Hgs Kartına çözümüm

kardeşim bende ilk zamanlar senin gibi camin arkasına yapıştırmıştım
2 saat güneşte kalınca yapışkan ve kartlık şekil değistirmeye başladı
eriyip kaymaya başladı
bende kırtasiyeden yeni kartlık ve kart askı ipi aldım boynuma asıyorum gişelere gelince montu acıp elimle gösterip tekrar koyup kapatıyıroum
şu 1 aydır hic cıkarmıyorum soguklar var diye :)
kacak geciyorum plakadanda düşmüyorlar inşallah bir sıkıntı olmaz

HGS-OGS vs..
Yani RFID
İngilizce Radio Frequency IDentification baş harleri.

Bir okuyucu ve bir etiketten meydana gelen otomatik bir tanıma sistemi. Etiketin içinde bir mikroçip ve mikroçipi saran bir anten bulunmakta. Okuyucu ile etiket arasında, elektromanyetik dalgalar vasıtasıyla iletişim kurulmaktadır. Okuyucunun yaydığı elektromanyetik dalgalar, bir enerji olarak çiple buluşup onu harekete geçirmekte ve etiketten okuyucuya veri transferi yapılmaktadır. Tüm bunlar belli bir mesafede, herhangi bir temas olmadan ve kablosuz olarak gerçekleşmektedir.

Çalışma prensibi bu şekilde. Kısaca etiketi ister cebinize koyun, ister cüzdana, isterseniz sırtınıza yapıştırın farketmez görmesine gerek yoktur şartlar elverdiğinde okur.

Madem kablosuz radyo frekansı ile çalışıyor neden biz etiketi camlara, ön tarafa oraya buraya yapıştırıyoruz ?

Kartınızın önünde Sigara paketi varsa alüminyum folyo bu transferi etkiler
Kartınızın önünde temassız özellikli kredi kartınız varsa bu transferi etkiler
Kartınızın önünde cep telefonunuz varsa iletişimi olumsuz etkiler
Kartınızın önünde metalik cam var ise (aracınızın ön camı) gelen dalgalar yansıyacağı için iletişimi etkiler
Geçiş anında telefonunuz çalmaya başlar yada baz istasyon değiştirirse ise bu frekanslar jammer etkisi oluşturarak kapıdan gelen frekansları bastırabilir okumayabilir.

Plakadan okuyor diye bir şey yok. Plaka tanımlama sistemi kaçak geçişlere yaptırım uygulamak için kullanılır.
Olaki etiketiniz var ve o geçişte yukarıdaki yazılan sebeplerden dolayı okunmadı ve geçtiniz. Geçerken plakanız alındı. Şayet plakanıza kayıtlı HGS niz var ise ceza yazılmıyor okundu diyerek ücret düşülüyor. (İyi niyet)
Buda biraz zaman alıyor tabiki.

Plakaya kayıtlı HGS hesabınız bulunmuyor ise cezanız geliyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Cruiser
Geçen gece 1. köprüden geçip çamlıca gişelerden girip şekerpınar'dan çıktım, hgs ruhsatın içindeydi. Köprü parasını almış, camlıca girişi görmemiş ama şekerpınar çıkışı görmüş, 13 küsür tl hesaptan düştü. Dönerken lanet olsun dedim, hgs'yi göğsümdeki şeffaf bölmeye koydum. şekerpınar'dan girip çamlıca'dan çıktım. Bu sefer ne hgs'yi ne de plakayı görmüş :) Anlamadım ki bu nasıl iştir :)

Biraderim eğer girişte okumayıp sadece çıkışta okursa sistem en uzak mesafeyi otomatik olarak kesiyo..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar