HGS Sorunu ve Çözüm

Katılım
8 Haz 2016
Mesajlar
7
Selamlar herkese,

HGS ile ilgili çeşitli yerlerde şikayetler yer alıyor. Motosikletler ile ilgili çoğunlukla otomobil gibi köprü geçişlerinden (istanbul için) 7 TL alınnmasıydı Son 3 ayda bir kaç kez benim de başıma geldi. Karayollarını defalarca aradım, mail attım ancak bi çözüm olmadı. En sonunda e-devlet üzerinden BİMER'e(başbakanlık iletişim merkezi), hgs bakiyelerimi ve geçişlerimi gösteren dosyayı da ek yaparak (hgs online sistemden çektim) şikayet oluşturdum. Fazla çektikleri tutarları iade ettiler, ayrıca gereksiz yazılan cezayı da kaldırdılar. Ceza yazmalarının gerekçesi de bakiye olmasına rağmen hesaptan çekilemediği için ihlal olarak algılamış. Benim gibi bu saçmalıklardan muzdarip kişiler hiç karayolları, hgs iletişim merkezi falan uğraşmasınlar direkt e-devletten bimer'e yazsınlar açık açık. Şikayet oluştururken son kısımda hangi bakanlığın konusuna girdiğini seçebiliyorsunuz. Direkt ulaştırma bakanlığını seçerseniz başvuru oraya yönlendiriliyor. Sonuç daha hızlı şekilde alınıyor.
 
Katılım
30 May 2012
Mesajlar
519
Geçen yıl içerisinde ve geçtiğimiz ilkbaharda neredeyse her geçişimde ceza yiyordum ya da fazla ücretlendiriliyordum. Bir - iki aydır olmuyor. Sistemde köklü bi güncelleme yapmış olabilirler.
 
Katılım
10 Ağu 2013
Mesajlar
422
Fazla ücret son iki aydır yansıyor bana. Köklü güncelleme yapılıyor bilgisi verildi. Yaklaşık 15 lira Ücret iadesi de yapılacak dendi (direk karayolları ile kurduğum iletişim sonucu). Bekliyorum.
 
Katılım
11 Mar 2015
Mesajlar
2,412
hazır konusu açılmışken 15 temmuzda sorun var heralde geçişleri görmüyor 4 - 5 kez falan geçtik hatta bi arkadaş 1 aydır hergün geçiyorum demişti sistemde sıkıntı var heralde fsm yerine 15 temuzdan geçiyorum bu aralar.fazla alınan paranın iadesi bi haylı zor bende aylarca ara ara aradım ama nafile en son bağır çağır düzelttirdim hesapta bakıye var ama çekilmiyor nedense ilerde ceza gelmese bari :)
 
Katılım
6 Tem 2014
Mesajlar
1,890
hazır konusu açılmışken 15 temmuzda sorun var heralde geçişleri görmüyor 4 - 5 kez falan geçtik hatta bi arkadaş 1 aydır hergün geçiyorum demişti sistemde sıkıntı var heralde fsm yerine 15 temuzdan geçiyorum bu aralar.fazla alınan paranın iadesi bi haylı zor bende aylarca ara ara aradım ama nafile en son bağır çağır düzelttirdim hesapta bakıye var ama çekilmiyor nedense ilerde ceza gelmese bari :)

Aynen türk tipi çözüm yaptılar diyordum hatta Bimer'e şikayet edecektim ama baktım toplu olarak geçmişler :D
Ogs ceza sorgulamadan sorgulayın tekrar.


http://uygulama.kgm.gov.tr/ihlal/Sayfalar/ihlal.aspx
 
Katılım
20 Tem 2017
Mesajlar
51
Arkadaşlar hiiiç aramayla falan uğraşmayın. Fazladan alınan ücretlerin gösterildiği bi liste hazırlayın, ruhsatın da fotoğrafını çekin(motoru sattıysanız noter satış sözleşmesinin fotoğrafını çekin) bimerden yazıp iki fotoyu da ek yapıp gönderin kısa sürede düzeltiyorlar. Ruhsat ya da satış sözleşmesi göndermezseniz yapmıyorlar. Benim ilk yazmamda yapmadılar ama cevap olarak belgeyi istediler tabi. Belgeyi de gönderdikten sonra iadeler yapıldı. Kgm sitesindeki ihlallerim de kaldırıldı. Orada ihlal gözüküyorsa yazınızda ayrıca onu da belirtin unutulmasın
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst