HGS Mantığı - mantıksızlıgı.

Motosikleti
D400
Merhaba

Dikkatten kaçarsa problem olacak bir durumla karşılaştım biliyorsunuz hgs cezaları cok güzel katlanarak yansıtılıyor aylar geçince.

HGS yok bu nedenle e-devletten ihlal kontrolü yaparak ödüyorum. 2 konuda problem yaşadım.

1- 9 Eylül tarihinde motorla geziye cıktım, unutmuşum ödemeyi ayın 20sinde 2 adet kacak geçişim gözüküyordu ödedim. Fakat dün baktığımda 9 eylülde tekrar bir geçiş gözüküyor ve idari işleme düşmüş. Ödedim hemen fakat geçişiten 2 hafta sonra gözükmezken 1 ay sonra gözükmesi saçma değil mi?

2- Geçen hafta bir grup sürüşümüz oldu, HGS geçişinfde bazı arkadaşlara ihlal yazmazken bana 2 saniye arayla 2 kere aynı yerden geçiş yazmış. Adamların plakayı okuyamayıp sistem bana mı iteledi anlamadım.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Deveye "Boynun neden eğri?" diye sormuşlar, "Nerem doğru ki?" diye cevap vermiş. Seninki de o hikâye işte.

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
1- 9 Eylül tarihinde motorla geziye cıktım, unutmuşum ödemeyi ayın 20sinde 2 adet kacak geçişim gözüküyordu ödedim. Fakat dün baktığımda 9 eylülde tekrar bir geçiş gözüküyor ve idari işleme düşmüş. Ödedim hemen fakat geçişiten 2 hafta sonra gözükmezken 1 ay sonra gözükmesi saçma değil mi?
İşlerine geldiği için bunu yapabiliyorlar. Bu 2 haftayı bildirim tarihinden itibaren başlatacak bir düzenleme yapılsın, daha gişeyi çıkmadan mesaj düşer telefonuna. Bir keresinde 10 gün bekledim baktım sisteme düşmüyor köprü geçişi, mail attım şu tarih saatte geçiş yaptım diye, öyle düştüler.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Geziye çıkmışsın unutmuşunuz ödemeyi bir hgs almak bu kadar zor olmamalı. Gerçi şu aralar çoğu yerde hgs kıtlığı var diye biliyorum. Geçende bzim orada dış cama 6. sınıf hgs yok diye yazıa asmışlar. Ben aldım 5 bin tl verdim talimatı 2 sene gider herhalde bana. Anadolu yakasında oturyorum avrupa yakasında çalışıyorum. Yıllık izine çıktığımda paralı yoldan giderim hgs de var mıydı acaba diye düşünmeme gerek kalmıyor. Arada kontrol ediyorum bazen çekiyor bazen çekmiyor. H. içi işteyken farklı istasyondan çekim yapılırsa arıyorum hgs yi düzeltiyorlar. En son çarşamba günü mesai saatindeyken çorludan geçmişim sözde kayıt açtım düzelttiler.

Motosikleti
D400
Geziye çıkmışsın unutmuşunuz ödemeyi bir hgs almak bu kadar zor olmamalı.

Unutmuşsun dediğiniz yasal süre içerisinde bakıp ödedim, haftalar sonra başka bir ceza peydah oldu birden.
Sonra da 2 saniye ara ile geçiş kitlediler.

Sistem insanlara kazık atmak üzere tasarlanmış gibi calısıyor ama ben HGS almamayı tercih ettiğim için suçlu mu oluyorum yani?

Zor değil benim tercihim. senede 2 kere gececeğim diye hgs almak sacmalık.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Merhaba

Dikkatten kaçarsa problem olacak bir durumla karşılaştım biliyorsunuz hgs cezaları cok güzel katlanarak yansıtılıyor aylar geçince.

HGS yok bu nedenle e-devletten ihlal kontrolü yaparak ödüyorum. 2 konuda problem yaşadım.

2- Geçen hafta bir grup sürüşümüz oldu, HGS geçişinfde bazı arkadaşlara ihlal yazmazken bana 2 saniye arayla 2 kere aynı yerden geçiş yazmış. Adamların plakayı okuyamayıp sistem bana mı iteledi anlamadım.
devletimiz ceza kestiyse de 1 ay sonra gözüktüyse de vardır bi bildiği 2 defa kaçak geçmişsin demek ki suçlusun 2 tane daha ceza kesebilir sana :)

Motosikleti
D400
devletimiz ceza kestiyse de 1 ay sonra gözüktüyse de vardır bi bildiği 2 defa kaçak geçmişsin demek ki suçlusun 2 tane daha ceza kesebilir sana :)

en temizi 10 günde bi kontrol etmek sanırım :D

hgs olsa karttan çatır çatır çekecekler demek ki fark etmicez :D

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
en temizi 10 günde bi kontrol etmek sanırım :D

hgs olsa karttan çatır çatır çekecekler demek ki fark etmicez :D
kardeşim sen kaçak kullanmıyor musun? hgs de yok? kaç kere de kaçak geçmişsin plakanda da gözüküyor devletin kurallarına neden uymuyorsun yemin billah otoyol polisi olsam gelir sana çarpar takla attırırım suçlusun sonuçta hakediyorsun

Motosikleti
D400
kardeşim sen kaçak kullanmıyor musun? hgs de yok? kaç kere de kaçak geçmişsin plakanda da gözüküyor devletin kurallarına neden uymuyorsun yemin billah otoyol polisi olsam gelir sana çarpar takla attırırım suçlusun sonuçta hakediyorsun

Kaçak geçiş değil de ihlal demek daha mantıklı.
Plakamı kapatarak kaçak geçersem gelsin vursun tabi ki de.. Plakam açık, ödeme sisteme yansıyor =) illegal birşeysi yok :D

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Hızlı GEÇİRME Sistemi ve benzerleri tamamen vatandaşı SIKMA amacıyla icat edilmiş şeylerdir. Yandaşlar daş mı yesin?
dba79be080bd47af87f3e4257d584432.jpg

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Unutmuşsun dediğiniz yasal süre içerisinde bakıp ödedim, haftalar sonra başka bir ceza peydah oldu birden.
Sonra da 2 saniye ara ile geçiş kitlediler.

Sistem insanlara kazık atmak üzere tasarlanmış gibi calısıyor ama ben HGS almamayı tercih ettiğim için suçlu mu oluyorum yani?

Zor değil benim tercihim. senede 2 kere gececeğim diye hgs almak sacmalık.
Bende hgs olduğu halde geçmediğim istasyon gün saat çekiyor arıyorum hgs hattını düzeltiyorlar hatta geriye dönük benzer hata varsa onu da düzeltiyorlar. Suçlusunuz diye bir kelimede kullanmadım. Alınganlık yapmayın. Arayınca düzeltiyorlar hatayı diyorum. Sistemi insanlara kazık atmak üzere tasarlanmamış siz öyle algılyorsunuz. Kaç milyon kayıtlı araç var. Plaka ile oynayan, kopyalayan vs yavşak insanlar var. Tekrar tekrar söylüyorum arayınca dü-zel-ti-yor-lar ! Süs olarak durmuyor hgs hattı.

Yunan adasında mahsur kalmışım HGS diyorki o tarihte Istanbul dan otobana girmişsin , nereden çıkmışım diyorum cevap yok en uzak mesafeyi kitlemişler , ödemedim tabi katlanmış , aradım dedimki az kitlemişsiniz aha pasaportum Kos adasından çıkış yapmışım , gülüştük karşılıklı müşteri hizmetleri ile 🤣

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Sistemi insanlara kazık atmak üzere tasarlanmamış siz öyle algılıyorsunuz.
Sistem tamen insanları SIKMA* amaçlı tasarlanmıştır.
Bizim vergilerimizle yapılan yola köprüye tekrardan niye para ödüyoruz? Hadi devlet yaptı diye ödedik diyelim, bu tahsilat işini niye özel sektör yapıyor?
(*Büyük harfle yazılan sözcük küçük ve ince harflerle okunacak)

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Sistem tamen insanları SIKMA* amaçlı tasarlanmıştır.
Bizim vergilerimizle yapılan yola köprüye tekrardan niye para ödüyoruz? Hadi devlet yaptı diye ödedik diyelim, bu tahsilat işini niye özel sektör yapıyor?
(*Büyük harfle yazılan sözcük küçük ve ince harflerle okunacak)
Yolları sattıkları için para ödüyoruz bu kadar basit. Konu hgs diye biliyordum. 2. satırdaki soruların cevaplarını hükümete, cimere sormak lazım. Ben satmadım ve muhattabı ben değilim sonuçta Yakın zamanda Boğaziçi ve FSM köprülerini satarlarsa şaşırmayın.

Motosikleti
D400
Bende hgs olduğu halde geçmediğim istasyon gün saat çekiyor arıyorum hgs hattını düzeltiyorlar hatta geriye dönük benzer hata varsa onu da düzeltiyorlar. Suçlusunuz diye bir kelimede kullanmadım. Alınganlık yapmayın. Arayınca düzeltiyorlar hatayı diyorum. Sistemi insanlara kazık atmak üzere tasarlanmamış siz öyle algılyorsunuz. Kaç milyon kayıtlı araç var. Plaka ile oynayan, kopyalayan vs yavşak insanlar var. Tekrar tekrar söylüyorum arayınca dü-zel-ti-yor-lar ! Süs olarak durmuyor hgs hattı.

Hocam bakın çift geçmeyi tamam unutalım.

Diyorum ki geçiş yaptım; 2 hafta sonra sisteme girdim tüm borçları ödedim. Tertemiz idi. 1 ay sonra başka bir geçiş için baktıgımda şans eseri o tarihe tekrar borç açtıklarını gördüm. Hesaba bakıyorum para da çekilmiş.

Şimdi geçişi 2 hafta yansıtmamış, borçlarını ödedikten sonra tekrar borç yansıtıyor adamlar. Ben gecen hafta HGS'den gecmiş olmasam nasılsa ödedim diye kontrol etmeyecektim muhtemel o borç katlana katlana binlerce lira olacaktı.

HGS ihlal geçişi için 2 hafta sonra olmayan bir borcun 1 ay sonra bi yerden peydah olacakğını ne kadar takip etmemiz lazım? Yani HGS sistemi ban birşey soktu mu diye sürekli takip mi etmemiz gerekiyor?

Birşeyi düzeltiyor olmalarının anlamı yok, adamlar yasal sınırı aşalım diye resmen haftalar sonra borcu ortaya cıkartıyor.

HGS sistemlerinden geçiş ihlali yapılması durumunda; geçiş ihlali yapılan plaka üzerine 15(on beş) gün içinde HGS abonesi olunması veya mevcut HGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiye yüklenmesi durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Çıktığım yer aynı, girdiğim yer aynı ama daha bir kere bile tutturamadılar. Ya giriş yanlış ya çıkış. İtiraz ettim ahanda bunu dediler. Edirne-mahmutbey otobanı

***_ HGS üyeliğiniz mevcut ise geçişlerinizde problem yaşamamak için etiketinizi tanımlı olduğu plakanın araç ön camına yapıştırmanız gerekmektedir. Torpido, cüzdan, çanta veya cebinizde taşımamanız ve araç içerisinde farklı bir etiket bulundurmamanız önemle rica olunur._***

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Çıktığım yer aynı, girdiğim yer aynı ama daha bir kere bile tutturamadılar. Ya giriş yanlış ya çıkış. İtiraz ettim ahanda bunu dediler. Edirne-mahmutbey otobanı

***_ HGS üyeliğiniz mevcut ise geçişlerinizde problem yaşamamak için etiketinizi tanımlı olduğu plakanın araç ön camına yapıştırmanız gerekmektedir. Torpido, cüzdan, çanta veya cebinizde taşımamanız ve araç içerisinde farklı bir etiket bulundurmamanız önemle rica olunur._***
cam yok onu nabacaz :D

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
cam yok onu nabacaz :D
6. sınıf etiket diye bir şey yok. 6. sınıf için sadece kart oluyor. (İlk çıktığında etiket vardı da sonra saçma olduğu anlaşıldı tabi; dış ortam şartlarına maruz kalan etiketin ömrü fazla olmuyor haliyle...)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar