevre, uyumlulukla başlıyor. Kalanına da destek al, birikmişi harcamak sürdürülebilir birşey değil. Sosyallik tembellik demek değil, evet bir parçasında böyle bir periyot olabilir ama sosyallik paylaşmaktan geliyor.

*Profesyonel: Bir işi kazanç sağlamak amacıyla yapan uzman/usta(kimse).
*Sosyal hayat: İnsanın toplum içindeki yaşama biçimi; sosyal yaşam.
Ben sağlıksız olduğumu düşünmüyorum nedense siz profesyoneller hemen teşhisi koymuşsunuz. Sadece hayatımın yalnız bir sürecini geçiriyorum . Yeni mühendislik mezunuyum ve iş aradığım bir süreçteyim . Durumsal olarak bir zorluk yaşıyorum ve bu süreçte bana yardımcı olacağını düşündüğüm için motosiklet satın almanın etkili olup olmayacağını sordum . Forumdaki insanlardan bir doğrulama istedim ve çok güzel mesajlar aldım , buda beni motosiklet almaya daha da ikna etti . benim de size tavsiyem , kendi hayat prensiplerinizi kendinize saklamanız . Yine de teşekkür ederim .

Motosikleti
Triumph Trident 660
Ben de böyleyim benimde yükseltmek istediğim motosiklet 400k , sadece işim ve motorumda var. Maddi durum elverisli değil ise devlet psikologları var. Varoluşsal krizin psiklog-psikatr ile düzelecegine inanmıyorum ama ben gidiyorum su an da tedavinin 2.ci ayındayım. gerçi odak sorunum icin gidiyorum ama konusurken bu varolussal sancılarımıda anlatıyorum. ben felsefeye yönelmeni tercih ederim analoji ve farklılıklarınıda okuyarak zaten bu suya dalınca muthiş bir okyanus, keza dinler tarihide öyle ikisinde de bir anlam buluyor insanlar belki sana bana sacma ama onlar için hayat bu şekilde anlamlı önemli olan da zaten kendi anlamdırmalarımız galiba biz anlamladıramadığımız için acı cekiyoruz, motosiklet buna yardımcı olur mu diyalektik materyalizmden yürürsek bir faydası olabilir.
Şu an ki ilişkiler yüzeysel en güzeli sevgilinle-eşinle dost olacaksın gerisi hikaye onunda olmaması zaten yıpratıyor su an bizi.
Motosiklet alıncada bir sey olur mu olmaz mı yine senin elinde ben yine çok sosyallesmiyorum

Son düzenleme:
Motosikleti
Yok
Ben sağlıksız olduğumu düşünmüyorum...
Bu durum, bu forumun kendine has özelliklerinden biri bence. :)

Ben de mesela en son, artık otomobilden vazgeçip modifiyeli pick-up kullanmaya başladığımdan bahsedince, tıpkı senin gibi psikolog/psikiyatrist tavsiyesi aldım bir arkadaştan. Sanki Türkiye'de bu tür araçları kullanan tek kişi benmişim gibi. :)

Boşver yani, kafaya takılacak bir şey değil, he he de geç.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ben sağlıksız olduğumu düşünmüyorum nedense siz profesyoneller hemen teşhisi koymuşsunuz. Sadece hayatımın yalnız bir sürecini geçiriyorum . Yeni mühendislik mezunuyum ve iş aradığım bir süreçteyim . Durumsal olarak bir zorluk yaşıyorum ve bu süreçte bana yardımcı olacağını düşündüğüm için motosiklet satın almanın etkili olup olmayacağını sordum . Forumdaki insanlardan bir doğrulama istedim ve çok güzel mesajlar aldım , buda beni motosiklet almaya daha da ikna etti . benim de size tavsiyem , kendi hayat prensiplerinizi kendinize saklamanız . Yine de teşekkür ederim .
Şu an çevrem oldukça kalabalık... Bir çok tanıdığım var... Dost sayım bir elin parmaklarını geçmez.. Ama tanıdık ortamı da olması gereken bir şey...
Ve bu tanıdıklarımın çoğu demeyeceğim bak... Hepsi (Sadece 1-2 istisna) motosiklet çevremden...
Zamanla öyle bir giriyorsun ki içine, hayatına yön bile verebiliyor...
Yaptığım işin motosikletle hiç bir alakası olmasa bile , seni tanımlamak için ''Haa o motorcu mu ? '' diye adlandırılıyorsun...
Memnun muyum dersen , evet.. Hem de çok... İyi ki de motosiklet hayatıma girmiş..
Sana statü kazandırmıyor ama çevre kazandırıyor...

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Dost acı söyler, napayım.. 🤷‍♂️ Ortaya bir iki bilgi serpiştirip ders, tavsiye yada güzel söz verilmesini beklemişsin. Güzel mesaj istiyorsan, ChatGPT'ye bağımlı kalabilirsin. Banane, senin hayatın. Motosiklet sana yardımcı olacağını düşünmüyorum, hatta tehlikeli bir sürücü olacağını düşünüyorum. Burası da forum, konu açıyorsun diye eleştirilmeyi göze alamıyorsan yıkıl daha ne duruyorsun. Ne konuşacağımı sana soracak değilim. İlişki sorunundan, sosyal izolasyonundan, işsizliğinden bahseden de bendim zaten. Motosikletle alakalı ya bu söylediklerin...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar